Ultramaraton

Stefan Engels: Svaki dan po jedan maraton i tako cele godine

1 komentar

Stefan Engels iliti „čovek maraton“ svakog dana tokom 2010. godine trčao je deonicu od preko 42 kilometra, istrčavši ukupno 16.878 kilometara.

Trčeći 365 maratona on je pretrčao Belgiju, Englesku, Kanadu, Ameriku, Meksiko, Portugal i Španiju gde je i završio svoju turu. Cilj mu je bio da motiviše ljude da se više kreću.

Ovaj trener i profesionalac se nalazi iza brojnih sportskih dešavanja u Belgiji. I pored ovog delovanja, on je hteo više…. želeo je da privuče pažnju medija i da bude inspiracija za druge ljude, te otuda i odluka da se posveti ovom cilju, obarajući Ginisov rekord.

Naravno, Stefan nije ovo sve postigao preko noći. Godinama on je pasioniran ljubitelj sportova izdržljivosti. Maratone trči već 20 godina, a triatlon radio desetak.

Belgijancu, rodom iz Genta, je ovo inače drugi Ginisov rekord – 2008. godine završio je 20 Ironman triatlona za godinu dana.

Njegov blog je http://www.marathonman365.be/ gde možete pogledati i fotografije sa svih završnih maratona. U proseku išao je maraton za 4 sata.

Džen Šelton: Opasna cura u svetu ultramaratona
Ultramaraton Western States 100[VIDEO]

Povezani članci

1 komentar. Leave new

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Fill out this field
Fill out this field
Molimo vas da unesete valjanu adresu e-pošte.
You need to agree with the terms to proceed