Najave trka

Poziv na planinsko-biciklistički ultramaraton u Valjevu

Nema komentara

 

Pozovamo vas na “Active Ultra Trail”, prvi planinsko-biciklistički maraton koji se organizuje u Valjevskom kraju, gde su reke, planine, pećine, etno sela, flora i fauna priča za sebe.

Maraton organizujemo pod pokroviteljstvom udruženja ekstremnih sportova Aktivna Zona Valjevo i cilj nam je da promovišemo zdrav život, i poklonimo ljubiteljima prirode ovakvu jednu manifestaciju koja će se iz godine u godinu dopunjavati novim stazama i dogadjajima vezanim za iste.

Ovo je definitivno sportska godina za grad Valjevo gde u okviru UES Aktivne Zone pored medjunarodnog takmičenja u pecanju na jednoj od najčistijih reka, dobitnice Zelenog Lista, reke Gradac, takmičenja u street workoutu, organizujemo i planinski maraton koji u sebi ima nekoliko zanimljivih delova koji ga kao celinu čini prelepim projektom kojim želimo da predstavimo lepote Valjevskog kraja regionu i svetu promovišući zdrav način života, očuvanje prirode, turizam i kulturno istorijska nasledja ovog dela Srbije.

Planinski maraton startuje 26.maja u 09.00 časova i traje 24 časa, na platou ispred mosta Milovan Glišić u klisuri Graca.

Tri staze maratona su rekreativnog karaktera i pružaju svakome priliku ko je sposoban da predje jednu od staza da doživi prirodu na najlepši način.

Staze su dužine 57 km, 30 km i 10 km i sve počinju i završavaju na istom mestu vodeći učesnike kroz kanjon reke Gradac, predelu poznatom po staništu životinja poput vidre i sivih sokolova, zatim nekoliko pećina i brana kao što su Degurićka pećina koja je stanište zakonom zaštićene vrste slepih miševa, ušćem Bukovske i Crne reke, koje se nalaze u podnožiju planine Maljen i vazdušne banje Divčibare, zatim reke Zabave i pritoke Zabavice koje su ušuškane u bukovoj šumi u podnožiju planine Povlen i obroncima vrha Magleš sve do izvora reke Gradac, pa dalje ka srednjevekovnom manastiru Ćelije i najvećim stepenicama u Srbiji.

930 stepenika pored manastira u završnom delu sve tri staze su izazov za sebe i podižu ultra maraton na potpuno novi nivo.

Svi učesnici planinskog maratona će imati kontrolnu knjižicu sa ucrtanim kontrolnim tačkama i mapom staza i svi koji uspešno predju jednu od staza maratona će na cilju dobiti diplomu AUTa za predjenu stazu, a za najbolje u apsolutnoj kategoriji u prva tri mesta Velike i Srednje staze idu plakete i robne vredne nagrade.

Sve staze maratona su pokrivene okrepnim stanicama.

Mala fun staza je besplatna i pogodna je i za najmladje učesnike u pratnji punoletnih lica ili roditelja, i na njoj će biti slatka okrepa i sokovi.

Prijave za planinski maraton su u toku na

https://trka.rs/event/86/

https://www.facebook.com/events/206563393227572/?ti=cl

Ili putem emaila ues.aktivna.zona@gmail.com

Prijave se mogu vršiti sve do početka trke kao i na dan trke. Maloletni učesnici moraju imati pismenu saglasnost roditelja ili biti u pratnji istih.

Svi učesnici koji se prijave elektronskim putem i uplate izvrše do 15.maja će u startnom paketu dobiti i prelepu majcu sa logom AUTa, UES Aktivne Zone i našeg glavnog sponzora dogadjaja, HELL energy drink.

Iznos prijave za veliki AUT je 1500 rsd, srednji AUT 1000 rsd i mali AUT besplatno.

“Postoji mesto gde je nekada davno započeta bajka…ovde se nastavlja…” – zapisano je u kanjonu reke Gradac.

Dodjite da uživamo zajedno i okupamo se prirodnom energijom u prelepom ambijentu netaknute prirode Valjevskog kraja koja će vam pružiti prelepe uspomene za koje garantujemo da će te ih uvek doživljavati.

 

 

Trka za planetu Zemlju Tehničke škole Železnik
3. Požeški polumaraton #najava
Tags:

Povezani članci

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Fill out this field
Fill out this field
Molimo vas da unesete valjanu adresu e-pošte.
You need to agree with the terms to proceed