Najave trka

IX Bukovački maraton

2 komentara

Deveti Bukovači maraton održaće se 10.09.2011. Lepa vest za sve trkače ljubitelje ovakvih trka, druženja i uživanja u prirodi.

Sa starta Bukovačkog maratona 2009. Biciklisti kreću ispred svih...

Planinarsko Društvo „Vilina vodica” Bukovac, pod pokroviteljstvom Grada Novog Sada, MZ Bukovac i uz podršku Planinarsko-smučarskog saveza Vojvodine će u subotu, 10.09.2011. godine. organizovati 9. Bukovački maraton na Fruškoj gori.

Staze Bukovačkog maratona

 • Staza za najmlađe od 7 km, koja vodi od Bukovca do Viline vodice i nazad,
 • Staza osnovnog maratona koja vodi od Bukovca preko Viline vodice, Astala i Brankovog groba (Stražilovo) do Bukovca, u dužini od 16 km
 • Staza srednjeg maratona, koja vodi od Bukovca preko Viline vodice, Astala, pored TV tornja, manastira Grgeteg, Krušedol i Velika Remeta, Brankovog groba do Bukovca, u ukupnoj dužini od 35,2km
 • Staza velikog maratona, koja vodi od Bukovca preko Viline vodice, Astala, Iriškog venca, manastira Novo Hopovo, Staro Hopovo, pored TV tornja, manastira Grgeteg, Krušedol i Velika Remeta, Brankovog groba do Bukovca, u ukupnoj dužini od 47,8km.

Sve staze su vidno obeležene, a na kontrolnim tačkama se nalaze kontrolori koji će učesnicima overiti prolazak kroz KT i pružiti svaku drugu pomoć.

Svi koji pređu bilo koju stazu maratona dobiće zahvalnice. Najmasovnija organizovana grupa biće nagrađena peharom, a njihovo ime upisano na veliki pehar maratona.

Start Maratona predviđen je za 09.30 časova, a u Bukovac se može doći prigradskim autobusom broj 64, koji polazi sa Novosadske Železničke stanice u 7.20 i 8.25 časova. Za učesnike koji žele da u Bukovac dođu ranije u petak (09.09.) ili da nakon maratona ostanu, obezbeđen je kamp sa mokrim čvorom i zidani objekat sa strunjačama (spavanje u sopstvenim vrećama), a mogu se koristiti smeštajni kapaciteti PD „Stražilovo“ iz Sremskih Karlovaca na udaljenosti od oko 3,5km.

Takmičari će popunjavati prijave i dobijati učesničke kartone, startnina je besplatna.

Više informacija

 • 021/825 017 ili 064/33 00 898 Branislav Vjerg (predsednik PD),
 • 065/200 28 23 Željko Dulić (podpredsednik PD) ili
 • 021/826 275 Milivoj Podraščanin (član Organizacionog odbora Maratona)
Atletska trka kroz Grocku
Arena hronometar

Povezani članci

2 komentara. Leave new

 • Ide li još ko iz Beograda?

  Pozdrav,
  Nikola

  Odgovori
 • Oslonio sam se na kalendar na sajtu i propustio ovaj maraton. Odrzan je nedelju dana ranije. Proverite i datum odrzavanja jesenjeg krosa Partizana i savskog polumaratona. Nikad nisu bili istog dana!

  Odgovori

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Fill out this field
Fill out this field
Molimo vas da unesete valjanu adresu e-pošte.
You need to agree with the terms to proceed