Najave trkaTrke

“Vivia Run&More Weekend”: Uživajte u trkačkom vikendu od 12. do 14. maja u Banjaluci

Nema komentara

Ima trka koje koje od trčanja naprave samo takmičenje, ali i onih koje takmičenja pretvore u smisao postojanja, ljubav, druženje i zabavu. Tako misle i rade organizatori “Vivia Run&More Weekend-a” u Banjaluci, jedinstvenog festivala u gradu zelenih aleja, divnih ljudi i još divnijih žena, gradu živih noći, gradu proljeća…

Zašto sezonu završiti M:tel RMC polumaratonom?

Start tradicionalno Trg Krajine, cilj tvrđava Kastel. Između zelena i prozračna staza bez uspona, ojačana sertifikatom AIMSA-a. Idealna za početnike, ali i ozbiljnije sportiste. M:tel RMC Polumaraton bilježi rekordni razultat u BiH – 1:02:31 (Paul Tiongik iz Kenije). Osim udobnosti hlada kestena, kaže iskustvo prethodnih godina, najveći adut grada na Vrbasu je gromoglasna eksplozija navijačkih emocija, muzike, boja…

Duž polumaratonske staze su poznati bendovi, di-džejevi, trubači… Svaki trkač na 21 km odmah na startu osvaja kotizaciju za Nektar Color Fun Run, ulaznicu za koncert „Bombaj štampe“, NIKE majicu i poklone iznenađenja… Uz takvu energiju uspjeh je izvjestan i na putu do cilja. I isplati se.

U moru trka u BiH i regionu, samo Banjaluka nagrađuje prvih deset trkačica i isto toliko trkača.

Ko to tamo peva i šta ćemo papati?

Ime Banjaluka u rečenici se najčešće piše pored imenice ćevap. Uz Krajišku kuću, čuveni „Nektar“, ljubazne domaćine, a još ljubaznije domaćice, izvjesna je i nezaboravna avantura za sve gurmane. Konačno, polumaratonska medalja je napravljena u obliku otvarača za flašu i ima karakteristike onoga što povezuje frižider i putovanja.

Upravo taj magnet, u svim bojama zabave, čeka one koji prvi prođu kroz cilj na Kastelu, gdje ne slavimo samo najbrže.

Uz muzički sastav „Bombaj štampa“ i Banjalučane koji masovnim dolaskom na Kastel tradicionalno pokazuju privrženost festivalu, slavimo svaki osvojeni kilometar zdravlja, jer znamo da se najvrijednije uspomene stvaraju zajedničkim snagama upravo tu negdje između starta i cilja.

Ma, ko ne može trčati?

Uz centralni M:tel RMC Banjaluka polumaraton, 14. maja organizujemo i Imlek RMC 10k i G-Drive 5k Team Run. Intersport School Run i Tropic Bambini Maraton su na programu prvog festivalskog dana (12. maj), a negdje između (13. maj) urnebesna Nektar Color Fun Run trka i koncert „Bombaj štampe“. Sve generacije imaju vrijeme na stazi. I nagrade.

Trče, sudaraju se, padaju, pomažu jedni drugima, smiju se… Šaraju proljeće u Banjaluci najveselijim bojama prijateljstva i stvaraju zdrave navike. Mnoge timski duh i želja za avanturom odvedu do raftinga kanjonom Vrbasa. Ova adrenalinska avantura idealna je za timove.

Raskošni kolorit flore i faune, jedinstveni pećinski ukrasi, uz pjenušave slapove i bukove, doživljaj pretaču od idiličnog mira do vrhunskog uzbuđenja.

Koliko sreće boje znače?

Nektar Color Fun Run je najšarenija, najmasovnija i najbučnija trka, zbog čega privlači posebnu pažnju i takmičara i navijača sa svih strana svijeta. Banjalučani i njihovi gosti, različitih profila i generacija, u čistoj bijeloj odjeći, trče dva kilometra u užem centru grada, posipajući se organskim bojama, uz pozdravne decibele sa muzičkih punktova.

Idealna prilika za poslodavce koji žele relaksirati odnose unutar biznis timova. Sve odzvanja smijehom, plesom, drugarstvom. Slavimo svaki uspješno obojen pedalj grada, prepoznatljivog i po urednim parkovima i trgovima, lijepim ženama, noćnom provodu i prihvatljivim cijenama smještaja.

Šta je u specijalnoj ponudi?

Specijalne ponude koje smo ove godine kreirali podrazumijevaju rafting na Vrbasu, gurmansko veče u „Krajiškoj kući“, obilazak Muzeja „Banjalučke pivare“ koja ove godine obilježava 150 godina postojanja i rada, upoznavanje s najvećom i najstarijom tvrđavom u ravnici na prostoru BiH, na kojoj se i održava dio festivalskog programa.

“Banjaluka expirience weekend” paket čeka najbrže na putu do prijave i sadrži:

  • Kotizacija za polumaraton
  • Kotizacija za color trku
  • Rafting i prevoz do kanjona, ručak u čuvenoj Pastirskoj kući i gurmansko veče u Krajiškoj kući
  • Ulaznica za koncert Bombaj štampe

Požurite, broj kotizacija je ograničen!

Kako možeš biti human?

Run and More Community nastavlja da njeguje filantropski karakter trka. Učesnici su ove godine dobili privilegiju da prodaju svoje kilometre i novac doniraju za rad humanitarnog telefona dostupnog 24h žrtvama svih oblika nasilja, a posebno djeci i mladima.

Pozvali smo i poslovne partnere i prijetelje da budu dio kampanje „Za ljepše boje djetinjstva – Podrži Plavi telefon!“

Više informacija na linku!

Ko su “Vivia Run&More Weekend” prijatelji?

“Vivia Run&More Weekend” su podržali predsjednik Republike Srpske, grad Banjaluka, kompanija M:tel, Imlek, G-Drive, NIKE, Nektar, Intersport, Tropic/Moj Market, MyBook,

Metromedia Group i Olimpijski komitet BiH. Generalni medijski pokrovitelj je Radio- televizija Republike Srpske.

Nebeski kotlovi: Ponovo trčimo stazom “u obliku srca”
Čudna pravila trka kojih moraju da se pridržavaju učesnici maratona širom sveta
Tags: , , ,

Povezani članci

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Fill out this field
Fill out this field
Molimo vas da unesete valjanu adresu e-pošte.
You need to agree with the terms to proceed