Najave trkaTrail & Treking

U čorti se standardno kuvaju čarolije za poslednji vikend avgusta!

Nema komentara

Dunavske čarolije su multidisciplinarna sportsko-rekreativno-zabavno-muzičko-kulinarsko-umetnička manifestacija koja za cilj ima da svakom svom učesniku obezbedi sadržajan i zabavan vikend u prirodi, koji će dugo pamtiti i zbog kojeg će se, svake godine, u isto vreme, vraćati u vikend naselje Čortanovci-Dunav.

Vikend naselje Čortanovci-Dunav se nalaze na oko 20 kilometara od Novog Sada i isto toliko od Inđije. Nekad to beše veoma popularno izletište, zbog masovnih prvomajskih uranaka i plaže koja je najviše ostala upamćena po scenama iz kultnog domaćeg filma Varljivo leto ’68.

U poslednjih 10-ak i više godina Čortanovce na Dunavu posećuju još samo najiskreniji vikendaši i, naravno, članovi Planinarskog kluba „Železničar-Inđija“ koji ovde imaju planinarski dom Kozarica, poznat po tome što je najniži planinarski dom u Srbiji i među najnižima u regionu. Tu su i sve brojniji prijatelji Dunavskih čarolija, koji se rado vraćaju svakog poslednjeg vikenda u avgustu mesecu i na taj način, bar u tih nekoliko dana, vraćaju stari sjaj ovog fruškogorskog bisera.

Gusta šuma, staze idealne za bavljenje orijentiringom, planinskim trčanjem, biciklizmom ili rekreativnom šetnjom, izlazak na Dunav sa peščanom plažom, ostrvom i peščanim sprudom, uz par restorančića u kojima se može pojesti dobra porcija sveže ribe, čine Čortanovce idealnim mestom za aktivan boravak u prirodi.

Svesni toga, članovi PK „Železničar-Inđija“ su 1999-e godine pokrenuli planinarsku manifestaciju Dunavske čarolije, nadajući se da će na taj način promovisati vikend naselje Čortanovci-Dunav i pomoći im da vrate njihov stari sjaj i popularnost.

U početku, Dunavske čarolije su okupljale samo članove srodnih planinarskih klubova, gde su se gosti družili uz logorsku vatru, igrali fudbal ili odbojku na plaži ili šetali predivnom čortanovačkom šumom. Kako su godine prolazile a interesovanje za akciju raslo, tako su rasle i ambicije domaćina. Svake godine je program obogaćivan novim sadržajima a ti novi sadržaji su privlačili nove zaljubljenike u prirodu i ljubitelje Čortanovaca.

Proces razvijanja Dunavskih čarolija traje i danas, posle dve decenije postojanja jer domaćin ima ambiciju da aktivira i animira sve veći broj učesnika, ne obraćajući se više samo planinarima nego i svima ostalima koji vole prirodu i aktivan boravak u njoj. Zbog takvog pristupa organizaciji događaja, Dunavske čarolije su ubrzo prevazišle okvire klasične planinarske manifestacije a ispred planinarskog doma Kozarica sada su se mogli videti i brdski biciklisti, izviđači, orijentirci, vikendaši, raznorazni avanturisti i svi ostali koji su u Čortanovcima pronašli kutak u kojem su mogli provesti kvalitetan vikend.

Danas su Dunavske čarolije manifestacija bez presedana u Srbiji i regionu

U i oko planinarskog doma Kozarica u četiri dana, koliko traje manifestacija, možete odgledati odlične planinarske i avanturističke filmove, oprobati se kao kuvar u takmičenju u spremanju riblje čorbe, prošetati čortanovačkom transverzalom, kupati se u Dunavu, voziti se čamcima, brodićem, kanuom ili džipom, takmičiti se u mnogobrojnim sportskim disciplinama kao što su orijentacioni kros, planinarski treking, planinski biciklizam, odbojka na pesku, šah, probati penjanje po drveću ili slackline, uživati u kvalitetnim muzičkim koncertima ili jednostavno poneti ležaljku i izležavati se na istom onom pesku na kojem se i Perica pre tridesetak godina izležavao.

Za čega god da se odlučite od ponuđenog programa, u svakom slučaju Vam najtoplije preporučujemo da ponesete i šator jer, Dunavske čarolije na jedan dan su samo parče ukusne poslastice koju vam nudimo. Zato, ne žalite ni jedan dan vašeg godišnjeg odmora i ne propustite ovaj jedinstveni događaj.

Dođite da proslavimo zajedno značajan jubilej

Vikend naselje Čortanovci-Dunav, planinarski dom Kozarica, 27 – 30 avgust 2020. godine.

XXI DUNAVSKE ČAROLIJE – Program akcije:

ČETVRTAK 27. avgust 2020.

“PRVOMAJSKI” URANAK U ČORTANOVCIMA

12:00 AKCIJA DOBROVOLjNOG DAVANjA SLOBODNOG VREMENA

19:00 REVIJA FILMOVA XI ČORTAFEST

PETAK, 28. avgust 2020.

10:00 AKCIJA DOBROVOLjNOG DAVANjA SLOBODNOG VREMENA

16:00 TAKMIČENjE U SPREMANjU RIBLjE ČORBE

19:00 REVIJA FILMOVA XI ČORTAFEST

21:00 MUZIČKI PROGRAM

SUBOTA 29. avgust 2020.

Tokom celog dana:
– IZLOŽBA PLANINARSKE FOTOGRAFIJE
– KANU AVANTURA
– ČAMDžIJANjE DUNAVOM

09:00 CAPRIOLO CROSS COUNTRY BICIKLISTIČKA TRKA

09:45 II KOLO VOJVOĐANSKE TREKING LIGE

10:00 FUDBAL NA PESKU

12:00 PENjANjE PO DRVEĆU – POKAZNA VEŽBA

Muzički program:
12:00h – 20:00h Muzički maraton
20:00h MUZIČKI KONCERT

20:00h NOĆNI ORIJENTACIOINI KROS

NEDELjA 30. avgust 2020.

Tokom celog dana:
– KANU AVANTURA
– ČAMDžIJANjE DUNAVOM
– IZLOŽBA PLANINARSKE FOTOGRAFIJE

09:00 PEŠAČKA TURA “ČORTANOVAČKA TRANSVERZALA”

10:00 V KOLO LIGE U PLANINARSKOJ ORIJENTACIJI

10:00 ODBOJKA NA PESKU

12:00 SKOKOVI U VODU SLOBODNIM STILOM

“PRVOMAJSKI” URANAK U ČORTANOVCIMA

četvrtak 27 – nedelja 30. avgust 2020.

Decenijama su inđijski planinari praktikovali kampovanje u Čortanovcima tokom prvomajskih praznika, ali ove godine se taj događaj nije održao zbog vanrednog stanja u zemlji. Srećom, Prvomajski uranak nije otkazan već je samo odložen i tako je našao svoje mesto u programu ovogodišnjih Dunavskih čarolija. Zato, dođite ranije, zauzmite najbolje mesto na livadi ispred planinarskog doma Kozarica i uživajte u programu koji smo vam pripremili. Avgustovski “Prvomajski” uranak se prvi i, nadamo se, poslednji put održava u okviru programa Dunavskih čarolija.

AKCIJA DOBROVOLjNOG DAVANjA SLOBODNOG VREMENA

četvrtak 27 avgust od 12h – petak 28 avgust od 10:00h

Akcija dobrovoljnog davanja slobodnog vremena je namenjena svim ljubiteljima Čortanovaca i poštovaocima Dunavskih čarolija, bez obzira na to da li pripadaju nekom klubu / udruženju ili u Čortanovce dolaze iz čiste ljubavi prema ovom biseru Fruške gore. Volonteri bi pomagali oko markiranja staza Vojvođanske treking lige i podizanja kampa a ko bude hteo, moći će da uđe i dublje u organizaciju tako što ćemo mu poveriti još neke poslove tokom trajanja Čarolija (kontrolne tačke, administracija i slično). Svim volonterima obezbeđen je jedan kuvani obrok u toku dana, smeštaj i oficijelna majica Dunavskih čarolija. Svi koji žele da nam pomognu u organizaciji su dobro došli i svima im možemo obećati pre svega dobar provod a ne težak fizički rad.

REVIJA FILMOVA XI ČORTAFEST

četvrtak 27. u 20:00h, petak 28. u 18:00h

Festival planinarskog i avanturističkog filma ČortaFest u svojoj zvaničnoj selekciji ima filmove koji se bave sportovima na otvorenom i svim ostalim aktivnostima koje su u vezi sa prirodom. Festival ima međunarodni karakter.

Za učešće na festivalu potrebno je popuniti formular i poslati svu ostalu traženu dokumentaciju. Učešće na festivalu se ne naplaćuje.

Od ove godine, ČortaFest će promeniti svoj koncept. Na Dunavskim čarolijama će se održati revija filmova a dodela nagrada i proglašenje pobednika biće upriličeni mesec dana kasnije u Kulturnom centru Inđije, uz projekcije najboljih ostvarenja.

Svi autori koji učestvuju na festivalu će dobiti elektronske diplome. Za najbolja ostvarenja predviđena su priznanja Veliki, Srednji i Mali Komarac. Pored ovih nagrada, žiri može dodeliti i druge nagrade, zavisno od broja prikazanih filmova i njihovog kvaliteta.

TAKMIČENjE U SPREMANjU RIBLjE ČORBE

petak 28. avgust u 16:00h

Takmiči se u ekipama, broj članova ekipe nije ograničen. Pobednika će odlučiti žiri. Prijave za takmičenje najkasnije do 20 avgusta, kako bi se na vreme obezbedila dovoljna količina ribe. Takmičenje u spremanju riblje čorbe će biti održano na livadi ispred planinarskog doma Kozarica. Uplata po ekipi je 3000 dinara.

Za učešće u takmičenju, ekipe treba da ispunjavaju sledeće uslove:

 • Da donesu svoj kotlić u kojem će kuvati,
 • Da obezbede sve potrebne začine za spremanje čorbe,
 • Da najkasnije do 20 avgusta uplate kotizaciju u iznosu od 3000 dinara.

Za uplaćenu kotizaciju organizator će takmičarima obezbediti:

 • 3kg ribe za kuvanje čorbe,
 • Mesto za loženje sa dovoljnom količinom drva,
 • Nagrade za prve tri najbolje ekipe,
 • Diplome za sve ekipe koje su učestvovale na takmičenju.

IZLOŽBA PLANINARSKE FOTOGRAFIJE

subota 29, nedelja 30 avgust tokom celog dana

Izlažu se pojedinačno fotografije dimenzije 210x297mm i veće, po želji autora. Broj fotografija po jednom autoru nije ograničen. Tema izložbe je planina, priroda i aktivnosti u prirodi. Autor treba da donese svoju fotografiju/fotografije koju organizator izložbe postavlja na određenu poziciju u planinarskom domu Kozarica. Fotografije moraju imati svoj naziv koji autor treba da napiše pri njenom dnu, sa unutašnje strane fotografije. Svaka fotografija će imati svoj redni broj, bez potpisa autora. Sve fotografije će biti upisane na spisak uz ime i prezime njenog autora. Tri najbolje fotografije bira žiri odabran od strane organizatora. Izložba traje dva dana a fotografije će se postavljati kako koja pristigne. Zato je najbolje da vaše fotografije donesete ili prvog dana izložbe ili ih pošaljete poštom na adresu Planinarskog kluba „Železničar-Inđija“, Vojvode Stepe 40, 22320 Inđija. Biramo tri najbolje fotografije čiji će autori dobiti nagrade Zlatni, Srebrni i Bronzani Komarac. Učešće na izložbi je besplatno.

KANU AVANTURA

petak 28, subota 29 ili nedelja 30 avgust, po prijemu putnika

Joca Bušman, legenda čortanovačke šume vas vodi na nezaboravno putovanje po najskrivenijim kutcima ovog dela Dunava. Vožnja po ritovima i zalivima, teško prohodni vodeni kanali koji zahtevaju mnogo više snage i umeća od nekoliko zamaha veslom. Čak i u trenucima predaha, dok budete odmarali na divljoj plaži negde na obalama Dunava, Joca Bušman će i tada umeti da vam ponudi nešto novo, kroz ubrzani kurs preživljavanja u prirodi.

Ako ste spremni za avanturu od koje zastaje dah, ako želite da iskusite izazov kakav se samo sa Jocom može doživeti, prijavite se za ovaj jedinstveni avanturistilčki poduhvat.

Cena je 10 evra po putniku.

ČAMDžIJANjE DUNAVOM

subota 29, nedelja 30 avgust, po prijemu putnika

Krstarenje oko ostrva Afrika, kupanje na peščanom sprudu, obilazak Burme i Ferdinog zaliva, sve to ćete doživeti u sat vremena vožnje po Dunavu. Polasci su mogući i u subotu i u nedelju a sve zavisi od interesovanja putnika.

Cena po jednoj turi je 1500 a maksimalan broj putnika je 5.

CAPRIOLO CROSS COUNTRY BICIKLISTIČKA TRKA

subota 29 avgust 09:00

Prijave ovde

Staza je duga 44 kilometara sa visinskim profilom od 1000 metara uspona i isto toliko spusta, u kojima će se smenjivati asfalt, poljski putevi, šumske staze i makadam, uz spektakularnu završnicu na pešačko-biciklističkoj stazi u Čortanovcima. Staza ima nekoliko kontrolnih tačaka sa okrepama na kojima će biti obavezna overa takmičarskog kartona.

Sponzor trke je Capriolo koji će najboljim biciklistima dodeliti praktične nagrade.

Takmiči se u dve takmičarske kategorije: apsolutna muška i apsolutna ženska kategorija. Pravo učešća na trci imaju samo punoletni biciklisti. Maloletnim licima učešće na trci će biti omogućeno samo u pratnji roditelja ili nekog drugog staratelja.

Za uplaćenu kotizaciju organizator obezbeđuje: učesnički karton za overu kontrolnih tačaka, očišćenu i markiranu stazu, startni broj za svakog prijavljenog takmičara, vodu i osveženje na kontrolnim tačkama, praktične nagrade za prva tri mesta u obe kategorije, finišersku medalju za sve takmičare koji pređu celu stazu, pehare za prvih troje u obe kategorije, elektronsku diplomu svakom takmičaru.

Cena kotizacije:

 • 300 dinara do 1. avgusta,
 • 500 dinara do 24 avgusta,
 • 1000 dinara na dan trke

Možete naručiti i učesnički paket koji obuhvata: Uplaćenu kotizaciju za trku, oficijelnu majicu XXI Dunavskih čarolija, bon za ručak posle trke.

Cena učesničlkog paketa:

 • 1500 dinara do 1. avgusta,
 • 2000 dinara do 24 avgusta.

Ukoliko želite da naručite samo majicu, možete to uraditi do 21 avgusta i uplatiti do 24. avgusta. Cena je 1000 dinara.

Učesnički paket ili samo majicu na dan trke nije moguće uplatiti. Kotizacija i ručak se mogu uplatiti na dan trke.

Kotizacija, učesnički paket ili majica se uplaćuju na račun Planinarskog kluba „Železničar-Inđija“ 325950060005688809 Vojvođanska banka. Kotizaciju možete platiti i na licu mesta ali nam blagovremenom uplatom na račun olakšavate organizaciju trke i smanjujete svoje troškove.

Prijavu je moguće izvršiti i na licu mesta, najkasnije pola sata pre starta trke ali blagovremenom prijavom ćete nam omogućiti kvalitetniju pripremu trke.

Takmičari koji se prijave posle 20 avgusta organizator ne garantuje finišersku medalju.

Obaveze takmičara:

 • Da pre trke uplate kotizaciju,
 • Da na start dođu sa ispravnim biciklom i osnovnom opremom (dve rezervne gume, pumpa, inbus ključevi…),
 • Da tokom trke nose kacigu radi lične zaštite,
 • Da se ponašaju korektno prema drugim takmičarima i kontrolorima na kontrolnim tačkama,
 • Da tokom trke ne ostavljaju smeće iza sebe

II KOLO VOJVOĐANSKE TREKING LIGE
Subota 29. avgust 09:30

Prijave ovde

 • Velika staza 43km, 960m visinske razlike.
 • Srednja staza 23,5km, 500m visinske razlike.
 • Mala staza 14km, 370m visinske razlike.

Na svim kontrolnim tačkama će biti voća, konditroskih proizvoda i drugog osveženja. Sve staze će obezbeđivati volonteri Crvenog krsta Inđije koji će držati dve kontrolne tačke i imati dežurnu ekipu na cilju.

Kotizacija za treking ligu je 300 dinara. Na dan trke kotizacija je 500 dinara za one koji se nisu prethodno online prijavili..

Za uplaćenu kotizaciju takmičarima će biti obezbeđeno: Pripremljena i markirana staza, osveženje na stazi (voće, voda i konditorski proizvodi), elektronska diploma za sve koji pređu neku od ponuđenih staza, finišerska medalja za sve koji pređu veliku ili srednju stazu, bedž za sve koji pređu malu stazu, medalje za prva tri mesta u kategorijama juniorke/juniori, seniorke/seniori i veteranke/veteran na sve tri staze, praktične nagrade za prva tri mesta u apsolutnoj ženskoj i muškoj kategoriji na sve tri staze.

 • Učesnički paket za treking ligu iznosi 1500 dinara do 1. avgusta,
 • Učesnički paket do 24 avgusta je 2000 dinara,
 • Posle tog roka učesnički paket nije moguće naručiti.

Učesnički paket obuhvata: Kotizacija za treking ligu, ručak posle trke i oficijelna majica XXI Dunavskih čarolija.

Ukoliko želite da naručite samo majicu XXI Dunavskih čarolija, cena je 1000 dinara i moguće ju je naručiti najkasnije do 20. avgusta. Kotizacija i ručak se mogu uplatiti na dan trke.

Učesnički paket ili majica se mogu uplatiti na račun Planinarskog kluba „Železničar-Inđija“ 325950060005688809 Vojvođanska banka. Redovnu kotizaciju možete uplatiti na isti račun ili na dan trke. Ručak se plaća na licu mesta, uz prethodnu prijavu..

Osobe za kontakt, dodatne informacije i prijavljivanje:

ODBOJKA NA PESKU

subota 29. avgust 10:00h

Turnir će biti održan na peščanoj plaži u Čortanovcima. Sistem takmičenja zavisi od broja prijavljenih ekipa. Pre početka takmičenja biće održan žreb. Igra se na dva dobijena seta. Svaki set se igra do 25 poena a ukoliko dođe do trećeg seta, on se igra na 15 poena. Ekipa broji 3 + 1 igrač. Takmiči se u mešovitoj kategoriji bez starosne granice. Za prve tri ekipe na turniru predviđene su medalje za sva četiri takmičara i prelazni pehar za pobednike turnira. Prijavljivanje ekipa treba izvršiti najkasnije do četvrtka 27 avgusta. Kotizacija po ekipi je 1500 dinara.

Kontakt osoba za dodatne informacije i prijavljivanje ekipa:

David Peršić tel: 064 589 66 42, mejl: persic_david@yahoo.com

PENjANjE PO DRVEĆU

subota 29. avgust, 12:00h

Naši daleki preci su se tako kretali, a danas je to sportska disciplina koja je prilično popularna u svetu. Klub penjača po drveču „Fruška gora“, će ponovo biti na Dunavskim čarolijama da nam predstavi svoje aktivnosti. Ovo je pokazna vežba, nije takmičarska disciplina. Svi koji budu zainteresovani, moći će da oprobaju svoje penjačke sposobnosti. Bez starosnog ograničenja, potpuno besplatno, uz neophodnu dozu avanturističkog duha, pobegnite na samo desetak metara od stvarnosti i hiljadu godina u prošlost.

MUZIČKI PROGRAM

petak 28, subota 29, avgust

U subotu u podne počinje maratonska dnevna žurka na kojoj će lokalna dj legenda Koka Kole širiti dobro raspoloženje međ’ umornim trkačima i biciklistima koji će polako pristizati na cilj. Domaći i strani pop, rok i dens hitovi su garancija za odličan provod u sred bela dana ispred planinarskog doma Kozarica.

Prigodan muzički program možete očekivati u petak uveče.

U subotu uveče je planirana živa svirka.

NOĆNI ORIJENTACIONI KROS

Subota, 20. avgust 20:00h

Za sve one sa povišenom količinom sportskog duha u venama, pripremili smo noćni orijantacioni kros. Kažu dobri poznavaoci ovog sporta da je čortanovačka šuma idealno mesto za ova takmičenja a kad padne noć nad planinarskim domom Kozarica, atrakcija je još veća. Biće to jedna brza, uzbudljiva i kratka trka posle koje se ponovo vidimo ispred bine na kojoj će u to vreme uveliko trajati muzički program.

PEŠAČKA TURA “ČORTANOVAČKA TRANSVERZALA”

Nedelja 30. avgust 09:00h

Rimski kastrum, spomenik mornarima, nekoliko izvora, zaliv Agla i predivna čortanovačka šuma, dovoljni su razlozi da izdvojite 3, 4 sata za obilazak naše 15 kilometara duge transverzale. Osim ako nemate dovoljno jak izgovor koji je potkrepljen ostatkom programa Dunavskih čarolija, nemojte propustiti šetnju predivnom čortanovačkom šumom. Svi koji pređu celu stazu dobijaju spomen bedž koji će svake godine biti drugačiji, pa ćete imati i razlog više da transverzalu posetite još koji put.

FUDBAL NA PESKU

V KOLO LIGE U PLANINARSKOJ ORIJENTACIJI

Nedelja 30. avgust 10:00h

Ponovo smo u kalendaru lige u planinarskoj orijentaciji Planinarskog saveza Srbije, što je još jedan pokazatelj koliko su Čortanovci kvalitetan teren za ovu vrstu sporta. Takmičarske kategorije: Pioniri/pionirke do 15 godina, Juniori/juniorke do 18 godina, Seniori/seniorke od 18 do 45 godina starosti, Veterani/veteranke preko 45 godina. Učešće u takmičenju je besplatno a najboljim ekipama u njihovim kategorijam obezbeđene su medalje.

S E R V I S N E   I N F O R M A C I J E

DOLAZAK U VIKEND NASELjE ČORTANOVCI – DUNAV

Sopstveni prevoz:

 • Iz pravca Beograda (60km udaljenosti) prema Novom Sadu, skrenite desno na raskrsnici Banstol. Posle 5,6 km skrenuti levo, putokaz za Vilu Stanković. Dalje pratiti prvo asfaltni put a zatim makadam do planinarskog doma Kozarica.
 • Iz pravca Novog Sada (20 km udaljenosti) je dolazak identičan samo što na raskrsnici Banstol skrećete levo prema selu Čortanovci.
 • Autobusom je teško doći do samog doma pa je naša preporuka da vaše vozilo ostavite u selu Čortanovci pa onda peške pola sata hoda do planinarskog doma. Putnička vozila, mini busevi i kombi, mogu stići do odredišta.

Ostali prevoz:

– Iz pravca Novog Sada postoji redovna autobuska linija do sela Čortanovci, odakle se može peške za pola sata stići do planinarskog doma.

– Iz pravca Beograda možete doći autobusom do Inđije pa onda prigradskim prevozom do Čortanovaca selo i dalje peške do planinarskog doma Kozaricva.

– Vozovi saobraćaju samo do stanice Nova Pazova (iz pravca Beograda) i Petrovaradin (iz pravca Novog Sada).

Kako god odlučili da dođete, a ako dolazite prvi put, naš je predlog da kontaktirate domaćina da bi vas sačekali gde treba i tako vam olakšali dolazak do planinarskog doma.

HRANA
– U petak degustacija riblje čorbe koja preostane sa takmičenja, besplatno,

– U subotu za ručak će biti gulaš, cena porcije 350 dinara,

– U nedelju će za ručak biti pasulj, cena porcije 300 dinara,

Komplet bonovi za oba dana su 600 dinara

Za hranu je potrebno prijaviti se najkasnije do 25. avgusta. Poneti svoju porciju i pribor za jelo. Organizator nema obavezu da obezbedi topli obrok onima koji se ne prijave za ručak do datog roka.

– Dokupljivanje hrane je moguće u selu Čortanovci, koje se nalazi na pola sata hoda od planinarskog doma Kozarica.

– Tokom trajanja akcije će se u planinarskom domu prodavati piće po popularnim cenama.

– Pored planinarskog doma Kozarica se nalazi izvor sa pitkom vodom.

PRENOĆIŠTE

– Ispred planinarskog doma se nalazi prostrana livada pogodna za postavljanje šatora. Ova opcija prenoćišta je besplatna.
– U planinarskom domu Kozarica postoji ograničen broj ležajeva. Cena za noć je 300 dinara a rezervacija je obavezna.

– Privatan smeštaj je skromnih kapaciteta. Cena noćenja se kreće od 800 i više dinara, uz mogućnost dogovora za pun pansion ili polupansion. Rezervacija obavezna.

NAGRADE I PRIZNANjA

– Sva planinarska društva, klubovi i ostale organizacije koje budu učestvovale na XXI Dunavskim čarolijama, dobiće zahvalnice za učešće na akciji,

– U sportskim takmičenjima su predviđene medalje za prva tri mesta u svim disciplinama i svim kategorijama,

– Diplome za postignute sportske rezultate biće dodeljivane u elektronskom obliku.

Za prva tri mesta na izložbi planinarske fotografije dobija se priznanje zlatni, srebrni i bronzani komarac.

Za najbolje filmove ČortaFest-a, dele se priznanja Veliki, Srednji i Mali Komarac. Žiri može dodeliti i druge nagrade filmovima koji budu prikazani,

Nagrada za najboljeg promotera akcije – diploma i praktična nagrada,

Nagrada za vernost Dunavskim čarolijama – plaketa i majica,

– Praktične nagrade se dodeljuje za prva tri takmičara u treking ligi i na biciklističkoj trci,

– U skladu sa mogućnostima i potrebama, organizator će podeliti i neke specijalne nagrade.

OSTALE INFORMACIJE

– Majice Dunavskih čarolija možete naručiti najkasnije do 10. avgusta na dole upisani mejl ili broj telefona. Idejno rešenje majice se nalazi u prilogu ovog dopisa. Cena majice je 600 dinara,

– Tretiranje komaraca ubojitim sredstvima pred početak manifestacije je zagarantovano,

– Svi koji se budu kupali u Dunavu rade to na sopstvenu odgovornost,

– Vođe grupa pomažu u dobroj organizaciji akcije tako što će prilikom dolaska ispuniti prijavne listove kako bi domaćin imao tačnu evidenciju o broju učesnika. Prijavne liste možete preuzeti i na mejlu i doneti ih već popunjene čime ćete znatno olakšati organizatoru.

– Da bi XX Dunavske čarolije bile uspešno organizovane, biće nam potrebna pomoć svih učesnika pa vas ovom prilikom molimo da svoje učešće i u sportskim disciplinama i u ostalom programu Čarolija, najavite najkasnije do 17. avgusta 2019-e godine.

– Prilikom prijavljivanja potrebno je navesti broj učesnika koji dolaze, da li je za njih potrebno spremati ručak i za koje dane, kada i kojim prevozom dolazite.

– SVI UČESNICI XX DUNAVSKIH ČAROLIJA DUŽNI SU DA PLATE 200 DINARA TAKSE ZA ULAZAK U NACIONALNI PARK FRUŠKA GORA.

CENOVNIK USLUGA
Naziv uslugecena usluge u dinarima
Takmičenje u kuvanju riblje čorbe2500,oo
Čamdžijanje Dunavom600,oo
Vožnja džipovima1000,oo
Vožnja turističkim brodićem500,oo
Kanu avantura Preživeti Jocu1200,oo
Kotizacija za cros country biciklističku trku300,oo
Kotizacija za cros country biciklističku trku posle 15. avgusta500,oo
Učesnički paket biciklistička trka (kotizacija, majica, ručak)1000,oo
Učesnički paket biciklistička trka posle 15, avgusta1500,oo
Kotizacija Vojvođanska treking liga300,oo
Učesnički paket VTL (ručak, majica, kotizacija)1000,oo
Učesnički paket VTL posle 15 avgusta1500,oo
Taksa za Nacionalni park100,oo
Majica Dunavskih čarolija600,oo
Noćenje u planinarskom domu Kozarica500,oo
Noćenje u privatnom smeštaju800,oo +
Privatni smeštaj, pun pansion1200,oo
Odbojka na pesku1000,oo
Ručak subota ili nedelja300,oo
Komplet bonova ručak oba dana500,oo

Sve ostalo što mislite da je važno da znate možete saznati na sledeće načine:
e-mail adresa: pk.zeleznicar.indjija@gmail.com 
Facebook stranica: Dunavske carolije
Broj telefona: 061 654 15 61 Vladimir Banić

Vivia Run&More Weekend festival – trke ipak virtuelne
Saznali smo za vas na Tara Ultra Trail-u: Da li je Tara zaista surova planina?
Tags: , ,

Povezani članci

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Fill out this field
Fill out this field
Molimo vas da unesete valjanu adresu e-pošte.
You need to agree with the terms to proceed