blank
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Vesti

Trkačke tetovaže & saveti za tetoviranje

Za pojedince idalje važe predrasude da su tetovaže nešto “fuj” i što nikako ne ide uz nekog ko se bavi sportom. Breme koje nose – da ih na sebi imaju ljudi sumnjivog ponašanja, morala, neozbiljni itd., nažalost idalje uzima maha u našoj sredini i dugo ćemo se boriti dok ne ispravimo tu nepravdu prema njima.

Trkači vole da tetoviraju motive trčanja, bilo da su maratonci, polumaratonci ili ultramaratonci. Nekada je to uspomena na trku, a nekada motivacija za svaku narednu.

Evo nekoliko koraka koje treba da napravite pre samog tetoviranja:

Zašto & Gde?

Pobrinite se da odaberete izgled tetovaže koji će vam u životu nešto predstavljati i imati posebno značenje za vas. Ako planirate da tetovaža bude na vidljivom mestu spremite se da će vas stalno gledati u nju i pitati “Šta to znači?” :) Vodite računa jer premalen motiv sa puno detalja ili manja slova sa godinama mogu da se zamute i da izgledaju poput fleke. Motivi za tetoviranje mogu biti različiti. Jedino važno u čitavom priči je da ne radite tetovaže zato što je to nekakav “trend” ili jer je već ima neko koga poznajete, već jer postoji poseban razlog.

Što se tiče mesta, razmislite bi li lako uočljiva tetovaža mogla da predstavlja problem na poslu. Znajte da tetoviranje sa sobom donosi i određenu vrstu boli koja nije nepodnošljiva. Ipak, neka mesta na telu bole više – unutrašnjost ruke, prsa ili stopala. Preispitajte sami sebe i svoj prag tolerancije na bol pre nego odaberete mesto koje želite tetovirati.

Tattoo majstor

Okej, imate ideju šta biste istetovirali i gde, ali znajte da nije svejedno ko će vas tetovirati, zato se dobro raspitajte. Za savet možete pitati prijatelje koji su već istetovirani. Najvažnije je da vaš majstor radi u higijenski ispravnim uslovima.

Priprema & Saveti

Nije uvek dobro vreme za tetoviranje. Znajte da bar 24h pre tetoviranja ne smete konzumirati alkohol i većinu lekova. Ukoliko planirate da radite tetovažu nakon trke, sačekajte bar 15 dana da se organizam dovede u stanje normale kako telo  ne bi odbacio tetovažu. Slušajte savete majstora u vezi nege nakon tetoviranja kako se mesto tetoviranja ne bi inficiralo. Uz pravilan tretman, tetovaža u proseku zaceljuje u roku od nedelju dana. U tom periodu smanjite fizičke aktivnosti koje dovode do pojačanog znojenja. Takođe naredna dva do tri meseca izbegavajte izlaganje tog dela kože suncu.

Da li ste ili da li biste uradili tetovažu koja bi budila uspomenu na trčanje?

Advertisement. Scroll to continue reading.

Click to comment

Uključi se u diskusiju

Povezani članci

Vesti

Nike izazov ovog vikenda! Testiraj koliko si brz/a, a Intersport nagađuje. Trči barem 30 s brže od 14 km/h  i osvoji Nike poklon! Najbrži...

Vesti

Everesting, kao najteža planinarska disciplina predstavlja ekstremni izazov mnogim planinarima. Suština je napraviti visinsku razliku koliko iznosi najviši vrh sveta Mont Everest 8848 metara....

Vesti

Da li bi vam ikada palo na pamet da trčite trku i pušite cigaru za cigarom? 50godišnji trkač iz Kine je uradio upravo to....

Najave trka

3. Jesenji Beogradski polumaraton biće trka koja se ne propušta. Preko 2000 učesnika popunilo je prijave putem sajta Beogradskog maratona i obezbedilo svoje mesto...