Trke

5. Beogradska trka Deda Mrazeva

Nema komentara

Kako bi deda Mraz stigao da podeli paketiće svoj deci na svetu kada ne bi bio jako brz trkač. Zato se svake godine širom sveta pred novu godinu i Božić održavaju trke deda Mrazova. Ove godine u Beogradu će biti održana peta trka Deda Mrazeva, 30. Decembra na Terazijama. Najbolji način da se zabavite sa svojim najdražima.

Trke deda Mrazova u svetu izgledaju slično kao u Beogradu i uvek su lud provod


U Budimpešti se trči u donjem vešu i kapom Deda Mraza.

U Bostonu je slično, očigledno je dovoljno zabavno da ne bude hladno 🙂

Liverpul je crveno beo, mada se pojavi i poneki plavo beli Deda mraz. Ipak atmosfera je praznična a trči se u humanitarne svrhe.

U Beogradu ćete ipak dobiti besplatno odelo Deda Mraza. Trka je humanitarnog karaktera i prilika da se poslednji put ove godine centralne ulice Beograda zatvore samo za trkače.

Zato, bez obzira da li ga zovete Deda Mraz, Sv. Nikola ili nekako treće. Da li verujete u njega ili ste shvatili da ga je izmislila kompanija koja prodaje zašećerenu vodicu. Vidimo se 30. Decembra na Terazijama. Da trčimo zajedno još jednom u 2012.

5. beogradska trka deda mrazeva

Pod pokroviteljstvom Skupštine Grada Beograda, Gradskog Sekretarijata za sport i omladinu u organizaciji Sportskog saveza Rakovice u nedelju 30.12.2012. godine biće održana tradicionalna peta po redu “Beogradska trka Deda Mrazeva“. Na trci će pored Beograđana učestvovati Deda Mrazevi iz cele Srbije i nekoliko Evropskih zemalja. Bela staza Deda Mraza, kojom će trčati ili šetati preko 2000 naših Deda Mrazeva i Baba Mrazica je ulica Kralja Milana. Mesto okupljanja za sve učesnike je na platou kod Terazijske česme. Prvih hiljadu odraslih učesnika na poklon dobijaju kostim Deda Mraza koji su u obavezi da obuku. Deca uzrasta do 14 godina dobijaju kapice…

Prateći muzičko-zabavni program na Centralnoj bini počinje u 11:00 kada će se otvoriti i punktovi za preuzimanje kostima i kapica.

Start trke Deda Mrazeva je u 13:00 časova kod Terazijskog platoa.

Kao i predhodnih godina trka ima humanitarni karakter.

Pod sloganom“ Deda Mrazevi daruju život“ u saradnji sa Institutom za transfuziju krvi Srbije organizujemo akciju dobrovoljnog davanja krvi. Vozilo instituta će biti postavljeno na platou ispred Hotela Balkan.

Prilikom preuzimanja kostima Deda Mrazevi i Baba Mrazice mogu da ostave novčani prilog u posebno naznačenim kutijama za pomoć Prihvatilištu za odrasle i stara lica.

Najuspešnije takmičare nagrađujemo peharima i robnim nagradama.

Za sve učesnike trke ili šetnje Sertifikat o učešću na 5. beogradskoj trci Ded Mrazeva.

Maratonska nedelja u Beogradu
Lužnički megdan – avanturistički izazov u netaknutoj prirodi naše zemlje

Povezani članci

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Fill out this field
Fill out this field
Molimo vas da unesete valjanu adresu e-pošte.
You need to agree with the terms to proceed