TriatlonVesti

Glas Ironmana, Mike Reilly posle 33 godine i više od 1000 trka ide u penziju

Nema komentara

Voljeni „Glas Ironmana“ Mike Reilly najavio je da će predati svoj mikrofon drugim spikerima krajem ove godine!

Kako je sve počelo

Mike je počeo da vodi Ironman događaje još 1989. kada je prvobitno hteo da učestvuje, ali nije mislio da bi ta prilika mogla opet da se ukaže. Danas, nakon 33 godine, voljeni spiker trke, autor i govornik, najavio je svoje povlačenje.

https://www.instagram.com/p/Ch7awFUvK4A/

Tokom dugačke karijere, „Glas Ironmana“ je bio glas koji takmičari čuju kada prelaze cilj na preko 1.000 trka izdržljivosti, 210 Iron Man-a, i preko pola miliona puta „You are an Iron Man!“.

Razlog odlaska – porodica

„Pandemija nas je sve izbacila iz rutine, a meni je pomogla da shvatim šta je važno u životu“

U svojoj poruci svim fanovima, Mike Reilly je naveo da je razlog njegovog povlačenja – porodica. Prema njegovim rečima, bez obzira koliko je tokom godina voleo sva putovanja i obaveze koje je imao, želi da napravi promenu u odnosu sa njegovim unucima i da „bude sve vreme tu“.

Uz sve to, zahvalio se braći i sestrama, za koje je za Triathle rekao da ne zna koliko mu je vremena ostalo da provede sa njima jer su stariji od njega.

Reilly je takođe naveo da je „fizički postalo teže i da je glasu trebalo više vremena da se oporavi.“

„Pandemija nas je sve izbacila iz rutine, a meni je pomogla da shvatim šta je važno u životu“

Poslednje trke u Arizoni i na Novom Zelandu

Poslednja severnoamerička trka na kojoj će biti spiker je Ironman Arizona 20. novembra, a na Novom Zelandu 10. decembra će se oprostiti od Ironman-a zauvek.

Ali ne brinite. Reilly ne odlazi zauvek, nastavlja sa podkastom. Ovog puta će se obraćati javnosti pod svojim uslovima. Kontrolisaće svoje vreme i radiće stvari koje želi da radi, kako navodi. A najviše od svega se raduje se što će moći da kaže da je slobodan!

Za one koji ne znaju, Reilly-ev posao kao spikera na Ironman trci jeste da umiri takmičare, opusti ih, da se postara da započnu trku na vreme, a tokom same trke, pogotovo ako vidi da posustaju, ih bodri da nastave dalje do cilja, gde će čuti te magične reči „You are an Ironman!“.

Rachael Rozhedstevnkaya istrčala 10k sa kolicima za 39min
2. DIONYSUS Experience: Bogovsko iskustvo u Šumadiji

Povezani članci

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Fill out this field
Fill out this field
Molimo vas da unesete valjanu adresu e-pošte.
You need to agree with the terms to proceed