Vesti

Trkačke tetovaže & saveti za tetoviranje

Nema komentara

Za pojedince idalje važe predrasude da su tetovaže nešto „fuj“ i što nikako ne ide uz nekog ko se bavi sportom. Breme koje nose – da ih na sebi imaju ljudi sumnjivog ponašanja, morala, neozbiljni itd., nažalost idalje uzima maha u našoj sredini i dugo ćemo se boriti dok ne ispravimo tu nepravdu prema njima.

Trkači vole da tetoviraju motive trčanja, bilo da su maratonci, polumaratonci ili ultramaratonci. Nekada je to uspomena na trku, a nekada motivacija za svaku narednu.

Evo nekoliko koraka koje treba da napravite pre samog tetoviranja:

Zašto & Gde?

Pobrinite se da odaberete izgled tetovaže koji će vam u životu nešto predstavljati i imati posebno značenje za vas. Ako planirate da tetovaža bude na vidljivom mestu spremite se da će vas stalno gledati u nju i pitati „Šta to znači?“ 🙂 Vodite računa jer premalen motiv sa puno detalja ili manja slova sa godinama mogu da se zamute i da izgledaju poput fleke. Motivi za tetoviranje mogu biti različiti. Jedino važno u čitavom priči je da ne radite tetovaže zato što je to nekakav „trend“ ili jer je već ima neko koga poznajete, već jer postoji poseban razlog.

Što se tiče mesta, razmislite bi li lako uočljiva tetovaža mogla da predstavlja problem na poslu. Znajte da tetoviranje sa sobom donosi i određenu vrstu boli koja nije nepodnošljiva. Ipak, neka mesta na telu bole više – unutrašnjost ruke, prsa ili stopala. Preispitajte sami sebe i svoj prag tolerancije na bol pre nego odaberete mesto koje želite tetovirati.

Tattoo majstor

Okej, imate ideju šta biste istetovirali i gde, ali znajte da nije svejedno ko će vas tetovirati, zato se dobro raspitajte. Za savet možete pitati prijatelje koji su već istetovirani. Najvažnije je da vaš majstor radi u higijenski ispravnim uslovima.

Priprema & Saveti

Nije uvek dobro vreme za tetoviranje. Znajte da bar 24h pre tetoviranja ne smete konzumirati alkohol i većinu lekova. Ukoliko planirate da radite tetovažu nakon trke, sačekajte bar 15 dana da se organizam dovede u stanje normale kako telo  ne bi odbacio tetovažu. Slušajte savete majstora u vezi nege nakon tetoviranja kako se mesto tetoviranja ne bi inficiralo. Uz pravilan tretman, tetovaža u proseku zaceljuje u roku od nedelju dana. U tom periodu smanjite fizičke aktivnosti koje dovode do pojačanog znojenja. Takođe naredna dva do tri meseca izbegavajte izlaganje tog dela kože suncu.

Da li ste ili da li biste uradili tetovažu koja bi budila uspomenu na trčanje?

Novo mesto za vežbanje u gradu: Otvoren Balans+ park za vežbanje na Adi Ciganliji
BBR 2017 trčimo za viši cilj: pomažući kupovinu kolor doplera za Tiršovu
Tags: , , ,

Povezani članci

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Fill out this field
Fill out this field
Molimo vas da unesete valjanu adresu e-pošte.
You need to agree with the terms to proceed