TriatlonVesti

IRONMAN 70.3 Svetsko prvenstvo – Ognjen Stojanović na 33. mestu

Nema komentara

Ovog vikenda se održalo IRONMAN 70.3 Svetsko prvenstvo u St. George-u u Juti, SAD. Učestvovalo je 44 od očekivanih 50 takmičara. A Ognjen Stojanović je bio jedini predstavnik iz Srbije, ali i regiona (u elitnoj kategoriji).

Prvo učešće na IRONMAN 70.3 Svetskom prvenstvu ovog formata

Kako navodi na svojoj Facebook objavi, „rezultat i plasman koji su prilično ispod očekivanja i onoga za šta smatrm da sam spreman“. Nakon 6 nedelja treninga, Ognjen se osećao fenomenalno, a Svetsko prvenstvo je trebalo da bude potvrda mukotrpnog rada. On razočaran, a svi koji navijaju za njega slave njegov uspeh!

Važno je napomenuti da je ovo njegovo prvo učešće na Svetskom prvenstvu na ovoj distanci.

Na plivačkom segmentu 11. najbolje vreme

U plivačkom segmentu je završio na 11. mestu. Teški uslovi: plivanje po mraku, temperatura vode ispod 17 C i spoljašnja temperatura od 6 C.

Tranzicija je prošla sporije, pa je Ognjen 19. krenuo na vožnju. Kada se radi o biciklističkom segmentu:

„Solidno sam vozio od početka, držao se svojih trenutnih sposobnosti, jer zaista ima takmičara koji su toliko nadmoćni na vožnji da je depresivno gledati rezultate nakon trke. Međutim na prvoj malo dužoj uzbrdici me je stigao Sam Long (sa njim i 3 motora sa kamerama) koji je jedan od najboljih bajkera i jedan od favorita juče i bez ikakvih problema sam vozio sa njim skoro do vrha.“

Prema većini takmičara, staza od skoro 250m D+ vertikalnog uspona. Krivudava staza koja je vodila preko golf terena je bila veoma teška za trčanje polumaratona.

Trčanje je završio 20. Imajući u vidu da je 10. najbolje vreme bilo 1:14:06, njegovo vreme od 1:15:52 nije tako daleko. Najbolje vreme staze je istrčao Kristijan Blummenfelt 1:11:38.

Imajući sve ovo u vidu, a što i sam kaže, Ognjenov učinak na plivačkom i trkačkom delu je bio svetskog nivoa.

Tokom biciklističkog segmenta, dobio je penal od pola minuta zbog preticanja.

Kristijan Blumenfelt Svetski šampion IRONMAN 70.3

Kristijan Blumenfelt

Treće mesto na IRONMAN Svetskom prvenstvu pre tri nedelje izgleda da je motivisalo, Kristijana Blummenfelt-a dođe na Svetsko prvenstvo u IRONMAN-u 70.3 i oduva stazu sa vremenom od 3:37:11 za sva tri segmenta. Isto vreme koje je prošle godine dovelo Gustava Idena na prvo mesto.

On je 11. završio plivački segment (22:50), treći biciklistički (2:01:02), da bi pobedio na trkačkom sa vremenom od 1:11:38.

Sam Long-ov penal nije fer, kaže Ognjen

Dok je preticao brojne triatlonce, Sam Long je dobio 5-minutni penal zbog slot-ina. Što znači da se ubacio između dva vozača, što spada u kategoriju kazni za draftovanje. Izjava se nalazi ovde.

Rezultat penala je Sam Long koji je bio psihički pogođen ovom odlukom te završio 19. i gomila komentara na Facebook-u koji ne odobravaju odluku.

„Sam Longu su dali (penal), iako potpuno nezasluženo, dok je zaobilazio; tako da je sada problem što glume strogoću nepravdom.“

Ognjen Stojanović

Gustav Iden, koji je skoro oborio rekord na Svetskom šampionatu IRONMAN-a u Koni je odustao (a nosio je iste patike).

Da li verujete u nemoguće? Projekat Gorana Nikolića – 365 maratona za 365 dana!
FK Miljakovac pokrenuo akciju „Sačuvaj lopte“ kako bi podigli svest o raku testisa
Tags: , , , ,

Povezani članci

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Fill out this field
Fill out this field
Molimo vas da unesete valjanu adresu e-pošte.
You need to agree with the terms to proceed