Najave trkaTrke

“Vivia Run&More Weekend”: Jedan vikend, šest trka, 5.000 trkača, milion boja zastave

Nema komentara

Od Splita gdje smo otvorili sezonu, preko Beograda koji je vratio stari sjaj, stigli smo do proljeća u Banjaluci i “Vivia Run&More Weekend-a”, gdje kratko ostavljamo patike.

Upravo prvi junski dani u gradu na obalama Vrbasa trajali su koji sat duže, što sasvim pristaje vikendu iza nas – obojenom najveselijim bojama, ne samo sporta, već i zabave.

Najbrža staza u Bosni i Hercegovini

Bojana Bjeljac na cilju

„Run And More Weekend“, u dva festivalska dana, na najzeleniju i zvanično najbržu stazu u BiH, izveo više od 5000 nasmijanih trkačica i trkača, od „7 do 77“. Trčali su do najboljeg rezultata na satu ili do dobre zabave, svejedno.

Svi Banjalučani i gosti uspješno su prošli kroz cilj. Od maratonke Bojane Bjeljac, prve hrvatske sportistkinje s olimpijskom normom za Pariz, do najmlađih učesnika s prvim koracima na stazi „Tropic Bambini Maratona“.

Kao metalni opiljci na magnetu sudarale su se različite energije i jedan običan vikend dobio je magnetnu energiju. Baš kao i polumaratonska medalja u Banjaluci, napravljena u obliku trkačke stope i otvarača za flašu.

Start polumaratona Fotka: RMC

U startnoj zoni ispred nove „Banjalučke arene“ polumaratoncima se pridružio i gradonačelnik Draško Stnivuković. Očekivano, najbolje vrijeme (1:03:59) imao je sjajni Albert Kipkorir Tonui iz Kenije.

“Nevjerovatna je energija na stazi. Desetine volontera, okrepa na svakom koraku, muzika koja s vremena na vrijeme prodrma i ulije novu snagu… Nisam mogao da razumijem šta mi govore ti ljudi koje sam sretao, ali sam prepoznao njihovu emociju. Hvala svima. S lakoćom sam istrčao 21km i prvi stigao na cilj. Sigurno se vraćam u ovaj fantastični grad.” – objašnjava nevještim engleskim Kenijac Albert Kipkorir Tonui.

Nagrade za prvih deset trkača i trkačica na 21km

Bambini Fotka: RMC

Novčano je i ove godine nagrađeno prvih deset trkačica i trkača na 21km, najbrža
Banjalučanka i najbrži Banjalučanin.

No, pobjeda nije samo najbolje vrijeme na satu, ako govorimo o jedinstvenom festivalskom konceptu u Evropi, kojem je život udahnuo Banjalučanin Goran Ćorić, s trkačkim iskustvom Bostona, New Yorka, Londona…

“Regrutujemo novu vojsku mladih atletičara koji će, nadam se, ostavajati ne samo staze u BiH, već pokušati da stignu do najvećih svjetskih takmičenja na sportskim terenima. Simbolično je i mjesto gdje smo ih okupili ove godine. Naša interna parola je “gdje Đoković stade, ti produži!” – kaže šaljivim tonom Ćorić, uz naglašenu ocjenu da je rekordan broj (1 600) osnovaca i rednjoškolaca na trkačkoj stazi najbolja potvrda da zajedno sa timom koji vodi nije na stranputici. Naprotiv. Godine rada rezultirale su popularizacijom zdravih navika među generacijama koje rastu.

Školarci Fotka: RMC

Baš kao što raste polumaratonska trka u Banjaluci, koja iduuće godine slavi deseti rođendan. U okviru Tropic Bambini Maratona trčala su 852 predškolca.

Intersport School Run trčalo je 1 340 školaraca, a Nektar Color Fun Run 2 127 trkača različitih generacija. U okviru M:tel RMC Banjaluka Polumaratona, Imlek 10K, G-Drive 5k Team Run takmičilo se 866 elitnih trkača i rekreativaca.

Najmasovniji maraton, svi pobednici

“Tropik Bambini Maraton” dao je priliku djeci od 2 do 7 godina da naprave prve korake na trkačkoj stazi, osjete uzbuđenje uličnih trka i takmičarski duh, kretanje na startu i prolazak kroz cilj.

Svi su dobili posebno dizajnirane nagradice, poneki slatkiš i mnoštvo dobre zabave koju su osmislili mađioničar Zoro, klovn Fazonko i družina. Bila je i poneka suzica. Taman toliko da naučimo da svaka medalja ima i lice i naličje.

Školarci na startu, zdrave navike cilj

Bambini start Fotka: RMC

„Intersport School Run“ obuhvatila je takmičenja osnovaca i srednjoškolaca u različitim kategorijama, i to za lični i školski rezultat. Kotizacija je bila besplatna, a pokloni izvjesni. Nagrađen je svaki osvojeni kilometar zdravlja – posebno dizajniranim medaljama, muzikom, smijehom, novim poznanstvima i svim bojama zabave u okviru Nektar Color Fun Run. Slavili smo fer plej, prijateljstvom jačali slabije i na kraju svi dobili medalje.

Za ljepše boje djetinjstva podržali smo „Plavi telefon“!

Uz svaku prijavu za „Vivia Run and More Weeknd“ bilo je moguće donirati 2 KM, u
okviru humanitarne kampanje „Za ljepše boje djetinjstva – Podrži Plavi telefon!“,
pokrenute u saradnji sa UG „Nova generacija“. Trkači su mogli i da prodaju svoje
kilometre i novac doniraju za podršku žrtvama svih oblika nasilja, a posebno djeci i
mladima.

Banjaluka obojena smijehom, muzikom i plesom

Koncert Fotka: RMC

Atmosferu najšarenije trke na starom kontinentu nemoguće je prevesti u riječi.
Pustićemo da fotografije da govore….

Muzikom protiv kiše!

Smijali smo se, plesali, sudarali, padali, pružali ruke jedni drugima, širili dobru energiju i sportski duh. Kada su crni oblaci pokušali da napadnu, odgovarali smo vojskom decibela. Muzikom na neprijatelja!

“Koncert TBF u Banjaluci bio je jedan od najposjećenijih i najluđih. Publika je sjajna. Vaša organizacija i gostoprimstvo su besprijekorni. Zaista se nadamo da ćemo imati prilike još surađivati. Ili barem popiti pivo.” – kaže Mladen Badovinac u ime kultnih splitskih hip – hopera.

Šta kažu oni koji su se djelima kandidovali za poziciju govornika?

Color Run Fotka: RMC

“Okupljanje je početak. Držati se zajedno je napredak. Zajednički rad je uspjeh.” Riječi koje je prvi izgovorio Henri Ford, američki industrijalac, citirao je za kraj popularni “Tomo Mont Everest”.

Bosanskohercegovački triatlonac i alpinista direktno sa vrha svijeta stigao je da podrži učesnike M:tel RMC Banjaluka Polumaratona, na mjestu koje je samo mjesec ranije okupilo tenisku elitu predvođenu najvećim Novakom Đokovićem.

Neka se pozitivne priče nastave vezati jedna za drugu.

“Vivia Run&More Weekend” podržali su…

“Vivia Run&More Weekend” podržali su predsjednik Republike Srpske, Ministarstvo porodice, omladine i sporta RS, Ministarstvo prosvjete i kulture RS, Grad Banjaluka, kompanija M:tel, Imlek, G-Drive, NIKE, Sport Time Balkans, Nektar, Intersport, Tropic/Moj Market, MyBook, Guma M, Metromedia Group i Olimpijski komitet BiH. Generalni medijski pokrovitelj je Radio – televizija Republike Srpske, a medijski partneri BHRT, ATV, N1, K3, ELTA TV, Dnevni avaz, Nezavisne novine, Glas Srpske, Srpska Info, Buka, Banjaluka.net, BLink, Lola, Dnevni list, 24sedam, Hard Rock radio, Uno radio, Kontakt radio, A radio, NES radio, Moje trčanje i Trčanje RS.

Novi Pazar Challenge Race: Testirajte svoje granice na prirodnim preprekama
Race for the cure – Za mene, za tebe, za sve nas
Tags: , , , ,

Povezani članci

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Fill out this field
Fill out this field
Molimo vas da unesete valjanu adresu e-pošte.
You need to agree with the terms to proceed