Triatlon

Poklanjamo 3 startnine za Xterra triatlon u sklopu 4 elements trke

Nema komentara

xterra vlasina

Ove godine, u petak 29. avgusta (30. je rezervni datum)  će se po 4. put održati 4elemenst trka na Vlasinskom jezeru, a u okviru nje održava se i Xterra triatlon. Poziv za Xterra triatlon važi za sve triatlonce i to je praktično trka u trci, jer plivački deo počinje odmah kada plivači u okviru 4 elements urade izmenu sa kajakom. Za najbrža 3 takmičara ili takmičarke obezbedili smo tri startnine!

Sve što treba da uradite je da se prijavite slanjem mejla sa subject-om PRIJAVA ZA XTERRA TRIATLON na kontakt@trcanje.rs. Mejl treba da sadrži ime, prezime i kontakt telefon. Prva tri mejla osvajaju startnine. Dobitnike objavljujemo najkasnije u sredu, 20.avgusta, tako da imate vremena do 19. u ponoć. Ako vam se ne žuri 🙂

 

Pred vama je 1km plivanja u Vlasinskom jezeru, 400m trčanja do prelaska na mtb, 44km sa 1.500 uspona na bajku I 10,5km trčanja sa 1.100 uspona!

Opis trke:

Svi triatlonci moraju biti do 7:45 na pontonu tj na samom startu trke.Kad se aktivira poslednji plivač u sklopu 4 elements trke tad započinjete svoj kilometar u vodi. Bove će biti raspoređene kao i prošle godine u obliku trougla i pred vama je jedan krug za razliku od timskih plivača koji imaju 5km pred sobom.

Po izlasku sa pontona vas čeka trčanje od 400m gde će vas čekati mauntinbajk I oprema.Pred vama je 44km sa 1.500mnv uspona,na biciklu put vas vodi na dva vrha, Čemernik I Veliki Strešer.Profil staze možete pogledati ovde:

profil staze bajk

Kad se spustite u selo Vučedelce odakle svima kreće brdsko trčanje, ostavljate bicikl koji organizator prevozi nazad na jezero (na ciljnu lokaciju trke gde sleću piloti, kod fudbalskog stadiona). Preuzimate vašu opremu za trčanje i nesto manje 10,5km trčanja sa 1.100mnv uspona. Kraj vam je na vrhu Strešer koji je inače i najviši u celoj Vlasinskoj regiji.Gore imate vodu i voće da se osvežite posle trke i  istim putem se vraćate peške nazad gde će vas čekati kombi organizatora da vas vrati na jezero.

Profil staze za brdsko trcanje:

profil staze trcanje

Napomena organizatora:

Vreme će se meriti čipovima kao i svake godine, ko izgubi isti sledi automatska diskvalifikacija i plaćanje istog.Boja kapica za triatlonce će biti posebna kao i startni brojevi. Dodatna pravila, lokacije refresh pointa, gpx zapisi i ostali detalji stižu 7 dana pre trke na mail učesnika.

Lekarski pregled je obavezan.  Obzirom da nam je ovo prva Xterra organizacija nećemo ulagati u nagradni fond jer želimo da vidimo kakav će odziv i reakcija triatlon komune biti ove godine na Vlasini i da li vredi gurati ovo takmičenje u sklopu već jake 4 elements trke.

Kotizacija je 1.200 din po takmičaru. Posle toga nema naknadnih prijava, uplatu izvršiti na račun Saveza extremnih sportova Srbije kod Hypo banke 165-9042-79 sa naznakom “za učešće na Xterra trci” i obavezno jasno napisati ime i prezime učesnika zbog evidencije.

Formular za prijavu možete preuzeti ovde: Formular za prijavu – Xterra Vlasina

Obezbeđen je prostor za kamp pa možete poneti šatore i vreće.Za sve koji nameravaju da idu u privatan smeštaj mogu nam se obratiti za kontakte.Svaki triatlonac dobija majcu takmičenja i ima večeru dobrodošlice.

 

Half Ironman Logarska dolina 2014 [REPORTAŽA]
Nišlija postavio novi svetski rekord za Lamanš triatlon

Povezani članci

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Fill out this field
Fill out this field
Molimo vas da unesete valjanu adresu e-pošte.
You need to agree with the terms to proceed