Najave trkaTrke

“Trčim za mir“: Promovišimo mir zajedno kroz trčanje!

Nema komentara

Međunarodni sportsko-humanitarnog događaj pod nazivom “Trčim za mir“, koji je karakter ima za cilj da okupi sve one koji žele da doprinesu promociji mira, jednakosti, očuvanju okoliša, zdravog stila života ali i turističkog potencijala ovog dela Bosne i Hercegovine. Događaj organiziraju nevladine i neprofitne organizacije Global Analitika iz Sarajeva, Klub MASA iz Mostara i Pomozimo djeci iz Banja Luke, a moto utrke je Nema puta ka miru. Mir je put!.

Ova trka ne samo da promoviše važnost održivosti mira, jednakost, zdravi stil života, zaštitu okoliša, već i društvenu odgovornost prema zajednici. Prilikom svake uplate kotizacije, deo sredstava se direktno uplaćuje Javnoj ustanovi Dječiji dom Mostar, koji obezbjeđuje njegu djece izvan vlastite porodice.

Trka za mir

Trka će se održati 01.oktobra/listopada sa početkom u 12:00 sati na trail stazi od 5k/10k/21k uz očekivan broj od 500 učesnika iz cele Bosne i Hercegovine i regiona.

Većina trkačke staze prostire se u rejonu Rujište koji je smješten u podnožju planine Prenj. Staza se prostire na području tri opštine i to: Istočni Mostar – Mostar – Konjic.

Rujište je udaljeno 25 km od Mostara, nalazi se na nadmorskoj visini od 1050 metara.

Posebnosti idiličnog Rujišta su endemske vrste bora, poznata “munika” i izuzetno čist zrak i okoliš. Rujište kao planinski prostor je poznat kao najbogatije područje kiseonikom u ovom delu Evrope. Prelijepi planinski krajolik bogat kiseonikom, je idealan za sve sportiste, ali i rekreativce i ostale posetioce što ovu trku čini posebno privlačnom.

Prijave za trku se vrše isključivo online putem web stranice!

Virtuelna trka

Prijave do 20.09.!

Ukoliko niste u mogućnosti da dođete na trku možete učestvovati i virtuelno, izaberite lokaciju i teren po Vašoj želji, snimite istrčanu rutu pomoću platformi npr. Strava ili Garmin te nam pošaljite na e-maila.

Kao nagradu za svoj trud dobit ćete dry-fit majicu i medalju. Trkači koji planiraju učestvovali virtuelno bi trebalo da kontaktiraju organizatora nakon registracije i uplate i obaveste da to čine virtuelno kako bi dogovorili način preuzimanja ili slanja majice i medalje te štampane diplome kao dokaz o učešću i podršci. Virtuelno se može učestvovati 01. i 02.10.2022. godine.

Prijave su važeće nakon uplate startnine!

Krajnji datum za prijave je 20.09.2022. godine. Nakon ovog datuma prijave su moguće isključivo putem kontakta organizatora, ali ne garantujemo da ćete dobiti dry-fit majicu i medalju. U slučaju da ste spriječeni da učestvujete potrebno je da obavijestite organizatora na službeni e-mail te imate mogućnost prenosa startnine za sledeću godinu ili povrat od 50% iznosa startnine i to najkasnije do 02.09.2022. godine.

Cene startnih paketa

  • ZELENA STAZA (5k) – 30 KM ili 16 €
  • PLAVA STAZA (10k) – 35 KM ili 18 €
  • CRVENA STAZA (21k) – 40 KM ili 21 €

Prilikom ispunjavanja uplatnice navesti ime i prezime takmičara ili više njih ako se vrši grupna uplata i navesti naziv staze (zelena, plava ili crvena). Takođe, ako je u pitanju grupna prijava spisak učesnika poslati na službeni e-mail trci.za.mir@gmail.com.

Podaci za uplate u BiH:
Udruženje Global Analitika
3387202254215110
Mula Mustafe Bašeskije 7, 71000 Sarajevo, BiH

Podaci za uplate na devizni račun:
Unicredit bank d.d.
Adresa banke: Marsala Tita 48
Udruzenje Global Analitika
Adresa Udruzenja: Mula Mustafe Baseskije 7
BA393387204854299528
UNCRBA22

Startni paket

Startni paketi se preuzimaju dan pre trke, kao i na sam dan trke. O mestu i vremenu ćete biti informisani putem e-maila i društvenih mreža.

Startni paket sadrži:

  • dry-fit majicu,
  • takmičarski broj sa čipom,
  • poklone sponzora,
  • fotografije i elektronsku diplomu trke,
  • medalju za trkače koji završe trku.

Startni paket se preuzima uz identifikacijski dokument sa fotografijom. Moguće je preuzeti startni paket za druga lica uz prethodnu najavu istih.

Nagrade

Nagrade za najbolje trkače u ženskoj i muškoj konkurenciji za sve tri staze, diplome, medalje i pehari. Također diplome i pokloni najmlađem i najstarijem učesniku.

6. kolo treking lige Srbije na Rajcu
5. Gospojinski atletski miting
Tags: ,

Povezani članci

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Fill out this field
Fill out this field
Molimo vas da unesete valjanu adresu e-pošte.
You need to agree with the terms to proceed