Connect with us

Hi, what are you looking for?

Trkači reporteri

Šta se dobije kad se spoje trčanje, maskenbal i hedonizam? Mnogo dobra zabava!

U subotu 22. Septembra 2018.godine održan je drugi po redu Vinski maraton na Paliću. U ponudi su bile dve trke, na 10 i 21 km, a princip je bio isti kao i prošle godine – malo trčanja, uz dosta vina, muzike i zabave.

Staze su bile kružne, a na okrepnim stanicama su, osim vode, trkače sačekala i najlepša vina iz ovog kraja, zajedno sa obiljem ukusnih zalogaja i živom muzikom u vidu gudačkog kvarteta (u vinariji Petra) i čuvenih tamburaša (u vinariji Zvonko Bogdan).

Veče pred trku organizovan je i sjajan Štrudla Party, na kojem su posetioci dobili priliku za druženje uz fantastičnu štrudlu, u lepoj bašti jednog lokalnog kafića.

Nakon trke, posetioci koji su se za to odlučili, imali su pristup degustacionoj zoni u kojoj su mogli da nastave da uživaju u svojim omiljenim vinima i slanim zalogajima koje su obezbedili sponzori trke.

Ni maskenbal nije izostao, pa se tog dana na Paliću moglo videti mnoštvo maštovitih kostima: deset ljutih gusara, istetovirani bajkeri, razne vile, klovnovi i drugi likovi iz mašte.

Nagradu za najbolji kostim odneli su upravo bajkeri; drugo mesto su podelili gusari i Pipi Duga Čarapa, dok je treće mesto pripalo ekipi FK Hedonizam.

Što se trke tiče, na 21 km prvi su stigli Vida Medić (naša trijatlonka i vicešampionka Balkana) sa impozantnim vremenom od 1.30.22 i Milanko Pušičić, sa samo osam sekundi zaostatka.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Pobednici Trke uživanja (10km) su bili Neda Trivić i Nebojša Stepanov.

Na kraju manifestacije održana je svirka popularnog cover benda, Perpetuum Mobile, kao i takmičenje u kotrljanju vinskih buradi!

Utisci učesnika i organizatora

Pošto sam se našao u prilici da popričam sa finalistkinjom ove trke, Majom Novović, i sa jednim od organizatora, Zdravkom Mišovićem, u nastavku vam prenosim njihove utiske.

– Ja: Majo, vidim da si ušla u finale trke sa burićima, kao i da si bila deo ekipe Gusara, koji su osvojili drugu nagradu za najbolji kostim. Jesi probala neko dobro vino? Kako ti se čini sve ovo? :)

– Maja: Hvala, sve je bilo sjajno! 10 km šetnje, druženja, vina i slikanja – nema lepšeg provoda! Hrane i vina na pretek.

Vinarija Petra i vino Traminac su mi favoriti. Muzika je bila odlična, Perpetuum Mobile je pravi pogodak.

I položaj bine je bio bolji u odnosu na prošlu godinu. Trka burićima je bila zabavna. Naravno, preporučujem ovu trku i boravak na Paliću.

Smeštaj je povoljan, a ljudi prijatni – gazde su nas ujutru dočakale sa domaćim šerijem.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Lepa priroda, pravi odmor i beg iz grada. :)

– Ja: Zdravko, čestitke na sjajnoj organizaciji. Opšte mišljenje je da ste Branimir Kulašević i Vi odradili sjajan posao. Da li ste zadovoljni, kakvi su vaši utisci? Kako ste uopšte došli na ideju da se uključite u organizaciju ovakvog događaja?

– Zdravko: Čovek sam trčanja već 30 godina i zaista pre svega volim ovo. Branimir je izabrao Draganu, Dejana i mene da mu pomognemo i odradio posao u prijavnom centru, cilju i gde god da je trebalo.

Nadam se da je bilo OK. Ja sam oduševljen konceptom i energijom koju ima ovo dešavanje. Sve je puno pozitivno a to je najbitnije. Svako dobro!

Opšti utisak nakon drugog izdanja vinskog maratona je da je ova manifestacija dovedena na jedan viši nivo i da – pored Palićkog filmskog festivala, recimo – pretenduje da postane jedan od najprepoznatljivih i najatraktivnijih događaja ovog regiona.

Tako da, ako volite štrudlu, vino i ostale vojvođanske đakonije, a sviđa vam se ideja da malo trčite / šetate pod maskama uz muziku, zabeležite ovo dešavanje u svoj kalendar za dogodine!

Do daljeg čitanja, N. R.

Advertisement. Scroll to continue reading.
Click to comment

Uključi se u diskusiju

Povezani članci

Najave trka

Najzabavnija vinsko-sportska manifestacija u regionu, Vinski maraton održaće se po drugi put sutra, 22. septembra 2018. godine na Paliću pod sloganom „Više vinograda, više...

Trkači reporteri

Kada je do mene stigla informacija o “tajnom” vinskom maratonu nisam mogla da odolim a da ga ne posetim. U Aleksandrovcu je, po prvi...