Trkači reporteri

Belgrade Light Run – Let there be light!

1 komentar

IMG_3715 (Copy)

Kada sam počinjala da trčim, najviše me je privlačila ideja zabavnih trka. Treniranje je super, priprema polumaratona je zahtevna i izazovna, sama trka je priča za sebe, ali … sa sobom nosi određeni napor i ozbiljnost.

Fun runs su nešto drugo. Na njih možete da pozovete i drugare koji ne trče, super su za promociju koječega. Mediji ih lepo prenesu i rekreativno trčanje se sa njima nekako najlakše „spušta“ u mase. Ali, nažalost, nije ih bilo u ponudi. Do sada.

Doneli su svetlost i nešto novo

IMG_3990 (Copy)

Belgrade running club i „sekcija“ BRCreative su se zaista potrudili da Belgrade light run od prve organizacije donese nešto drugačije.

Belgrade light run je zamišljena kao trka u najdužoj noći u godini, sa masom svetlećih elemenata, rasvete i muzikom. Trka u kojoj ne pobeđuje najbrži, već najkreativniji, sa nagradnom igrom koja stimuliše kreativnost u oblačenju i kompoziciji. I zaista – trkači i trkačice nisu izneverili. Nagradna igra je i dalje u toku, lajkujte vašeg favorita, od 20 fotografija koje su ušle u uži izbor.

Organizator je obezbedio set svetlećih elemenata od kojih ste mogli da napravite narukvice, ogrlice, oreole, naočare, pojas.. Kreativnosti nije manjkalo te večeri. Svi su bili pozvani da doprinesu ovoj žurci fotona, pa smo tako videli i LED lampe, sijalice za jelku, perike, šarene trake, kombinezone, maskirne uniforme, rogove ali i anđele 🙂

light run staza

Svetleći elementi i dužina trke od 5km su doprineli „zabavnom“ efektu a i žurka posle trke nije odmogla. Na jednom mestu bilo je oko 300 svetlećih trkača, broj koji je, nažalost, ove godine bio ograničen budžetom. BLR je i prva trka koja je imala listu čekanja.

Trasa, staza, okrepa… žurka?

BG1

Da vam pričam o 8 krugova obeleženih svetlećim štapićima i balonima, rasvetom i muzikom? Ili da vas samo pozovem da pogledate galeriju na FB stranici?

Mali krugovi su doprineli zgusnutoj atmosferi i prijateljskom trčanju velikog broja rekreativaca. Verujem da je i veliki plus BLR bio što smo videli mnogo novih lica, ljudi koji su prvi put potrčali upravo te večeri. Uprkos zaista hladnom vremenu, magli i klizavom terenu, niko se nije povredio, a svi se jesu zabavili.

UV dance grupa na Belgrade light run-u
UV Dance grupa zagrejala je atmosferu

Žurka je bila fantastična. Štapići su leteli u vazduh, DJ je puštao muziku za đuskanje i dobra kondicija koju stičemo trčanjem je konačno dobila i jednu praktičnu primenu (dobro, dobro, jednu „od“ :)).

blr zurka

Jedan od prosečnih dijaloga:

– Kako je supeeer!  – Znaaaam. A znaš šta je najbolje? Tek je 9 sati!!!!

Upravo tako. Kako je trka počela od 19h, do pola 11. uveče svi su se dovoljno izmorili trčanjem i đuskanjem da je veče sa pravom moglo da se nazove uspešno završenim taman na vreme da se naspavamo za nedeljni trening dužine 🙂

Domaći zadatak

BLR fun

BLR je inicijalno organizovan uz podršku Fondacije Ana i Vlade Divac, kao i Fonda za otvoreno društvo. Budžet je bio 800 evra. Trku su organizovali volonteri Belgrade running club-a, i sva dobra energija koju smo osetili je dolazila upravo od njihovog entuzijazma.

Pomerene su neke granice i očekivanja i na moju veliku radost, trčanje je u praksi povezano sa zabavom, žurkom, muzikom, mladošću duha, sa atletskih staza i parkova dovedeno u centar noćnog života.

Trka je obogatila ponudu Beograda, i trčanja u Srbiji i poslala jasnu i veselu poruku: trčanje je zabavno!

 

 

2 medalje za Srbiju uz fantastičnu organizaciju Evropskog šampionata u krosu 2013.
Gulf Coast Half IM 70.3 [IZVEŠTAJ]

Povezani članci

1 komentar. Leave new

  • Tako mali budžet, a toliko zabave!! Hvala vam na odličnoj organizaciji, meni je bilo super! Doduše trebalo je da bude zgusnutije, onda bi bilo toplije 😀

    Odgovori

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Fill out this field
Fill out this field
Molimo vas da unesete valjanu adresu e-pošte.
You need to agree with the terms to proceed