Vesti

Srpska reprezentacija četvrta na Prvenstvu Balkana u planinskom trčanju

Nema komentara

15. Prvenstvo Balkana u planinskom trčanju za seniore i juniore održalo se ovog vikenda na prostoru skijaškog centra Vučje kod Nikšića. Okupljeni su takmičari i takmičarke iz sedam Balkanskih zemalja (Crna Gora, Severna Makedonija, Rumunija, Bugarska, Slovenija, Turska i Srbija). Ukupno je učestvovalo oko 90 takmičara.

Na početku takmičenja održana je ceremonija otvaranja kojoj su prisustvovali ministar sporta u Vladi Crne Gore Vasilije Lalošević. Prisutnima su se obratili predsednik Atletskog saveza Crne Gore Milorad Vuletić i predsednik Balkanske atletske Federacije Slobodan Branković. Branković koji je na kraju ceremonije uručio zlatne plakete ministru sporta Crne Gore, Atletskom savezu Crne Gore i Gradu Nikšiću.

Takmičenju je prisustvovao i ambasador Turske u Crnoj Gori Njegova Ekselencija Baris Kalkavan. Najuspešnija reprezentacija je Turska sa 6 osvojenih medalja.

Pročitajte i: Prvenstvo Balkana u polumaratonu: Reprezentacija vojske Srbije osvojila tri medalje

Dominirali takmičari iz Turske i Rumunije

Reprezentaciju Srbije su predvodili treneri Slavko Kuzmanovićem i Dragan Dukancem. Takmičenje je proteklo u odličnoj sportskoj atmosferi. Dominirali su članovi reprezentacije Turske i Rumunije.

Juniorke su nastupile u uvodnoj trci na 6 kilometara (3 kruga po dva kilometra sa visinskom razlikom +430/-430 metara). Zauzele su pozicije od 16. do 18. mesta. Najbolji plasman ostvarila je Milica Bunčić (16. mesto), Tanja Antić (Dubočica Leskovac) bila je 17-a, dok je Tijana Đorđević zauzela 18. mesto.

Ekipno: Srbija je osvojila 5. mesto sa 51 bodom (1. Turska 10 bodova, 2. Slovenija 16 bodova 3. Rumunija 27 bodova).

Juniori su nastupili u drugoj trci dana na 6 kilometara (3 kruga po dva kilometra sa visinskom razlikom +430/-430 metara). Srbija nije imala timski plasman zbog ne- učestvovanja šampiona Srbije Novaković Stefana. U pojedinačnoj konkurenciji Strahinja Stevšić zauzeo je 15. mesto, dok je Aleksa Jović zauzeo 19. mesto u konkurenciji 22 takmičara.

Srpska reprezentavija na četvrtom mestu

Fotka: Srpski atletski savez

Seniorke su se nadmetale u trci na 10 kilometara (5 krugova sa visinskom razlikom +715m/-715 metara). Nevena Jovanović (ČAAK Čačak) zauzela je 13. mesto, Aleksandra Kostadinović bila je 15-ta, dok je Jagoda Stolić zauzela 17. mesto u konkurenciji 18 seniorki. Ekipno Srbija je osvojila 4. mesto sa 45 bodova. Pobedila je ekipa Rumunije sa 10 bodova, Turska je druga sa 14 bodova, dok je bronzanu ekipnu medalju osvojila Crna Gora sa 39 bodova.

U konkurenciji seniora na 12 kilometara (6 krugova, +860/-860 metara na startu se pojavio 21 takmičar. Odličan nastup je imao šampion Srbije Stefan Tovilović koji je osvojio 10. mesto. On je ujedno ostavio najbolji utisak od srpskih reprezentativaca.

„Zahvaljujem se Srpskom atletskom Savezu na pozivu, selektoru Edinu Zukoviću na poverenju i mom treneru Slavku Kuzmanoviću koji su verovali u mene, kao i Goranu Čegaru na podršci, svi oni su zaslužni za ovaj visok plasman i debitantski nastup za reprezentaciju. Osvojeno deseto mesto je izuzetno velikki uspeh s obzirom na izutetno tešku stazu i na odličnu konkurenciju takmičara iz Turske, Rumunije, Slovenije, Makedonije, Crne Gore. Za sledeću godinu obećavam još bolji rezultat.“

Izjava Stefana Tovilovića

Po završetku takmičarskog programa upriličena je ceremonija proglašenjaa najboljih u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji.

Nastup članova reprezentacije Srbije je ispratio i Edin Zuković, savezni selektor atletske reprezentacije Srbije. Dok je realizaciju svih aktivnosti u potpunosti ispratio generalni sekretar ABAF Predrag Momirović.

Izvor: Srpski atletski savez

Banovan zbog dopinga, a sada prodaje srebrnu olimpijsku medalju iz 2012.
Prvenstvo Srbije na 10km na putu: Pobeda Đure Borbelja, Nore Trklja Boca i Konstantina Šimića
Tags: , ,

Povezani članci

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Fill out this field
Fill out this field
Molimo vas da unesete valjanu adresu e-pošte.
You need to agree with the terms to proceed