Najave trka

Probudi ratnika/cu u sebi – 2. KOSTOLAčKI POLUMARATON

Nema komentara

„Kostolac vas čeka ponosno, neka bude mesto još jednog vašeg uspeha i ulaska u red legionara.“ Organizatori drugog Kostolačkog polumaratona, koji će se održati 29. septembra, obećavaju da će opravdati poverenje stečeno prošlogodišnjom manifestacijom ali pozivaju i one koji nisu bili prošle godine da svoje trkačke veštine oprobaju na stazama starog rimskog grada.

ORGANIZATORI MANIFESTACIJE:

Gradska Opština Kostolac
Kulturno-sportski centar Kostolac
Sportsko Udruženje Maraton tim Požarevac
Arheološko nalazište Viminacium

MESTO DOGAĐANJA:

Kostolac – Arheološki park Viminacium

TRKE PREDVIĐENE MANIFESTACIJOM :

Trka Maratončića – devojčice i dečaci predškolskog uzrasta
Trka zadovoljstva distance 5000 m
Polumaratonska trka distanca 21.1 km

VREMENSKI LIMITI TRKA:

Trka zadovoljstva – limit 1. h ( staza se može preći trčanjem ili pešačenjem)
Polumaratonska trka – limit 3. h

SATNICA STARTA TRKA:

Trka Maratončića u 10:00h
Polumaratonska trka u 10:30h
Trka Zadovoljstva u 10:30 h

Sve trke startuju sa platoa ispred Doma kulture Kostolac u centru grada. Takmičari u polumaratonu biće autobusima prevezeni iz prijemnog centra Viminacijum (gde je i cilj polumaratona) u centar Kostolca do 10:00 h. (6 km)

PRIJAVLJIVANJE I UPLATA:

Prijava i uplata za trku Maratončića i Zadovoljstva nema, dovoljno će biti da se pojavite na startu, i preuzmete startni broj

Prijava za polumaraton :

Upustvo za uplatu registracija za Kostolački polumaraton na link: http://runtrace.net/kostolac/reg

Startnina za polumaraton iznosi 1000.oo RSD i neće se menjati do kraja prijavljivanja. Rok za prijavljivanje 09.06.2018.g. – 15.09.2018.g. do 15:00h. Moguće je prijaviti se i na sam dan trke, ali u startnom paketu neće biti majce trke.

STARTNI PAKET:

Za takmičare u polumaratonskoj trci: kesa polumaratona, majca Kostolačkog-Viminacijum polumaratona, startni broj, okrepa na stazi i cilju, sendvič i voće finišerska medalja.

PRIJEMNI CENTAR:

Prijemni centar za takmičare u polumaratonu biće Istorijsko-arheološko nalazište Viminacijum. Obezbeđen je veliki parking za sva vozila i autobuse prispele na trku. Svlačionice i gardaroba obezbeđeni su u vidu šatora, pod konstantnim nadzorom organizatora trke. Mokri čvor funkcionalan. Kafić Viminacijum, kao i suvenirnica pristupačni i dobro snabdeveni.

Preuzimanje startnih paketa, i eventualne prijave na licu mesta od 07:00 do 10:00 h

Svaki takmičar pri preuzimanju startnog paketa, potpisaće izjavu o učestvovanju na trci na sopstvenu odgovornost. Za eventualno maloletna lica potpisuju roditelj ili staratelj, ili prilažu pismenu saglasnost istih.

NAGRADE I KATEGORIJE:

Za sve učesnike Trke Maratončića obezbeđeni su slatki paketići i učesničke medaljice. U Trci zadovoljstva pobednici u obe kategorije dobijaju pehare i medalje trke.

Pobednici u polumaratonskoj trci u obe kategorije pehare, novčane nagrade i poklon Viminaciuma. Finišeri polumaratonske trke dobijaju učesničku medalju.

Učesnik polumaratonske trke koji na samoj trci doživi povredu i odustane, dobiće učesničku medalju.

Nema starosnih kategorija.

STAZA:

Staza će biti maksimalno prohodna i bezbedna. Jasno obeležena. Duž staze nalazi će se pripadnici policije i licenciranog obezbeđenja, redari-volonteri, kao i sudije.Biće obezbeđena prateća vozila, policije, hitne pomoći. Okrepne stanice sa vodom biće instalirane na svaka tri kilometara. Svaka druga okrepa imaće voće i energetski napitak.

Staza ima dva okreta, i samo jedno ponavljanje deonice. Trči se iz centra Kostolca gradskom zonom do Starog Kostolca, pa potom pravcem do Viminacijuma gde je i kraj polumaratona. Staza je sa blagim usponima u pojedinim delovima.

KONTAKTI:

U slučaju da želite dodatne informacije vezane za održavanje Kostolačkog Viminacijum polumaratona, pratite Kostolački polumaraton na društvenim mrežama:
Facebook stranici Kostolački polumaraton,
Facebook grupi Maraton tim Požarevac,
Ili ih kontaktirajte putem email: maratontim2017@gmail.com,
ili na info telefone
+38166-921-74-33, Jotić, S.
+38165-88-00-174 Milić D. Ćela

Trčanje i zabava: Izazivamo vas da probate Košutnjak Challenge Race
Poznanstva sa staze – upoznajte Mariju Đorđević, jednog od organizatora Maze-a!
Tags: ,

Povezani članci

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Fill out this field
Fill out this field
Molimo vas da unesete valjanu adresu e-pošte.
You need to agree with the terms to proceed