Connect with us

Hi, what are you looking for?

Patike za trčanje

Patika za asfalt i offroad: Adidas Energy Boost 2 ATR

Specijalno izdanje Adidas Energy Boost 2 patika za trčanje nosi oznaku ATR: All terrain. Ukoliko trčite po gradu po asfaltu većinu vremena, a povremeno ili češće izlazite na lokalnu zemljanu stazu Adidas Energy Boost 2 je pravi izbor za vas.

Nakon što je Tijana testirala Adidas Energy Boost imao sam velika očekivanja vezana za nastavak ovog modela. Epitet “najenergičnija” patika od svih Adidasovih modela skrojen je zbog količine Boost tehnologije primenjene u đonu. 80% đona sada čini Boost koji se proteže celom dužinom đona.

Kako smo testirali Adidas Energy Boost 2 ATR?

Dobio sam ovu patiku na testiranje od Adidasa kao jedan od top modela za trčanje namenjenim svakodnevnom treningu i prelaženju glavnih kilometara u nedeljnom trening planu. Trčao sam sa njima dužine preko 10km i jake intervale po Zvezdarskoj šumi ispod 3:50 /km. Osećaj koji sam stekao da je ovo vrhunski all-around trainer – višenamenska trening patika koja zadovoljava potrebe širokog spektra trkača.

Kome je namenjen Energy 2?

Normalni pronatori, supinatori i čak i oni trkači koji imaju blagu pronaciju su ciljna grupa ove patike.

Svi trkači koji tokom treninga menjaju više podloga imaće najveće koristi od ove patike.

Ukoliko trenutno niste u mogućnosti ili ne želite da kupujete dva para patika za trčanje (za trail i asfalt), a imate potrebu za namenskom patikom, onda je Adidas Energy Boost 2 ATR, takođe savršen izbor za vas.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Ukoliko ste početnik koji kreće od hodanja ili se sprema za svoj prvu trku na 21k ili 10k, ukoliko želite top pouzdan model patika koji će vam biti najbolji pratilac na trci Energy 2 je patika za vas.

Takođe, ako ste napredni trkač kojem treba izdržljiva patika za glavni deo treninga u aerobnim zonama, za prelaženje najvećeg broja kilometara, ovaj model valja isprobati. Jako je udoban i izdržljiv.

80% Boost đona daje “energiju”

Kao što ste mogli da primetite na našim testovima, često govorimo o količini tehnologija i tehnoloških inovacija koji brendovi ugrađuju u svoje modele. Energy Boost 2 je top Adidasov model što govori o tome da je u njega ugrađeno gotovo sve što je Adidas izmislio i što smatra potrebnim za jednu premimum trening patiku za trčanje.

Naravno, to automatski povlači i veću težinu patika, ali i cenu, no ukoliko želite pouzdanu patiku i savršen osećaj prilikom koraka onda primena tehnologije opravdava sredstvo.

U ovom modelu težilo se maksimizaciji povratka energije prilikom svakog koraka. Za to je iskorišćeno najbolje svojstvo Boost đona, da se energija koja se prilikom udara apsorbuje u malim Boost kuglicama vrati nazad trkaču i da dođe do odbijanja od podlogu.

Zato je ugrađeno 80% Boosta u đon, dok samo 20% čini standardna EVA pena koja može da se nađe i kod drugih brendova. Ne čudi da je sve do Adidas Ultra Boost-a (100% Boost đona – uskoro sledi test!!!) ovaj model onaj sa najviše Boost pene i samim tim, osećaj preudobnosti i odbijanja od podlogu je maksimalan.

 

ATR spoljni đon

Specifičnog ovog modela je ATR đon koji je dizajniran tako da omogući prijanjanje u podlogu u svim pravcima. Kada trčite asfaltom gotovo po pravilu krećete se pravo i veoma retko skrećete naglo.

Advertisement. Scroll to continue reading.

ATR đon podaeća na mrežu i omogućuje  360 stepeni kontrole prianjanja različitim podlogama. Spoljni đon napravljen je od veoma izdržljive CONTINENTAL gume.

Pored ojačanog spoljnog đona i gornji deo patike je oblepljen posebnim trakama tako da je prozirni meš zaštićen od sečenja prilikom prelaska kroz šiblje i slično.

Izbor urednika

Za kraj, ovom modelu dodeljujemo žig “Izbor urednika”.

Click to comment

Uključi se u diskusiju

Advertisement

Advertisement
Advertisement

Trčite li vi po kiši?

Pogledaj rezultate

Loading ... Loading ...

Povezani članci

Nordijsko hodanje

Ne možete da se odlučite da li ste za brzo hodanje ili nordijsko hodanje? Ako tražite sport koji ne iziskuje veliki napor, oba su...

Gedžeti za trčanje

Lululemon, poznata kanadska sportska marka, je izbacila Blissfeel, svoje prve ženske patike za trčanje. Prve Lululemon ženske patike za trčanje Lululemon je godinama nagoveštavao...

Trening

Pušenje je štetno za zdravlje i to već svi znamo. Međutim to ne menja činjenicu da je preteško sa ovom lošom navikom prestati. Čak...

Najave trka

Nešto novo i atraktivno na trail mapi Balkana! Trka koja pretenduje da postane najizazovnija u regiji – Pelister Unique Trail Marathon. Prenosimo poziv organizatora,...