Trkači reporteriVesti

2 medalje za Srbiju uz fantastičnu organizaciju Evropskog šampionata u krosu 2013.

2 komentara

kros šampionat

Na poziv savetnika za univerzitetski sport u Minsitarstvu omladine i sporta, gospodine Stevice Radišića, imao sam priliku da budem gost delegacije Ministarstva koju je su činili gospodin Radišić i Tamara Stančev iz kabineta ministra, a na čelu sa ministrom, Vanjom Udovičićem, koji je i zvanično otvorio šampionat.
delegacija mos

Već po samom dolasku u Park prijateljstva, bilo je jasno da je organizacioni tim koji je oformio gospodin Branković, a koji su činili i naši drugari Ana Todorić i Peđa Momirović radio vredno gotovo 12 meseci da napravi ovu trku. Desetak šatora, medija centar, banket sala, tribine, startna i ciljna kapija, staza za trčanje… sve je bilo na visokom nivou.

Kako sam imao priliku i da oslušnem razgovor gostiju iz inostranstva na tribina i oni su imali samo reči hvale uz komentar da su začuđeni da neko ko prvi put organizuje ovakav događaj to radi toliko dobro.

vip sator

Bio je organizovan i svečani salon sa posluženjem. Pored atletskih i sportskih radnika, događaju su prisustvovale i zvanice iz sveta politike. No možda jedan od značajnjih gestova organizatora jeste i poziv mladom Lazaru Rišaru sa kojim smo imali prilike da razgovaramo i da se uverimo da su stvari krenule na bolje. Pored Lazara trku je posmatrao i veliki broj rekreativnih trkača iz Beograda.

Lazar se zaposlio na pumpi Knez Petrol, a posao su dobili i njegova maćeha i brat. On se preselio i više nije u šupi. Evo ga ovde sa legendom dugoprugaškog trčanja Franjom Mihalićem.

franjo i lazar

Za događaj su štampana i detaljna upustva za novinare i takmičare, a sve materijala možete naći na oficicijalnom sajtu trke http://www.belgrade2013.com. Trku su  prenosili  RTS i Eursport.

[cf]iframe[/cf]

Srbija na takmičenju

Amela Terzić osvojila je srebrnu medalju u kategoriji mlađih seniorki. Amela je trčala snažno i bila u grupi od prve tri takmičarke do 400 m  pred cilj, kada se Holanđanka odvojila i trijumfovala.  Amela je trčala u proseku 3:14 trku na 6km. Amela je završila eksplozivno, a trku je ispratio i predsednik države Tomislav Nikolić.

http://www.youtube.com/watch?v=k7qWAC-yRJM

Nemanja Cerovac u stilu Bekrića, skupio je snagu na kraju trke i finiširao jako, i tako osvojio treće mesto i bronzanu medalju na trci od 8km u kategoriji mlađih seniora.

“Trka je bila jaka od početka, i konkurencija je bila ogromna.  Ja sam prošli put trčao pre tri godine i sada sam znao da sam spreman i da to mogu. Postepeno sam pojačavao tempo tokom trke i uspelo mi je, izdržao sam do kraja i zauzeo treće mesto”, rekao je Nemanja.

Naravno ne treba izdvojiti samo osvajače medalje, već sve naše trkače i trkačice koji su učestvovali u trci! Bravo za sve!

Trkački novembar – rekapitulacija
Balkanska Trkačka Liga

Povezani članci

2 komentara. Leave new

  • Drago mi je zbog Lazara i drago mi je da se tako brzo to dogodilo. Sve ostalo sada mi je manje bitno 🙂

    Odgovori
  • da je to normalna drzava i da je ulagala u lazara, ko zna gde bi decko stigao. on mucenik spava u supi, e crna srbijo muko i cemeru za normalnog coveka

    Odgovori

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Fill out this field
Fill out this field
Molimo vas da unesete valjanu adresu e-pošte.
You need to agree with the terms to proceed