Connect with us

Hi, what are you looking for?

Vesti

Skyrunning reprezentacija Srbije i Crne Gore na Svetskom prvenstvu

Skyrunning reprezentacija Srbije i Crne Gore ove godine prvi put učestvuje na Svetskom Skyrunning prvenstvu u Osoli u Italiji.

Naši reprezentativci ove godine su Tatjana M. Jovanović, Živko Tomić, Lidija Radulović, Danijel Lončarević, Marija Kostić, Dejan Žerajić, Brano Baltić, Dušan Bazić, i Pavle Varinac, a Jovica Spajic prvi put nastupa kao deo naše skyrunning reprezentacije.

Brano Baltić je ove godine jedini predstavnik Crne Gore.

Tri discipline Skyrunning Svetskog prvenstva

Svetsko prvenstvo će se održati između 09. i 11. Septembra na tri discipline:

  • VERTIKAL – Rampigada Vertikala: 3,8 km dužine sa 1063 m vertikalnog uspona (09.09.)
  • SKYULTRA – Bettelmatt SkyUltra: 57,8 km dužine sa 3508 m vertikalnog uspona (10.09)
  • SKY – La Veia SkyRace: 31 km dužine sa 2.600 m vertikalnog uspona (11.09)

Na Svetskom prvenstvu učestvuju trkači koje bira član nacionalnog žirija. Svaki nacionalni član može izabrati najviše 18 učesnika po timu, a maksimalno 6 po disciplini. Timovi mogu biti sastavljeni od do 6 sportista po disciplini, sa maksimalno četiri takmičara istog pola.

Rekordan broj prijavljenih zemalja

Ruy Ueda, Lina i Sanna El kott i Stian Angermund.

Ove godine svoje učešće je prijavilo rekordnih 35 zemalja. Ove godine že učestvovati po prvi put devet zemalja: Belgija, Nemačka, Izrael, Irska, Srbija, Crna Gora, Rumunija, Slovenija i Južna Afrika (i Kosovo).

Na sedmom izdanju šampionata, koji je otvoren samo za zvanične timove koji se bore u gore pomenute tri discipline za svetske titule i 27 medalja u igri, naći će se neka od velikih imena sveta skyrunning-a.

Učetvovaće Norvežanin Stian Angermund koji je 2016. odneo 3 medalje sa svetskog prvenstva. Šveđanke i bliznakinje Lina i Sanna El Kott su u trci za kombinovane medalje. Kao i Japanac, Ruy Ueda, koji je prethodno osvojio medalje na prvenstvima 2016. i 2020.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Click to comment

Uključi se u diskusiju

Povezani članci

Vesti

Jako uzbudljiva SkyRunning liga 2022. godine je krunisana u ponedeljak 07. novembra dodelom nagrada najboljim “nebeskim” trkačima SkyRunning lige Srbije i Crne Gore. Ove...

Najave trka

Ne čak četiri kontinenta biće održano 2023 Kontinentalno prvenstvo u skyrunning-u. Od Severne i Centralne Amerike, do Južne Amerike, Evrope i Azije od aprila...

Ona trči

Skyrunning reprezentacija Srbije i Crne Gore ove godine je prvi put učestvovala na Svetskom Skyrunning prvenstvu u Osoli u Italiji. Naši reprezentativci bili su...

Vesti

Poslednja trka i to Lužnički Skaj Rejs u okviru nacionalne Skajraning lige Srbije je održana u Babušnici u subotu 8. oktobra. Manifestacija je opravdala...