Reč urednice

Rekapitulacija: trkački septembar

3 komentara

septembar na trcanje.rsGužva je na početku ovog oktobra, dragi trkači i trkačice! Dočekala sam tek 3. dan oktobra da bih izbacila rekapitulaciju septembra. Ovo je bio sjajan mesec, ne samo zbog trčanja, već i zbog promena na samom sajtu. Konačno smo tu u novom licu i nestrpljivi da testiramo sve mogućnosti koje novi interfejs nosi!

Septembar u jednoj reči: lično. Voleli ste lične priče, komentarisali ste iz srca. To su i dalje teme koje nas najviše pokreću na sajtu.

Trčali smo:

Mesec je započeo čarobno. Dunavske čarolije spojile su 4. kolo Vojvođanske treking lige i spektakl u Čortanovcima. Usledilo je par drugačijih trka. Peščarski maraton je mnogima srce zauvek zatvorio za beton i otvorio za prirodu. Velika ekspedicija se zatim 14.9 uputila za Sarajevo, na do sada najveći polumaraton u glavnom gradu BiH. (dugujemo vam reportažu za ovo, biće uskoro :)). Zatim Bukovački maraton, Trka na Avali, We run Belgrade, Koceljeva, Crnovrški maraton... Bio je to bogat mesec da se trči i uživa! (Budimija je, nažalost, otkazana zbog lošeg vremena 🙁 )

Poslednji vikend septembra obeležilo je i prvo kolo Beogradske triatlon lige, nakon koje smo plankovali, a nastavila se i adidas priča na Adi. Sasvim sam sigurna da smo masu lokalnih događaja propustili – zato nam pišite da se to ne bi ponovilo 🙂

Saznali smo:

U septembru smo od Jelene Batar saznali koji tipovi tela postoje i zašto je nekada teže ciljano smršati. Zašto treba smanjiti unos šećera, jer to što je tamniji ne znači da je zdraviji. Da postoji i nešto što se zove rezistentni skrob i da je to dobra vest! Koja je hrana dobra za mršavljenje, a koje vežbe su najbolja prevencija čestih trkačkih povreda. 

Tema koju smo posebno voleli je bila triatlon. Primenili smo nov način postavljanja pitanja, za našeg ironman šampiona, Vladu Savića i on je na sva odgovorio koncizno i šmekerski, sa zaključkom da je triatlon stil života.

Radovali smo se:

Berlinski maraton 2013 7

Svetski rekord u Maratonu! 2:03:23! Koliko god nas ložio rekreativni sport, moramo priznati da je svako pomeranje granica i pomeranje sporta koji volimo.

Priče koje ste voleli:

Rekoh da su lične 🙂 Ovog meseca ste se družili sa 11 činjenica koje mi niko nije rekao o trčanju i imali puno reči hvale, prepoznavanja ali i neslaganja i na svakom komentaru i deljenju sam beskrajno zahvalna.

Saznali smo i kako je Jelena neplanirano istrčala prvi polumaraton u Sarajevu,kako je Olivera trčala kući sa posla, kako je Danijela prošla u Kvebeku.

Hot debate:

Septembar je nama bio važan iz dva razloga.

1) Lansirali smo nov sajt sa masom novih funkcionalnosti koje će, nadamo se, svima olakšati pristup informacijama. Posebno smo ponosni na rubriku Tražim para, koja je u službi stvaranja lokalnih ekipa za trčanje i nadamo se da će brže i lakše povezati lokalne trkačke ekipe :

Ova debata je bila HOT ali nikako loša, vaši prvi komentari su uglavnom pozitivni a utiske nam možete ostaviti i putem forme feedback.

2) Objavili smo poziv na komentarisanje nacrta Strategije za razvoj rekreativnog trčanja i najavili Konferenciju 23.11.2013. u Beogradu na kojoj će se javna rasprava nastaviti, sve u službi daljeg razvoja rekreativnog trčanja.

Ovo se nadovezalo na priču o sportu i politici i izazvalo raznolike reakcije na sajtu i FB stranici. I dalje imate mogućnost da ostavite vaš komentar, kritiku ili sugestiju, lično, radovalo bi me da čujem više ženskih glasova, jer su, po pravilu, mekši a imaju svoje mesto u toj priči.

Šta sam zaboravila? Da vam kažem da ste divni! Čitali ste nas u ogromnom broju, i bili raspoloženi da pričate sa nama. Čeka nas oktobar, mesec koji nekada donese kišu, nekada sunce. Trening će vam se neminovno promeniti, ali ne gubite motivaciju!

Koje trke planirate da trčite na jesen? Šta vam se najviše dopalo u septembru?

Voli vas trcanje.rs

Rekapitulacija: kako je izgledao trkački avgust?
Rekapitulacija: trkački oktobar 2013

Povezani članci

3 komentara. Leave new

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Fill out this field
Fill out this field
Molimo vas da unesete valjanu adresu e-pošte.
You need to agree with the terms to proceed