Patike za trčanje

adidas sonic boost

Nema komentara

Novi adidas sonic boost model je logični nastavak korišćenja uspešne boost tehnologije. Prošle godine, boost tehnologija je bila najbolji novitet na tržištu trkačkih patika, zato su ljudi iz adidasa sada pripremili niz modela koji će koristiti ovu tehnologiju, ali uz dodatak drugih tehnologija biti u stanju da pruže podršku svim tipovima trkača.

adidas sonic boost

adidas sonic boost

Patika namenjena neutralnom tipu gaženja, sa ojačanim djonom u odnosu na prvi adidas energy boost može da bude odlična patika i za druge namene osim trčanja, poput teretane.

Tehnologije korišćee u djonu

Boost pena je dakle centar, ali je novitet to da je kod ovog modela pena postavljana strateški na mesta na kojima će podržati trkače i amortizovati pritisak na petu i prednji deo stopala.  Na ovaj način se smanjuje šok koji trpe noge pri kontaktu sa podlogom i obezbedjuje prijatan doskok.

Naravno pored boost pene, tu je i čuveni adidasov TORSION sistem koji daje snažnu strukturu patici.

Materijal kojim je uradjen djon je ADIWEAR, posebna adidasova tehnologija sa povećanom izdržljivosti.

Tehnologija gornjeg dela patike

Kada govorimo o gornjem delu patike tu je značajno nekoliko stvari.

Prva medju jednako važnim tehnologijama je samostalna zaštita za petu (heel counter), kjoja ima ulogu da fiksira zadnji deo noge i da strukturu koraku. Praktično to znači da kada vežete pertle, plastični deo u peti se obavije i noga više nigde ne mrda.

Druga stvar je materijal koji je korišćen za izradu, techfit tkanina koja prianja uz nogu i na taj način se patika prilagodjava stopalu. Na to je dodat i sistem sintetičkih traka koje ovaj utisak čine još efektnijim.

Utisak posle testa

Jednom rečju, utisk je odličan. Patika ima sve što je potrebno, najbolja stvar je taj osećaj fiksiranosti uz nogu, neke patike znaju da imaju lufta u prednjem delu stopala. Kod sonic boosta to nije slučaj.

Sve u svemu odličan izbor za skoro sve podloge, sem traila mislim da mogu da zadovolje na svakoj drugoj podlozi.

Teške su 262 grama što i nije preterano velika težina.

Ako se sagledaju svi kvaliteti patike, sa popustima na kojima je već dostupna po povoljnijim cenama ovo je svakako jedna solidna kupovina za srednje i napredne trkače i trkačice.

adidas SUPER NOVA GLIDE 6
adidas REVENERGY MESH BOOST
Tags:

Povezani članci

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Fill out this field
Fill out this field
Molimo vas da unesete valjanu adresu e-pošte.
You need to agree with the terms to proceed