SRD “Road Runners Montenegro” u saradnji sa globalnom serijom triatlon trka Challenge family i Opštinom Budva organizuje triatlon trku pod nazivom Challenge – Budva. Datum trke na kojoj se očekuje učešće velikog broja takmičara iz cijelog svijeta je 4. oktobar 2020. godine.

Organizacija Challenge family je svetski poznata triatlon porodica koja svoje trke organizuje na najprivlačnijim svetskim destinacijama. Organizacijom pomenute trke Crna Gora će se naći u društvu SAD, Španije, Nemačke, Holandije, Italije, Portugala, Meksika, Kine, Australije, Novog Zelanda i mnogih drugih zemalja.

Triatlon takmičenje predstavlja trenutno najbrže rastuću sportsku disciplinu koja spaja plivanje, vožnju bicikla i trčanje, a Budva će po prvi put biti domaćin ovakvog takmičenja.

Distance koje će takmičari imati za cilj da pređu su – 1.9 km plivanja; 90 km biciklizma i na kraju 21km trčanja.

Organizatori trke očekuju da će ovogodišnja sportska manifestacija okupiti preko 500 domaćih i inostranih takmičara, a među njima će zasigurno biti i neka od najvećih imena ovog sporta. Takođe, vredi istaći da su organizatori trke prepoznali Budvu i Crnu Goru kao idealnu destinaciju, te da će trka biti organizovana i u narednim godinama.

Više detalja o samoj trci možete pogledati na challenge-budva.com

škola trčanja