Connect with us

Hi, what are you looking for?

Najave trka

Šta 1.300 kaplara, Viking Challenge Kup i Državno prvenstvo u planinarskom trčanju imaju zajedničko? Aranđelovac.

Fotka: 130 kaplara Facebook

Sportski savez u Aranđelovcu ove godine ima pune ruke posla. Staza trke 1.300 kaplara je sertifikovana, a u ovom gradu su najavljeni i Viking Challenge Kup kao i Državno prvensvo u planinarskom trčanju.

“Zahvaljujući odličnoj saradnji sa Goranom Čegarom koordinatorom Srpskog Atletskog Saveza juče smo obavili jedan veliki, značajan i važan posao”, navode u organizaciji trke 1.300 kaplara.

Sertifikovana staza 1.300 kaplara

Sertifikat trke 1.300 kaplara

U Aranđelovcu je po drugi put boravio Borut Podgornik iz Slovenije – licencirani merioc Svetske Atletske Federacije. Upravo on je izvršio resertifikaciju staze koja sada ima najvredniji sertifikat svetske atletike. Postignuti rezultati na ovoj stazi obezbeđuju uslove za učešće na velikim Balkanskim, Evropskim Svetskim takmičenjima.

Borut iza sebe ima bogatu atletsku biografiju – pobednik maratona u Rejkjaviku 1988., lični rekord u maratonu u Londonu 1988. 2:20:56.

Trka ima i podršku Helene Javornik iz Slovenije državne rekorderke na 1500m, 3000m, 5000m,10km, polumaratonu i maratonu.

Njih dvoje su uz asistenciju i pomoć pripadnika MUP-a Srbije – policijske stanice u Aranđelovcu obavili ovaj značajan posao koji će doneti novu petogodišnju licencu stazi i trci u Aranđelovcu.

Stara licenca važila je od 07.08.2018. godine do kraja 2022. u okviru koje se održala 5. Trka 1.300 kaplara. U istp vreme održačp se i Pojedninačno državno prvenstvo na 10 kilometara na putu.

Trka će se održati 16. septembra u Aranđelovcu, a prijave još nisu otvorene.

Viking Challenge Kup i Državno prvenstvo u planinarskom trčanju

Kako se saradnja Vojske Srbije i trke 1300 kaplara širi, 22. februara organizuju odlazak oko 200 srednjoškolaca na Vojnu akademiju. Tog dana će se održati sportska takmičenja za decu iz Aranđelovca i akademaca, i to:

  • u basketu,
  • malom fudbali,
  • streljaštvu,
  • i potencijalno ženskoj odbojci.

Savez će u saradnji sa Norway House Shop-om organizovati u junu Viking Challenge Kup oko Garaškog jezera, rekao je Bojan Nikitović, generalni sekretar Sportskog saveza Aranđelovac. Radi se o trejl trci i to jednoj od četiri u okviru tog takmičenja sa bogatim nagradnim fondom

30. aprila će se održati trka na Bukulji u okviru Državnog prvenstva u planinarskom trčanju u saradnju sa Srpskim atletskim savezom, Planinarskim savezom Srbije i PD Bukulja (koji ove godine slavi 90 godina postojanja).

Click to comment

Uključi se u diskusiju

Povezani članci

Najave trka

3. Jesenji Beogradski polumaraton biće trka koja se ne propušta. Preko 2000 učesnika popunilo je prijave putem sajta Beogradskog maratona i obezbedilo svoje mesto...

Najave trka

I ove jeseni Podgorica trči! Drugo izdanje Podgorica Millennium Run-a koje se održava 20. novembra je državno prvenstvo Crne Gore u polumaratonu i maratonu,...

Najave trka

Udruženje “Loznički trkači, u selu Tršić nedaleko od Lozcnice, organizovaće trku “Stazama Vuka Karadžića”. Staza vodi kroz manastirsku šumu i pored rodne kuće Vuka...

Najave trka

Odložena više puta, Pelister Unique Trail Marathon trka se najzad održava ovog juna! Prenosimo poziv organizatora, pa procenite sami: Ako je odloženo, ne znači...