Connect with us

Hi, what are you looking for?

Ultramaraton

Stefan Engels: Svaki dan po jedan maraton i tako cele godine

Stefan Engels iliti “čovek maraton” svakog dana tokom 2010. godine trčao je deonicu od preko 42 kilometra, istrčavši ukupno 16.878 kilometara.

Trčeći 365 maratona on je pretrčao Belgiju, Englesku, Kanadu, Ameriku, Meksiko, Portugal i Španiju gde je i završio svoju turu. Cilj mu je bio da motiviše ljude da se više kreću.

Ovaj trener i profesionalac se nalazi iza brojnih sportskih dešavanja u Belgiji. I pored ovog delovanja, on je hteo više…. želeo je da privuče pažnju medija i da bude inspiracija za druge ljude, te otuda i odluka da se posveti ovom cilju, obarajući Ginisov rekord.

Naravno, Stefan nije ovo sve postigao preko noći. Godinama on je pasioniran ljubitelj sportova izdržljivosti. Maratone trči već 20 godina, a triatlon radio desetak.

Belgijancu, rodom iz Genta, je ovo inače drugi Ginisov rekord – 2008. godine završio je 20 Ironman triatlona za godinu dana.

Njegov blog je http://www.marathonman365.be/ gde možete pogledati i fotografije sa svih završnih maratona. U proseku išao je maraton za 4 sata.

1 Comment

1 Comment

  1. Milan Babic

    06.02.2011 at 16:34

    LEGENDA …))

Uključi se u diskusiju

Povezani članci