blank
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Najave trka

Vivia Run&More Weekend festival – trke ipak virtuelne

Drage trkačice i trkači,

Run&More Community tim imao je maratonsku želju i volju da i ove godine, realizuje najveći trkački festival u regionu, ali nažalost, nakon odluke o pooštravanju epidemioloških mjera  u Banjaluci odlučeno je  da ovogodišnji „m:tel RMC Banjaluka polumaraton“, Beko 10K“ – trka na 10 kilometara i timska trka na 5 kilometara, budu realizovane u okviru prvog virtuelnog trkačkog festivala pod nazivom „Vivia VIRTUAL Run&More Weekend“.

Virtuelne trke možete trčati na bilo kojoj lokaciji ili trasi koju vi odaberete, u periodu od petka 17.07. od 18h, pa sve do ponedjeljka 20.07. do 22h. Sve učesnike prvog virtuelnog festivala očekuju bogati učesnički paketi i finišerske medalje, koje će vam biti proslijeđene po završetku događaja.

Nakon obrađivanja i kontrole vaših dostavljenih rezultata, komisija sastavljena od organizatora i istaknutih sportskih radnika objaviće pobjednike.

Svim trkačima koji se prijave na email iz prijave, biće poslan učesnički broj, koji je potrebno odštampati i istaknuti na majici prlikom trčanja virtuelne trke po izboru.

Startni paket za svaku od trka!

Nagradni fond

Nagradni fond 21K dodjeljuje se najbržima i u muškoj i u ženskoj kategoriji:

  1. mjesto 150 eura
  2. mjesto 80 eura
  3. mjesto 50 eura

Nagradni fond 10K dodjeljuje se najbržima i u muškoj i u ženskoj kategoriji:

  1. mjesto 150 eura
  2. mjesto 80 eura
  3. mjesto 50 eura

Robnom nagradom biće nagrađena i tri najbrža tima na 5K Team Run trci.

Obavezno korištenje aplikacije « Strava »

Osnovni preduslov da biste kao takmičar učestvovali u “Vivia Virtual Run&More Weekend“ festivalu, jeste da na svoj pametni telefon ili sat instalirate Strava Running aplikaciju za trčanje, koja ima takmičarsku komponentu i koja uz pomoć GPS signala mjeri brzinu, udaljenost i vrijeme u kom ste istrčali ili prehodali svoju distancu.

Nakon što instalirate gore pomenutu aplikaciju, potrebno je da pronađete trke “Vivia Virtual Run&More Weekend“ festivala. Svaka trka je u aplikaciji predstavljena kao grupa/soba (21K, 10K, 5K) za trkače, i vi birate trku za koju ste se prijavili i uđete u tu grupu/trku.

Svi prijavljeni trkači mogu da za vikend od 17. do 19. jula 2020. godine istrče svoju trku. Da bi vaš rezultat bio validan i uspješno registrovan za festival, potrebno je da u grupu/trku/sobu za koju ste se prijavili, dostavite distancu koju ste istrčali i vrijeme istrčane trke.

Aplikacija “Strava“ će se dalje pobirnuti da se vaša distanca i vremenski interval objave u grupi/trci u kojoj se nalazite. Podrazumijeva se, da aplikacija dok trčite mora biti uključena kako bi vaš rezultat bio registrovan i objavljen. Kod aplikacije „Strava“ nije nužno da cijelu trku budete online (na mreži) ali je potrebno da vam sve vrijeme GPS (Lokacija) na telefonu bude uključena.

Po završetku istrčane trke i distance, potrebno je da pritisnete dugme STOP u aplikaciji. Zatim, kada budete na mreži (online), da u izboru klikova “resume“ i “finish“ kliknete na FINISH. Strava aplikacija će očitati vašu rutu trčanja i tačno i precizno vrijeme u kom ste pretrčali distancu. Po očitavanju podataka, aplikacija će vaš rezultat podići u grupu/trku gdje se ste se prijavili.

Više informacije potražite na: https://runandmore.org/

Advertisement. Scroll to continue reading.

Click to comment

Uključi se u diskusiju

Advertisement

Advertisement
Advertisement

Trčite li vi po kiši?

Pogledaj rezultate

Loading ... Loading ...

Povezani članci

* BEOGRADSKI MARATON *

Tradicionalni 33. Beogradski maraton, trebalo je prvobitno da se održi 26.04.2020. godine, ali je zbog proglašenja pandemije virusa COVID-19 odložen za 18.10.2020. godine, kada...

Trčali smo sa

Početkom avgusta se održavala virtuelna trka u celom svetu u čast Olimpijskih igara u Tokiju. Trčalo se 5km, 10km, polumaraton i maraton. Slučajno sam...

* Naslovna

Mjesto gdje se susreće tradicija istoka i moderni dodir zapada i ove godine će biti domaćin tri velike sportsko-zabavne manifestacije. Organizator NGO Sarajevo Marathon...

* Naslovna

U susret Olimpijskom danu – rođendanu Međunarodnog Olimpijskog komiteta, koji se tradicionalno obeležava 23. juna, istrčavamo svoj Olimpijski krug. Ove godine sa proslavom počinjemo...