Trke

Održan 8. Eko Mačak (AGE HANDICAP) polumaraton

7 komentara

Dvadesetosmog novembra, na popularnom  novosadskom kamenjaru, održana je poslednja trka u okviru ovogodišnjeg kalendara maratonskih trka u Srbiji. Čuveni Eko mačak polumaraton okupio je 84 trkača iz cele Srbije, od kojih je čak 80 istrčalo deonicu dugu 21 km 100 m. Ovo je, inače, jedina trka na teritoriji republike, nakon koje se plasman trkača određuje po starosnim kategorijama (age handicap).

U ganeralnom plasmanu, kao što se i očekivalo, najviše razloga za slavlje imao je Zdravko Mišović, član AK „Hajduk Maraton team“ iz Kule (1:14:21). Kao drugi kroz cilj prošao je  njegov klupski kolega i učitelj, veteran Zoran Janković (1956), sa vremenom 1:24:02, dok se na treće mesto plasirao Dragan Ćirić (1951), iz Novog Sada, kome je za polumaratonsku deonici trebalo 1 sat 28 min 59 sec.

U konkurenciji dama prva tri mesta priapala su Dragani Živković, iz Novog Sada (1:42:19), Zdravki Knežević, iz Beograda (1:57:28) i Gordani Čeko, iz Bačkog Maglića (1:48:50).

Trka je, inače, održana na obali Dunava, na temperaturi od 6 stepeni Celzijusa, na  dosta blatnjavom terenu, mestimično uz jak vetar i kišne talase, ali to nije smetalo maratoncima iz Novog Sada, Beograda, Kule, Sombora, Niša, Mladenovca i drugih mesta da postignu, za ovakve uslove, sasvim solidna vremena.

Veoma uspešan organizator trke bio Triatlon klub Dinamik, iz Novog Sada, na čelu sa prof. dr. Franjom Fratrićem, a voditelj programa bio je maratonac i triatlonac Zoran Zivlak.

Nova iskušenja za maratonce  dolaze tek na proleće: Novosadski maraton, Niški polumaraton i Ultramaraton, na Adi Ciganliji, u martu mesecu, tako da će biti dovoljno prostora za zasluženi odmor, ali i za „punjenje“ baterija, da bi se što spremnije dočekao početak sezone.

Trka “Sećanje na Duška Radovića” 2010.
Trka Deda Mrazova 2010.

Povezani članci

7 komentara. Leave new

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Fill out this field
Fill out this field
Molimo vas da unesete valjanu adresu e-pošte.
You need to agree with the terms to proceed