blank
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Vesti

Kud plovi ovaj brod?

Kažu da je Srbija zemlja fudbala, a već neko vreme i tenisa. Međutim, dolazi vreme i trkača. Pre svega, trčanje je veoma lična stvar, ono stvara pojedince koji sami kreiraju svoju sportsku realnost i pretvaraju trčanje u svoju svakodnevnicu u kojoj ne moraju da budu vrhunski sportisti, a da ujedno ne osećaju bilo koji vid nedostatka. Ipak, trčanje ima tu moć da stvara ljude u te podince koji biraju hrabriji i lakši put ka prevazilaženju, ne prepreka, već samih sebe. Trčanje je samo alat.

Prethodnih dana imali smo prilike da pročitamo grozne vesti, razmišljamo o onome što možda nikada ne bismo ni pomislili, i neminovno je da se zapitamo kako da promenimo – nešto. Možemo li da počnemo odnekle?

Zemunska gimnazija

Možemo da pomognemo našim klincima da budu bolji od nas. Možemo da prepoznamo svoje greške i da ih navedemo da drugačiji put. Današnji sport možda nije najbolje rešenje, ali je njihovo slobodno vreme, čini se – najvažnije.

Slobodno vreme ovih klinaca je zlato, i iz težnje da oni istrče svoje prve polumaratone, možemo da osetimo zadovoljstvo da smo nešto uradili. Moramo da ih gajimo i kažemo im da su sjajni.

Škola trčanja

Škola trčanja je inovativni program Beogradskog trkačkog kluba čiji je cilj da svima pruži podršku i sva potrebna znanja kako bi se priključili rastućem trkačkom društvu. U prvoj generaciji je preko 50 polaznika koji na svakom zajedničkom času šire izuzetnu energiju.

Zemune dobro jutro

Još jedna lepa priča koja se dešava u Zemunu, Zemune dobro jutro je projekat mladih ljudi koji imaju istu želju, da pokažu svojoj oklini da je zdrav i aktivan život dobar put ka boljem – sutra, prekosutra… Ekipa koja se okupila oko projekta je u međuvremenu porasla i zajedno će nastupiti na Beogradskom maratonu.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Kampanja Možeš

Kampanja „Možeš!“, koju su pokrenuli mladi iz organizacija Aktivan život i Srbija u pokretu, ima za cilj da kroz niz edukacija polaznicima ponudi znanje o tome šta aktivan život zapravo znači i kako ga živeti i održavati, ali i znanje o modelima društvenog organizovanja i javnog govora.

Sve to u cilju širenja svesti i ideje o važnosti rekreacije i trčanja među mladima i njihovim prijateljima i okolini. U sklopu ove akcije 40 mladih lidera će dobiti potrebna znanja, i biti obučeno kako bi u svojim sredinama promovisali trčanje i rekreaciju.

Belhospice tim

BELhospice je prva dobrotvorna organizacija u Srbiji koja je posvećena specijalizovanom palijativnom zbrinjavanju terminalno obolelih onkoloških pacijenata.

Ove godine će u Belhospice timu trčati oko 250 trkača na Beogradskom maratonu. Članovi tima su u toku priprema,  i osim što su prikupljali dobrotvorne priloge za izgradnju prvog hospis centra u Srbiji i negu pacijenata o kojima brine organizacije, širili su svest o potrebi i mogućnostima koje imamo kako bismo pomogli onima kojima je pomoć potrebna.

Ovo je samo mali deo stvari koje možemo zajedno da uradimo kako bi naši klinci videli da – nešto radimo. Zajedno se trudimo. Vidimo se u Beogradu, 21.

Click to comment

Uključi se u diskusiju

Povezani članci