Connect with us

Hi, what are you looking for?

Reč urednice

Rekapitulacija: kako je izgledao trkački avgust?

Kada dođe leto i dani nam se produže i samo treniranje je dovoljno naporno, zato nam se čini da smo se u avugustu držali  laganih tema i nismo se previše bavili teorijom. Avgust nam je doneo i par razloga da se nasmejemo, nova saznanja, par super trka i najavu novih izazova.

Iako smo delom patike već zakoračili u septembar, želeli smo da se osvrnemo i osetimo kako smo doživeli avgust. Sa nemalim ponosom, jer bilo je tu toliko lepote i svih trkačkih radosti koje su nas gurale napred. Dakle, avgust:

BEER-615x384

Trčali smo:

Avgust u jednoj reči: priroda. Trčali smo po planinama, ravnicama, spajali granice. Izdvajamo 4 elements trku na Vlasini, koja je opet dokazala da entuzijazam i ljubav prema sportu prave neverovatne pobede. Impresivno! (raw materijal, ipak dovoljan za utisak!)

Trčali ste i na prelepoj  Tari, u  a devojke su imale priliku da se okušaju u Ženskoj avanturističnoj trci, (više o trci u danima koji slede). U avgustu su i ultramaratonci spajali Baju i Sombor  i iskušavali . se iznova u Vojvođanskoj treking ligi.

Saznali smo:

Avgust je doneo dve vesti pravo iz zone verovali ili ne. Napravljen je prvi hamburger od matičnih ćelija krave, prilika da se meso kakvo znamo skine sa dnevnog reda klanica i prebaci na pokretnu traku laboratorije.

Sa druge strane, čitali smo kako izgleda ishrana sojlentom, praškom koji se promoviše kao hrana koja će izlečiti svet od gladi i revolucionizovati ishranu. Ove dve vesti naterale su nas da razmislimo kako se hranimo i još jednom preispitamo mitove i zablude koje imamo o hrani.

Najviše ste lajkovali: pivo. Očigledno ste najviše bili srećni činjenicom da se pivo i trčanje ne isključuju uvek, naprotiv :)

Advertisement. Scroll to continue reading.

Radovali smo se:

Bio je to jedan neverovatan mesec za atletiku. Prvo nas je Ivana Španović obradovala bronzom u skoku u dalj i novim nacionalnim rekordom:

Onda je Emir Bekrić, neverovatnim finišom ponovio njen uspeh, samo par dana kasnije. Novi nacionalni rekord i nova bronza!

Kraj avgusta doneo je novu lepu vest, Vladimir Savić postavio je novi ironman rekord Srbije . Vlada će nam ovih dana dati intervjuu, a pitanja i dalje možete postaviti u komentaru na sledeći tekst 

Priče koje ste voleli:

Čitali smo put od teretane do tartanske staze Ane Marković. Saznali smo šta je to eskapizam i zašto je Tomislav poklonik ove teorije. Katarina nam je objasnila kako izgleda početak trčanja u 40-im!

Hot debate:

Najviše kontraverzi izazvale su teme šta čini maratonca ili maratonku? Da li je to vreme ili stav sa kojim se ulazi u trku.  Kao i pitanje šta mi to radimo, kada trčimo u nekim kasnijim godinama, da li je bežanje u triatlon eskapizam? Imali ste različita mišljenja na tu i mnoge druge teme, i hvala vam što ste ih delili sa nama!

Najviše od svega, trčali smo po vrelim ulicama, parkovima,planinama, moru. Trčati avgust nije mala stvar! Hvala vam što ste bili uz nas, nastavljamo dalje i bolje i u septembru!

Kako je izgledao vaš trkački avgust? Šta smo propustili (sigurna sam, mnogo toga :))? Čemu se radujete u septembru?

Advertisement. Scroll to continue reading.

5 Comments

5 Comments

 1. Goran Kamenov

  09.09.2013 at 08:38

  Zato što – pivo.

  • Tijana

   09.09.2013 at 14:27

   vaistinu!

 2. Damir Marković

  09.09.2013 at 13:24

  Juče sam razbio čašu punu piva…posle trke. Slučajno:(((

  • Tijana

   09.09.2013 at 14:27

   :(

 3. Veroljub Zmijanac

  10.09.2013 at 15:31

  U septembru se radujemo novom sajtu Trčanje.rs :)

Uključi se u diskusiju

Povezani članci