Da li je moguće? Nešto oko trčanja da se ne voli? Naravno da jeste! Ovo je spisak svih onih sitnica, uzrečica i događaja koji nas iz zena vrate u realnost – pronađite se u tekstu i recite nam sa čim se slažete a šta biste dodali!

Pertle koje se odvezuju iako sam ih vezala baš-po-bon-tonu!

200 (4)

ne-vo-lem

Ponekad kao da imaju svoj život i da im je cilj istog da mi se pokake u tempo, pb, planove. Pre nedelju dana po pljusku su se kunem-vam-se odvezale 3x u roku od 15 sekundi.

I nema veze što je čvor dupli, obrnuti… magičan. Ništa nije pomagalo!

Kada aplikacija pukne u sred treninga a ja to shvatim na kraju istog!

Technology fail

Da li se trening računao ako nemam dokaze da sam ga istrčala? Hm

Osećam da će biti sjajno vreme, da sam letela po stazi, da će trener da blista od sreće da će….. NEEEEE. Sve što vidim je kilometar i to onaj prvi, najsporiji i paused dugme. Možda je vreme da se investira u pametni sat? Pomislim svaki put i uradim – nikad. Hehe.

Kada kiša padne PRE nego što izađem na stazu

When it rains

Jedno je kada vas pljusak uhvati dok trčite, to je čak i dobrodošla promena scenografije. Ali gledanje pljuska sa toplog dok oblačite patike? Brrrr. Ultimativni test volje!

Redovno gubljenje noktiju

Odoh ja!

Odoh ja!

Neki kažu da je do patika, neki do tehnike. Ne znam šta je istina, znam samo da kada sam ja u pitanju imaju odvratnu naviku da jedan taman izraste kada drugi odluči da otpadne. I tako u krug, godinama.

Decu i pse koja istrčavaju na stazu

Znamo da si brži, znamo!

Znamo da si brži, znamo!

Zapravo – nije toliko do njih, koliko do njihovog očekivanja da sam brža i da ću stići da se sklonim. Nakon 10km, mrtva umorna sve što sam u stanju je da promumlam “samo malo” i da eventualno korigujem putanju. Muke urbanih treninga :/

Porodica / prijatelji koji zauzmu c e l u stazu

ne igramo arjačkinje barjačkinje za ime sveta!

ne igramo arjačkinje barjačkinje za ime sveta!

Provući se ispod, zaobići sa leva/desna, trubiti trubom koju nemam… previše je opcija za umorni jednosmerni mozak u sred LSD treninga. A kako se proleće bliži ovaj problem postaje svakodnevnica. Možda pištaljka i nije loša ideja?

Grčeve u stomaku

200

Trkački bodac ili iznenadni bol sa strane..  Ništa ne zaustavlja dobar trening tako efikasno. Dobro – ponekada dođe kao sjajan izgovor :)

Trkače koji trče jednim tempom dok ne kreneš da ih obilaziš a onda ubrzaju

Otežavate i meni i sebi! Ego? Samonadilaženje? Ovo nikada ne radim (a dovoljno su me zaobilazili da bih primetila) a u (retkim) prilikama kada na trci nekoga moram da obiđem, odjednom kao da moram da dodajem gas i prebacujem i viši stepen prenosa? Prečesto sam se nagledala te iznenadne promene u stavu i tempu, i sem ega drugog objašnjenja nemam. Možda nekome na kraju pomogne?

200 (2)

Pitanje (netrkača) posle polumaratona: koje mesto si zauzela?

Um….

200 (3)

Ne trčim da pobedim? 23984? Ali istrčala sam svoj PB? Dobila sam medalju – dakle mora jedno od prva 3? Nema svrhe. N e m a svrhe objašnjavati.

Na istu temu – a zašto trčiš ako ne možeš da pobediš?

Uh…

Žuljeve!

Ovde nam ne treba ni slika ni objašnjenje. Koliko god se trudila da ih preveniram, dovoljna je jedna malo naborana čarapa i krvoproliće je zagarantovano.

A vi – šta je ono što vas izbacuje iz trkačkoga zena? Podelite iskustva sa nama!