Trke

Trka Deda Mrazova 2010.

14 komentara

Start i cilj treće beogradske trke Deda mrazova su, kao i prethodne godine, na Terazijskoj česmi, gde je i sabiralište za sve učesnike trke. Ove, 2010. godine predviđa se učešće još većeg broja naših sugrađana jer vlada izuzetno interesovanje za ovaj sportski spektakl. Besplatne kostime Deda Mraza obeezbeđuje organizator.

Program

Nedelja, 26.12.2010. godine

 • MINI TRKA DEDA MRAZIĆA – Trka za decu do 7 godina, START 12:00,  Palata Albanija – Terazijska česma
 • BEOGRADSKA TRKA DEDA MRAZEVA, Kružna trka ili šetnja za odrasle i decu – rekreativna trka za sve uzrasne kategorije bez limita u godinama,  START 13:00,  ulicom Kralja Milana, Terazijska česma – London – Terazijska česma

Poseban akcenat će biti na masovnom učešću porodica i organizovanom predstavljanju zaposlenih u velikim firmama i javnim ustanovama. Pomoteri trke su javne ličnosti iz kulture i sporta koji će predvoditi veselu kolonu Deda Mrazeva.

Mini trka deda mrazića

TEHNIČKO UPUTSTVO UČESNICIMA

 • Dolazak u predstartnu zonu je od 10.50 do 11.45 h. Učesnici trke se evidentiraju na posebno naznačenom punktu organizatora gde će svako od učesnika dobiti startni broj i kapice Deda Mraza. Startni broj će dobiti samo deca koja su u pratnji roditelja ili staratelja. Učesnici koji zakasne ili ne uđu u predstartnu zonu neće biti evidentirani.
 • Na ulazu u predstartnu zonu deca ulaze u pratnji roditelja ili staratelja. Roditelji ili staratelji su odgoovorni za bezbednost dece kao i za njihovu zdravstveno i fizičku sposobnost za učešće u trci
 • U predstartnoj zoni takmičarima su na raspolaganju voda i lekarska ekipa. Savetuje se svim učesnicima (roditeljima, pratiocima) da vode računa da su isti sadržaji potrebni i drugima. Svi učesnici bi trebali što pre da pređu u zonu starta.
 • U zonu starta trke (call room) učesnik može ući najkasnije do 11.50 h. Trka nije takmičarskog karaktera, za učešće u trci potrebno je imati startni broj i kapicu Deda Mraza.
 • Od 11.50 časova do STARTA TRKE u 11.55 časova učesnici su dužni da prate uputstva službenog spikera, službenih lica i sudija.
 • Ukoliko učesnik odustane u toku trke – zbog povrede ili zdravstvenih problema savetuje se da sačeka lekarsku ekipu, da ga ukoliko je potrebno prevezu do zdravstene ustanove.
 • Nakon prolaska ciljne kapije učesnike preuzimaju roditelji ili staratelj (pratioci) odlaze do kontrolnih punktova organizatora, gde je učesnicima trke obezbeđene WC kabine, okrepa, medicinska pomoć.
 • Vremensko ograničenje učešća u trci je 20 minuta

Beogradska trka deda mrazeva

TEHNIČKO UPUTSTVO UČESNICIMA

 • Dolazak u predstartnu zonu je od 11.15 do 12.30 časova. Na ulasku u predstartnu zonu takmičari će biti evidentirani na posebno označenom punktu organizatora, gde će takmičari dobiti startni broj i kostime Deda Mraza.
 • Na ulazu u predstartnu zonu takmičari su u obavezi da obuku kostime Deda Mraza, preko svoje garderobe u posebno za tu namenu predviđenom šatoru. Ukoliko takmičar insistira organizator je omogućio odlaganje garderobe u kesu na kojoj je takmičarski broj učesnika. Tako obeležena kesa predaje se na čuvanje.
 • Takmičari koji zakasne, ne obuku kostim Deda Mraza ili ne uđu u predstartnu zonu neće biti evidentirani i njihov rezultat se neće voditi u zvaničnom biltenu manifestacije.
 • U predstartnoj zoni takmičarima su na raspolaganju WC kabine, voda i lekarska ekipa. Savetuje se svim takmičarima da vode računa da su isti sadržaji potrebni i drugima. Svi takmičari bi trebali što pre da pređu u zonu starta.
 • U zonu starta trke (call room) takmičar može ući najkasnije do 12.50.
 • Od 12.50 časova do STARTA TRKE u 12.55 časova takmičari su dužni da prate uputstva službenog spikera, službenih lica i sudija. Takmičari koji se nedolično ponašaju ili narušavaju red na startu mogu biti diskvalifikovani.
 • Ukoliko učesnik odustane u toku trke – zbog povrede ili zdravstvenih problema savetuje se da sačeka lekarsku ekipu, da ga ukoliko je potrebno prevezu do zdravstene ustanove.
 • Nakon prolaska ciljne kapije takmičar nastavlja kretanje kroz levak vodeći računa o redosledu ulaska u isti. Na kraju levka takmičar ponovo prolazi kontrolu takmičarskog broja, neophodnu za formiranje zvaničnog Biltena manifestacije.
 • Po izlasku iz levka takmičaru je na raspolaganju: WC kabine, okrepa i medicinska pomoć.
 • Vozilo organizatora koje se kreće iza poslednjeg takmičara biće postavljeno kod zone cilja, takmičar na osnovu svog takmičarskog broja preuzima stvari iz istog vozila u koje ih je na startu odložio.
 • Vremensko ograničenje učešća u trci je 45 minuta.Svaka zamena brojeva među takmičarima rezultira diskvalifikacijom takmičara

Kontakt:

Sportski Savez Rakovice, Olivera Dragićević, tel: 3593 – 374; 3051- 855; 063/8134 – 008
Marija Lulević, tel: 064/6501- 402
email: rakovicasport@yahoo.com
office@trkadedamrazeva.org
www.trkadedamrazeva.org

Održan 8. Eko Mačak (AGE HANDICAP) polumaraton
18. Novogodišnja trka na Ušću

Povezani članci

14 komentara. Leave new

 • jeeeeeeeeeeeeeee!!!!!!!!
  najviše na svetu volim trku deda mrazeva! ♥♥♥
  jedva čekam!

  Odgovori
 • Соња Болоња
  decembar 12, 2010 22:20

  Najveseliji dan u Beogradu!!! I dalje verujem u Deda mrazove :))))))))

  Odgovori
 • žutiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
  biće ovo dan za pamćenje, žut u crvenom 🙂
  ♥♥♥♥♥♥

  Odgovori
 • Nataša Tucaković
  decembar 20, 2010 21:10

  e ovo ću trčati/šetati i ja!!! Ksenija, a jel dobijamo i djedamrazovske brkove i bradu????? 😉

  Odgovori
 • Jedva čekam da nedelja dođe…
  Šta je odlučeno u komisiji za zajednički trening u isto vreme na Adi, ima/nema? Ili je lokacija nova? Bilo kako bilo, trčanje nam ne gine :)))

  Odgovori
 • Trening na Adi se održava pa će grupa (koja želi) produžiti na Terazije.

  Odgovori
 • ja dolazim na trening na adu, a zatim organizujem prevoz do terazija za jos 4 deda-mrazice

  Odgovori
 • Deda Mrazovi, šta bi? Dajte neko slovce, neki izveštaj za nas sa jeftinijim ulaznicama
  Offtopic: Veki, alal ti ćufte za novi interfejs za kometare!

  Odgovori
 • Izveštaj je sledeći: Bilo je do j*ja! Muzik populjar, zagrevanje sat vremena i trčanje svega 6 i po minuta (ja lagano, tek da se ne oznojim). Odela dedamraza tamo svima za dž, made in china, jednokratne upotrebe (kao guz-papir), mala nestašica zihernadli na prijavnom štandu pa su kasnijie prijavljivanima deleili plastične licne (kao one za kola za vezivanje ratkapni da ne odlete), medalja nema- uvalili nam neke plastične bookmarkove, uz sertifikat o učešću na trci. Pre trke malo recitacije od razdragane dece, malo „folklora“, spikeri na nivou. Ko je pobedio, koga je to briga, udri brigu na veselje…. Da rezimiram: opšta za*ebancija 😀

  Odgovori
 • ja sam dosla polugola na trku, smrzla se kao mali mis, sprzila trku za deset sekundi i odletela kuci da se presvucem. 🙂
  mozda je do klime ili moje zelje da budem negde na toplom, ali cini mi se da je prosle godine bilo nekako lepse. stajaznam. mozda zato sto nismo dobili medalje ove godine (medalja sa trke deda mrazova 2009 je moja prva medalja u zivotu, zato mi je specijalno draga!)
   

  Odgovori
 • Nenad Radošević
  decembar 27, 2010 10:36

  Bilo je dobro, malo je falilo da trcim bez brade (posto u kompletu nisam dobio bradu) ali sam se izborio za nju hrabro i junacki :). Pre trke smo napravili „fotoseshn“ i dobro se zagrejali uz skakanje  „body pump “ devojaka. 
  Prvi put da ucestvujem na trci ovakvog tipa, interesantno i neobicno je kada vidis nekoliko stotina ljudi kako trce u odelima. 🙂 Ovakvih trka bi trebalo da bude mnogo vise tokom godine, naravno sa drugom temom i mozda duzom stazom.
   

  Odgovori
 • Bilo je super,ovo je bila prva trka deda mrazeva u kojoj sam ućestvavao.
  Ove godine nije bilo medalja,ali nema veze,bitno je da je atmosfera bila dobra,dosta učesnika koji su trčali/hodali…
  I sledeće godine ću sigurno učestvovati 🙂

  Odgovori
 • bilo je super 🙂 ja sam dosla sa dve drugarice sa faxa (zamalo da dodje i treca!) koje ce se, nadam se, pridruziti trkackom drustvu 🙂 bas sam se obradovala kad sam videla trcanje.rs zastavu, pa sam je pozajmila za jednu sliku koja je malo bila i profilna na fbu 🙂 bilo je bas, bas lepo :))) sneg nam je dodatno ulepsao dogadjaj *.*

  Odgovori
 • Bilo je super zbog društva. Došao mi nenadano drug koji nema veze sa trčanjem, pa standardno društvo orijentiraca i drugara sa fax-a pa i nekih orijentiraca koji ove godine nisu ni jednom bili na trčanju 😀 Video sam i drugare s ovog sajta, prvo Tanju još u redu za odlelo. Pre trke je bilo zagrevanje uz pesmu i prikaz sportova, a pred sami start uz fitnes. Naša mala grupa je dobila pohvale sa bine zbog prilježnog vežbanja 🙂 Startovali smo u voziću, istčali polako stazu a onda krenuli u komplet dedamraz opremi u Knez Mihailovu na čaj. Ne moram da pričam kak su se deca okretala za nama, a izmamili smo osmeh konobara i konobarica 😀
  Inače tačno je da je prošle godine trča bila masovnija i bolje organizovana, ali meni je trka = društvo, a društvo nije podbacilo, naprotiv bilo je super zezanje.

  Odgovori

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Fill out this field
Fill out this field
Molimo vas da unesete valjanu adresu e-pošte.
You need to agree with the terms to proceed