Connect with us

Hi, what are you looking for?

Najave trka

Šetnja vlasnika odgovornih pasa i ove godine na Beogradskom maratonu!

U okviru Trke zadovoljstva na 30. Beogradskom maratonu održaće se i treća šetnja vlasnika odgovorih pasa.

Vreme, lokacija i prijava:

Šetnja će se održati u subotu, 22. aprila, sa početkom u 10.30 časova, a vlasnici pasa će se prijavljivati za učešće na startnoj poziciji Šetnje na parkingu ispred Narodne Skupštine (ugao Trga Nikole Pašića i Vlajkovićeve) od 8 sati ujutro. Prijavni formulari za učešće na ovaj šetnji moći će da se preuzmu već od srede 19. aprila, pa sve do subote 22. aprila i to u dve IDEA prodavnice – u Bulevaru kralja Aleksandra 44 i Makenzijevoj 81.

Potrebno je da vlasnici pasa dođu s prijavom na start, gde će biti postavljen IDEA štand i tu preuzimaju učesnički broj za sebe i ljubimca. Na cilju (na Terazijama) čekaće ih, takođe na IDEA štandu medalje za sve učesnike.

Uslovi za učešće u Šetnji jesu da psi budu čipovani i vakcinisani protiv besnila, a takođe da budu socijalizovani i da se vode na povocu. Vlasnici treba da ponesu higijenske kesice i vodu za pse.  Molimo vas da ponesete i pasoš svog psa kako bismo imali uvid da li su psi čipovani i vakcinisani.

Volonteri i partneri Beogradskog maratona u Šetnji odgovornih vlasnika pasa su aktivisti organizacija civilnog društva koji će učesnicima na licu mesta davati sve potrebne informacije i uputstva.

Ova pet friendly manifestacija ima za cilj promovisanje odgovornog i humanog odnosa prema životinjama. Ove godine posebno naglašavamo neophodnost stvaranja humanih uslova za držanje napuštenih kućnih ljubimaca u prihvatilištima.

Širom Srbije, aktivisti udruženja za zaštitu životinja ulažu ogromne napore da spasu i udome što veći broj pasa i mačaka koje su neodgovorni vlasnici izbacili na ulicu. Udruženja čuvaju veliki broj životinja dok ih ne udome, a neke kod njih ostaju trajno. Među njima ima i životinja kojima je potrebno lečenje i posebna nega, što uvećava troškove udruženja.


Šetnja odgovornih vlasnika pasa ima humanitarni karakter. Pozivamo vas i da donirate hranu za napuštene pse i mačke koju ćete moći da predate volonterima na startnoj poziciji.

1 Comment

Uključi se u diskusiju

Povezani članci

* BEOGRADSKI MARATON *

U Atini, gradu koji je centar Svetskog udruženja maratona i uličnih trka (AIMS), potvrđena je odluka borda da Dejan Nikolić bude postavljen na funkciju...

* BEOGRADSKI MARATON *

Slogan Beogradskog polumaratona “Uvek više” je ovog vikenda postao stvarnost. Mohamed El Ghazouany iz Maroka i Cavalina Nahimana iz Burundija pobednici su 3. Jesenjeg...

* BEOGRADSKI MARATON *

Prijave za 3. jesenji Beogradski polumaraton su zvanično otvorene! Svi trkači koji žele da iskoriste priliku da finiširaju trkačku sezonu u velikom stilu i...

* BEOGRADSKI MARATON *

Povodom tradicionalne dm Ženske trke u organizaciji Beogradskog maratona, danas je održana konferencija za medije u hotelu Mona Plaza na kojoj je najavljeno da...