Vesti

Gebreselasije pobedio u Beču

Nema komentara

U prvoj zvaničnoj trci nakon ispadanja sa Njujorškog maratona 2010. godine, kada je izjavio da se povlači iz atletike, Gebreselasije je sezonu 2011 i svoje pripreme za Olimpijski igre, startovao pobedom na Bečkom polumaratonu uz vreme: 1:00:18.

„Mislim da sam mogao da idem i ispod jednog sata, ali to nije važno, jer sam i onako trčao sam“, rekao je Geb posle trke. Inače, on je za pola sata stigao maratonce koji su krenuli 2 minute ispred njega.

„Bio sam malo nervozan, ali je to bila dobra trka. Znao sam da ako krenem sporije, mogao bih biti mnogo iza planiranog vremena, te sam krenuo jako od samog početka.“

Inače, Hajle, sada već veteran, je po nekima najveći dugoprugaš svih vremena. Ima 2 Olimpijska zlata i 4 titule svetskih šampionata na 10.000 metara uz rekord na maratonu 2:03:59.

Cilj njegovih priprema je zlato na sledećim Olimpijskim igrama.

„Od danas startuju ozbiljne pripreme za London 2012.“ Sledećeg meseca, Geb će odlučiti koju će trku trčati na Olimpijadi, a moguće je da će trčati i Berlinski maraton u Septembru ili neku drugu pripremnu trku. „Jedan od mojih najvećih problema jesu kvalifikacije, pošto je konkurencija u Etiopiji ogromna, zbog sjajnih mladih trkača“, rekao je Geb nakon trke.

Kako istrčati Beogradski maraton bez problema?
Svetski rekord na Bostonskom maratonu?[VIDEO]

Povezani članci

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Fill out this field
Fill out this field
Molimo vas da unesete valjanu adresu e-pošte.
You need to agree with the terms to proceed