Gulf Coast Half Ironman 2014. je bila teška i naporna trka, nažalost osetili smo samo 2/3. Osvojio sam prvo mesto u svojoj age group-i i mislim da sam 10. ili 9. ukupno od 700+ ljudi ( bilo je nekih zabuna oko rezultata)

Na žalost otkazali su plivanje zbog vetra, velikih talasa i jake struje. Da je bilo plivanja bio bih dosta bolje plasiran u generalnom plasmanu… 8. (ili 9.) mesto sam izgubio za samo 1″ – nisam bio svetan toga posto je moj talas (start) bio poslednji individualni talas – oko 45′ nakon prvog talasa.

Vetar je duvao 30km/h+ sa udarima do 50km/h. Vlaga je bila 95% i bilo je dosta vruće (baš kao i Lousville-a ranije).

Bicikl sam išao 2h21′ 38,2km/h i trčao sam 1h30′ Oni koji su startovali ranije bili su u značajnoj prednosti pošto je vetar duvao sve jače i jače kako je vreme odmicalo. Tokom cele druge polovine vožnje bicikla  imali smo čeoni vetar.

Imao sam HED disk pozadi i HED Jet 9 (90mm) napred. Nisam bio zabrinut kako ću kontrolisati bicikl na tom vetru ali sam bio zabrinut zbog drugih učesnika posto sam gotovo svakih par sekundi nekoga obilazio, a vetar ih je “bacao” na sve strane.

bojan maric

Trčanje je bilo dosta tesko zbog velike vlage, a i vetar nije “pomagao”. U jednom trenutku trcim 4’/km i onda naiđe udar vetra i tempo mi u trenutku padne na 5’/km, a kada je vetar duvao sa strane sapliato sam se o sopstvene noge. :)

Ukupno vreme 3h57′ (sa 500m trcanja po pesku do T1).

Na žalost nisam mnogo trenirao u poslenjih 6 nedelja zbog privatnih razloga. U proteklih 6 nedelja samo sam 2 puta izašao na polje na Biciklu, a sve ostale treninge sam radio na InTr.

Najduži trening na Biciklu u poslednja 2 meseca mi je bio samo 2h24′. Imao sam 6-8h treninga nedeljno – ko trenira za IM ili 1/2IM zna koliko je to malo…

Za dve nedelje imam sledeći 1/2IM, a ove godine mi je plan da se kvalifikujem za Konu na IM Louisville-u, pa onda da odem u Konu 2014 – da se malo podsetim kako je tamo posto sam poslednji put tamo bio 2007.

Nakon Kone (ako se kvalifikujem) planiram da radim IM Cozumel – da se kvalifikujem za Konu 2015. Ako sve prođe po planu onda bih se baš dobro spremio za Konu 2015. i pokušao bih da budem kompetitivan i idem na dobar plasman.

Veliki pozdrav svima!
Boki, član RedLava Triathlon Team-a