* NaslovnaAtletikaVesti

Mo Farah sve dalji od OI u Tokiju. Nije ispunio normu na 10.000m

Nema komentara

Izgleda da su olimpijski snovi Mo Faraha gotovi nakon što je sinoć završio trku evropskog kupa na 10 000 metara u Birminghamu kao osmi. Njegovo vreme od 27 minuta 50 sekundi i 54 stotinke je 22 sekunde sporije od vremena potrebnog za kvalifikovanje na OI Tokyo.

JAN KRUGER GETTY IMAGES

Farah (38) rekao je nakon događaja, koji je bio kvalifikacioni za Olimpijske igre, da je nastupao sa povredom levog skočnog zgloba.

U razgovoru za BBC Sport rekao je: „Razočaran sam rezultatom. Poslednjih 10 dana nije bilo sjajno, ali bez obzira šta postignem u karijeri, važno je da izađem i da se pojavim na kvalifikacijama. Bilo bi lako ne pojaviti se. Kopao sam duboko i poslednjih 15 krugova, znate moje lice, jako me je bolelo. Morao sam da nastavim da se borim i kopam.“

„Ono što nas čini sjajnim je mogućnost da izazoveš sebe i dokažeš to. Dakle, to je ono što treba da uradite kao sledeću fazu. ‘

Farah mora do 27. juna 2021. da ostvari rezultat od 27:28 na 10 000 m da bi se kvalifikovala za odložene Olimpijske igre u Tokiju. Njegov PB na ovoj distanci je 26: 46:57, što je ujedno i evropski rekord.

Farah je protekle tri i po godine proveo fokusirajući se na maratonsku razdaljinu i najavio 2019. da će se vratiti na stazu sa nadom da će se takmičiti na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Vikend za nama su obeležile trke. Sport i takmićenja se vraćaju na velika vrata
Beogradski trkački klub pobedio na Beogradskom maratonu
Tags: ,

Povezani članci

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Fill out this field
Fill out this field
Molimo vas da unesete valjanu adresu e-pošte.
You need to agree with the terms to proceed