* NaslovnaVesti

Da li je trčanje maratona timski sport? Ako trčite Praški maraton, odgovor je DA.

Nema komentara

Da li vam je nekada palo na pamet da je trčanje maratona timski sport? A da li vam je palo na pamet da u tom timu mogu da se nađu neki od najboljih atletičara na svetu? Upravo ovo je ideja projekta Battle of the Teams koji je započeo Praški maraton 2022. godine.

Fotka: RunCzech/Flickr

Trkači mogu odlučiti kom timu će se pridružiti. Da li prema tome ko ima najveće šanse za pobedu, prema omiljenom trkaču, prema benefitima od timskog partnera, ili prema humanitarnoj organizaciji svakog tima (što je veoma popularno u stranim zemljama, setite se samo Londona).

Prošle godine u jednom od timova našao se Sisay Lemma koji je četvrti najbrži maratonac na svetu.

Možete trčati sa njima i biti deo Battle of the Teams i zajedno podržati dobar cilj!

Fotka: RunCzech/Flickr

Battle of the Teams funkcioniše na jednostavnom principu – pet timova i u svakom po četiri profesionalna sportista u svakom timu zarađuju poene na osnovu njihovog učinka (koji se mere prema World Athletics Scoring Table sistemu), uz dodavanje prosečnih poena svih ostalih trkača iz tima.

Možete biti nagrađeni zajedno sa profesionalcima, jer pobednički tim dobija novčanu nagradu. A na kraju – gala party u Hiltonu za sve učesnike maratona i proglašenje BoT pobednika. Važno je napomenuti da je najbrži rekreativac pobedničkog tima nagrađen. Ali to ne znači da za druge nema ništa.

Prošle godine aktivirano je pet timova, i neke od nagrada su bile:

  • partner Mattoni (Firma koja drži Knjaz Miloš) – svaki dvadeseti član tima dobija Mattoni vodu za mesec dana. Svaki član dobija Mattoni piće po izbodu (voda, sokovi…)m prvih 10 trkača i trkačica dobija besplatnu startninu za neki od Mattoni polumaratona u Češkoj
  • partner Generali osiguranje (Generali Česka Pojištovna) – dva srećna dobitnika će osvojiti trening dan sa profesionalnim biatloncima
  • Prague Airport – jedan srećni dobitnik osvojiće 60 minuta pilotiranja Boing 737 aviona u sertifikovanom simulatoru

I ovo su samo neke od pogodnosti, dok za ovu godinu još uvek nisu poznati partneri.

,,Zašto je ovaj projekat tako kul?“

Fotka: RunCzech/Flickr Jedina trka u Pragu kada je Karlov. most zatvoren za turiste.

,,Ne radi se samo o mladom događaju. Radi se o potpuno novom pristupu našem sportu. Pretvaranje maratona u timski sport dodaje tonu uzbuđenja trci… onaj u kome je svaki trkač bitan. Svaka sekunda je bitna. Produžava dramu. Motiviše svakog trkača da bude najboljim. I to čini sport trčanja beskonačno vidljivijim.“

Zainteresovani? Ako jeste, sada je vreme da se registrujete! Pored toga, dobićete BESPLATAN plan treninga za maraton koji je napravila petostruka olimpijska i evropska osvajačica bronzane medalje Eva Vrabcova Nyvltova.

Prijavite se ovde i izaberite svoj tim!

Ne morate da trčite ispod tri sata da biste pobedili na maratonu… ako odete na Južni pol
DRAMA! UTMB trke na udaru dva najjača ultra-trail trkača. Da li je rasplet na vidiku?
Tags: , ,

Povezani članci

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Fill out this field
Fill out this field
Molimo vas da unesete valjanu adresu e-pošte.
You need to agree with the terms to proceed