Dnevne opservacijeVesti

„Running USA“ pokreće Sportsku koaliciju za „izdržljivost“ da bi potražio pomoć za industriju sportova izdržljivosti [DO#080]

Nema komentara

Industrijska organizacija „Running USA“ kreirala je široku koaliciju kompanija i organizacija za sportove izdržljivosti, kako bi se one udružile i podržale prvu koaliciju ovog tipa u Americi.

Sa vodećim brendovima na čelu, kao što su Spartan Race, IRONMAN, Rock & Roll Marathon Series, USA Triathlon i USA Biciklizam – cilj je da dobije podršku iznad i izvan početnog paketa podsticaja američke vlade.

Running USA poslao je poruku širokoj sportskoj industriji izdržljivosti, pozivajući na učešće u ovim kolektivnim naporima tokom aktuelne krize Koronavirusa.

Poslednjih nekoliko nedelja donelo je neviđene izazove našoj industriji. Brzi napad COVID-19 u SAD primorao je potpuno otkazivanje i odlaganje svake trke, triatlona, biciklizma i sportova izdržljivosti širom SAD-a.

Kao što smo svi ponosni što dajemo svoj deo da pomognemo poravnanju krivulje, tako uviđamo i ekonomsku realnost koja preti da ugrozi celu industriju: sa malim ili nikakvim prihodima od registracije, sponzorsku kontrakciju i nepredvidivost kada ćemo moći nastaviti.

„Running USA“ zajedno sa SPARTAN race, IRONMAN-om, Tough Mudder, serijom Rock & Roll maratona, Running USA, biciklizmom u SAD i imATHLETE / EnMotive udružili su se kako bi sazvali prvu sportsku koaliciju za izdržljivost.

Zajedno želimo da razgovaramo sa Kongresom jednim jedinstvenim glasom i tražimo stalnu podršku iznad i izvan početnog zakonodavstva o stimulacijama.

Kako zabrane masovnih okupljanja mogu trajati mesecima i udobnost potrošača na velikim događajima na otvorenom može se sporo oporavljati, mnogima od nas će trebati dodatna podrška da bismo nastavili da pružamo dobrobit za javno zdravlje, pružamo ekonomski i dobrotvorni uticaj, održavamo radna mesta i podržavamo naše zajednice sportista.

Moji komentari na ovaj gest u odnosu na Srbiju

Jednostavno zadivljuje:

  • Koliko je tržište u USA pa postoje ovakve organizacije, kao što bi npr. Klub Privrednika bio na nivou cele Srbije.
  • Kako Ameri shvataju da je ovo problem svih i kako uviđaju da su koalicije i saradnja sada važni.
  • Kako je Amerika otvorena da javno govori o lobiranju za svoje interese kroz koalicije.
  • Kako ne pristaju na osnovni paket mera, već traže više.
  • To što strukovne organizacije kao što je Running USA brzo se organizuju i komuniciraju sa svojim članovima i zajednicom.
  • Koliko je slab kapacitet svih asocijacija i saveza u Srbiji, kada kažem svih mislim i na korisnike i članove saveza, organizacije na svim nivoima i to kroz kapacitet da se osmisli, sarađuje i radi u interesu sistema, a ne kroz tajna povezivanja i mere koje su usmerene samo za one koje imaju poznanstva i blizinu centra moći.
Iskoristite vanredno stanje za sopstveni rast – Besplatni sadržaji u doba korone
Kako Belgrade Running Club trenira od 15. marta i stvari na koje smo bili (ne)spremni
Tags: ,

Povezani članci

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Fill out this field
Fill out this field
Molimo vas da unesete valjanu adresu e-pošte.
You need to agree with the terms to proceed