Connect with us

Hi, what are you looking for?

Najave trka

Trka nade na Košutnjaku – zabava za celu porodicu

Povodom Svetskog dana plućne hipertenzije (PH), Inspired by HOPE tim i udruženje pacijenata Plućna hipertenzija Srbija organizuju TRKU NADE, pod sloganom “We are PHamily – We run together”.

Osnovni cilj ove manifestacije je promocija porodičnih vrednosti kao i da na širem društvenom planu podignemo svest o onome što nas okružuje i šta je to što možemo da učinimo za sebe, šta je to što možemo da učinimo za naše najbliže i šta je to što možemo da učinimo kao zajednica, kao kolektiv za svet koji nas okružuje.

Mesto dešavanja: Košutnjak

Datum: 25.05.2019.

Vreme 10.30 – 14h

Program Trke NADE obuhvata:

3 trke u prirodi, edukaciju, đubretiring, mini sajam knjiga i porodični ručak u prirodi.

Programom je predviđeno da čitava manifestacija ima humanitarni karakter. Celokupan prihod koji se bude sakupio na događaju će biti uplaćen kao pomoć udruženju pacijenata Plućna hipertenzija Srbija – PH Srbija.

Trail – Porodična trka

Promocija porodičnih vrednosti. 

Advertisement. Scroll to continue reading.

Dužina staze je 3.6 km (jedan krug) i staza 100 % prolazi kroz šumu. 
Ne postoji vremenski limit za završetak trke.

Pravo učešća imaju: porodice sa decom, ili roditelj/staratelj/rođak sa decom, ili suprug i supruga ili braća i sestre ili momak i devojka, drugovi i drugarice, komšije i komšinice, kolege i koleginice… Mogu trčati, mogu hodati, ali na cilj moraju stići zajedno!

Trail – Timska trka

Promocija zajednice. 

Dužina staze je 7.3 km. Ne postoji vremenski limit.

Pravo učešća imaju: Timovi. Tim može biti sačinjen od zaposlenih u okviru kompanije (mogu se uključiti i njihove porodice), ili sastavljen od prijatelja, ili trkački tim, ili tim doktora, pravnika… Svaki tim mora da ima minimum 5 članova! Važno je da jedan ili više članova tima, ili nikada nisu učestvovali na ovakvom tipu trka, ili da nisu nikada trčali, ili da nikada nisu trčali ovoliku dužinu. Može se trčati, može se hodati, ali je važno da svi koji su krenuli zajedno, na cilj stignu zajedno!

“Kao malo vode na dlanu” – Dečija trka sa preprekama

Okvirno vreme potrebno da bi se ova trka završila je oko 20 minuta.

Propozicije: Na trci imaju pravo da učestvuju očevi ili mame sa decom uzrasta do 12 godina! Otac ili mama će na početku trke dobiti punu čašu vode, koju će morati da nosi tokom cele trke. Kada se trka završi, daće svom detetu da popije ono što je u čaši ostalo. Staza ima oblik “osmice” – simbol beskonačnosti, simbolika je “kao malo vode na dlanu”, odnosno važnost maksimalnoj posvećenosti i usresređenosti ka svojoj deci. 

Edukacija

Na događaju će se održati i predavanje (tribina) o uticaju i značaju čoveka na zaštitu prirodne sredine. Deci će biti podeljene posebne knjige “Priča o drugarstvu.

Đubretiring

Organizovaćemo izazovno specijalno takmičenje, skupljanja smeća (đubreta) na Košutnjaku. Porodice i timovi će nakon trke, dobiti džakove i rukavice i učestvovaće u izazovnoj trci skupljanja smeća.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Mini sajam knjiga

Na događaju će biti i organizovan mini sajam knjiga, pa ko voli i ko može, dan može provesti u prirodi uz knjige.

SVI SU DOBRODOŠLI!

S obzirom da je čitava manifestacija humanitarnog karaktera, i da će se sav prihod koji se prikupi uplatiti kao pomoć udruženju pacijenata ”Plućna hipertenzija Srbija”, obezbedili smo 300 posebnih Humanitarnih Startnih paketa NADE.

Humanitarni Startni paket uključuje:

Aktivnu dry-fit trkačku PH majcu, Startni broj, Finišersku medalju, Diplomu, info i brošure (flajere), učestvovanje na trkama, na tribinama, edukaciji, mini sajmu knjiga, đubretiringu, osveženje pre, za vreme i nakon trke i kupon za zajednički porodični ručak u prirodi (Lovački pasulj).

Za sve učesnike sa Humanitarnim startnim paketom, koji završe bilo koju od 3 trke obezbeđene su i MEDALJE I DIPLOME, a za najmnogobrojniju, i za najsimpatičniju porodicu i tim, kao i za tim koji sakupi najviše đubreta, obezbeđeni su pehari!

Humanitarni Startni paket se dobija uz uplatu kotizacije/donacije od 1.000 dinara. Kompletan iznos od Humanitarnih startnih paketa, će biti uplaćen kao pomoć Udruženju pacijenata Plućna hipertenzija Srbija.

Kutija za kotizacije/donacije biće istaknuta na vidnom mestu gde se preuzimaju Humanitarni STARTNI paketi, nakon događaja sav novac će se javno prebrojati i uplatiti na račun udruženja PLUĆNA HIPERTENZIJA SRBIJA. 

Za firme koje žele da uplate startne pakete za svoje zaposlene, donaciju mogu direktno uplatiti na račun udruženja PH Srbija, i svoje strartne pakete podići na licu mesta, pre trke.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Za decu ispod 12 godina u pratnji roditelja/staratelja/rođaka koji su uplatili Humanitarni Startni paket, Startni paket – BESPLATAN + knjiga iznenađenja!

Kontakt: Mirko Glavinić, PH Srbija 060 333 8 342

Inspired by HOPE Team

Inspired by HOPE team je osnovan od strane Udruženja pacijenata obolelih od Plućne arterijeske hipertenzije – PH Srbija, sa znanjem da pronalaženje leka počinje sa podizanjem svesti u javnosti o ovoj bolesti.

Naš tim čine trkači ultramaratona, maratona, polumaratona i triatlona. Koristimo ove ekstremno izdržljive i najteže sportske discipline kao platformu za podizanje svesti u javnosti, pokušavajući da edukujemo ljude o Plućnoj arterijskoj hipertenziji (PAH), o značaju uspostavljanja što ranije dijagnoze i njihovim potrebama za adekvatnim terapijama, inspirišući druge da se uključe u našu misiju, da pomognu našem timu u što boljem funkcionisanju i organizovanju kako bismo postali što vidljiviji.

Svaki dan kašnjenja sa uspostavljanjem dijagnoze i nekorišćenja adekvatne terapije je nenadoknadiv za pacijenta.

Probaćemo da kao tim učestvujemo na što više najznačajnih i najtežih trka u svetu, regionu i Srbiji i tako dati originalni i veliki doprinos podizanju svesti o PH.

Click to comment

Uključi se u diskusiju

Povezani članci

Trkači reporteri

Danas, 3. juna je Svetski dan trčanja! Tačnije prva nedelja u junu je posvećena trčanju ali u nekim zemljama se obeležava baš na ovaj datum....

* Naslovna

“Trka nade” koja je trebalo da se održi narednog vikenda, naravno odložena je zbog korona virusa, ali u utorak 05.05.2020. moćićete da se prijavite...

Najave trka

Zimske trke, osim što ih ima manje u kalendaru iz objektivnih razloga, često odlikuje i sledeće – kraće su, nema ultri, većinom su to...

Najave trka

Kao i prethodnih pet godina i ovog decembra družićemo se i trčati na Košutnjaku! PSK Balkan se tradicionalno pobrinuo da u to doba godine...