Vesti

Počisti za sobom posle proslave 1. maja

Nema komentara

Pretprošle godine u ovo vreme sam učestvovao u organizaciji prve trke sa preprekama u Košutnjak Challange Race i imao priliku da prođem ovim parkom nekoliko dana posle 1. maja. Video sam tone otpada kojeg je bilo toliko da komunalne službe nisu stizale da očiste. Sa svojim prijateljima sam bio u Zvezdarskoj šumi i siguran sam da je tamo situacija bila ista. U isto vreme sam čitao i slušao priče iz svih krajeva Srbije o tome koliko je otpada ostalo iza ljudi koji su u prirodi slavili praznik rada.

Prvo sam razmišljao o tome da sakupim društo i pozovem ih u Košutnjak da očistimo jedan deo tuđeg otpada, shvatio sam da to nije rešenje. Posle toga sam jedno vreme razmišljao o tome da pokrenemo veliki projekat koji će uraditi nešto… Onda sam shvatio da su veliki projekti na ovu temu već postojali, ali da je svaki park i šuma idalje prljav.

Na kraju sam shvatio da je jedino i najbolje što mogu da uradm da pozovem vas, prijatelje, trkače, studente, komšije da svako od nas učini taj mali korak za čoveka a veliki za čovečanstvo i počisti za sobom posle proslave 1. maja

Pozivam vas i da vi pozovete sve svoje prijatelje, poznanike, devojke i momke da urade isto. Dakle bez obaveze prema, državi, društvu, mami i tati, meni. Samo iz dužnosti prema sebi.

Ajde da iskoristimo društvene mreže i da svim našim sugrađanima kažemo sledeću činjenicu: Vi volite da slavite u prirodi zato što je čista, mirna i nezaprljana. Aje da je sačuvamo i za sledeću proslavu.

Proces je jednostavan, za čišćenje vam treba samo kesa u koju ćete da ubacujete smeće i onda tu kesu bacite u kantu. Za naprednije nivoe, možete i da odvajate plastiku u jednu kesu, papir u drugu, staklo treća, koske od mesa četvrta (ovo date nekim kucama) i onda reciklaža.

Za komunikaciju ćemo da koristimo društvene mreže.

Twitter

Koristimo tag #pocisti

Facebook

Kreirali smo event, priključite se i pozovite sve svoje prijatelje.

Instagram

Koristimo tag #pocisti

U ovome smo sami ti i ja i nema nagrade, plate, nema nikog drugog čiji je posao da to uradi. Ili ćeš prihvatiti izazov da se ponašaš odgovorno ili… Jebiga.

A možda samo treba da razumemo znakove pored puta

http://www.youtube.com/watch?v=eMNrciIJXnE

Garmin Forerunner 220
Hydrostar nagradna igra – dobitnici

Povezani članci

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Fill out this field
Fill out this field
Molimo vas da unesete valjanu adresu e-pošte.
You need to agree with the terms to proceed