Vesti

Slika koja je obeležila BG polumaraton: Trkač kroz cilj prošao sa dvogodišnjom ćerkicom

Nema komentara

Marko Tomić se već godinama profesionalno bavi trčanjem i redovan je na Beogradskom polumaratonu, ali ove godine na cilj nije stigao sam. Na 100 metara pred kraj trke čekala ga je supruga sa dvogodišnjom ćerkom Vanjom koju je Marko uzeo i zajedno sa njom prošao kroz cilj.

 

Ovo je fenomenalan osećaj. Pošto redovno treniram i trčim bar četiri puta nedeljno, Vanja je već naučila da kad ona ide da spava, tata ide da trči. Ova trka je bila idelan povod da, po prvi put, vidi šta to njen tata zapravo radi. Uzeo sam je pred kraj trke i tako smo zajedno prošli kroz cilj. Malo se uplašila, ali vidim da joj se na kraju svidelo. Baš kao i svako dete i Vanja voli da trči, verujem da ćemo za koju godinu zajedno trčati mnoge trke“, objašnjava ovaj mladi tata.

Marko je inače, kapiten i trener adidas Runners Belgrade tima čiji su mnogobrojni članovi učestvovali na drugom Beogradskom polumaratonu pod sloganom „Trka dobrote“.

Ovaj tim smo posetili u poslednjoj nedelji treninga pred polumaraton, pročitajte više o njima

„Moja uloga na ovogodišnjem polumaratonu je bila da pomognem drugim članovima tima da istrče ovu trku u željenom vremenu. Nisam vodio mnogo računa o tome za koliko ću ja stići na cilj, ali sam sve vreme u glavi imao to da me Vanja čeka i da ću poslednjih 100 metara trčati sa njom, što je za mene danas bilo najvažnije“, ističe Marko Tomić.

Na drugom po redu Beogradskom polumaratonu učestvovalo je više od 1.500 takmičara iz 40 zemalja.

 

 

Nataša Ćulafić: Finišerska medalja nije turistička razglednica, već nagrada za trud
Evropska nedelja sporta – hoće li se oboriti rekordi iz 2017?
Tags: ,

Povezani članci

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Fill out this field
Fill out this field
Molimo vas da unesete valjanu adresu e-pošte.
You need to agree with the terms to proceed