zenska trka suva planinaŽenska duet trka na Suvoj planini događaj je koji organizuje sportski klub “Alti” iz Beograda, u subotu 31. avgusta 2013. godine. Trka startuje u 7:00h u subotu, a završava se u 20:00h uveče. Imate dovoljno vremena da se pripremite i organizujete ukoliko želite da učestvujete na  jednom neuobičajenom događaju i po mestu održavanja i po uslovima.

Zašto ženska trka?

Danas gotovo da nema sportske aktivnosti, a da tu nema žena. Žena je postala nezaobilazan faktor o kom god sportu je reč. Organizatori su odlučili da naprave takmičenje koje je manje zahtevno, a koje će ohrabriti takmičarke da testiraju svoju kondiciju.

 Iako je trka, sigurno nećete sve vreme trčati. Na avanturističkim trkama se veliki deo rute prelazi hodanjem.

Kotizacija po učesnici je 800 din, do 31. Jula i 1500 din. za prijave od 01. Avgusta. Uplaćuje se prilikom prijave za trku lično ili na žiro račun.

Učesnice su podeljene u dve kategorije: težu (Aktiv) i lakšu (Hobi). Trči se u paru. Dakle – dve takmičarke su tim. Timu ime dajete na dan takmičenja.

 

zenska trka suva planina

Opis takmičenja:

Teža grupa:

  • Start trke je u subotu 31. Avgusta u 7h, nedaleko od Divljane. Takmičenje će obuhvatiti brdsko planinski teren u dužini od 20-28 kilometara. Akcenat neće biti na orjentaciji i snalaženju u prirodi uz pomoć mape i kompasa, već će putanja unapred biti označena vidljivim oznakama postavljenim na svakih 50-100 metara.
  • Tokom trke prolazi se nekoliko kontrolnih tačaka na kojima se nalaze prepreke koje se moraju savladati. Zadaci na preprekama će se sastojati u kratkom usponu i spustu (abzail) na užetu, gde će biti dežurno stručno osoblje koje će pomoći savladavanju ovih prepreka. Opremu za prepreke (uže, pojas, šlem, sprave za penjanje i spuštanje) obezbeđuje organizator.
  • Svi detalji i zadaci trke će biti dodeljeni na startu takmičenja.
  • U slučaju odustajanja jedne takmičarke dozvoliće se drugoj da nastavi trku dalje sama, ali time ostaje bez pozicija na rang listi. Organizator zadržava diskreciono pravo da nagradi ili pohvali posebnu požrtvovanost ili bilo koji drugi vid sportske veštine i gesta.
  • Cilj trke je kod kampa u Divljani.

Lakša grupa:

  • Startno mesto i vreme je isto kao i aktiv grupa. Hobi grupa će imati manju kilometražu, manje kontrolnih tačaka i bez prepreka penjanja i spuštanja na užetu. Cilj će takođe biti u kampu u Divljani.

U prijavnom formularu navedite kategoriju u kojoj ćete učestvovati na osnovu čega ćemo vam saopštiti detalje i dati pismene propozicije.

U večernjim časovima će biti proglašenje pobednica. Prvo, drugo i treće mesto, kako za TEŽU tako i za LAKŠU grupu. A potom ćemo proslaviti ovaj događaj ili napraviti i žurku.

Ženska trka : dodatne informacije:

Noćenje će biti u Divljani u sopstvenim šatorima. Kamp je besplatan (pored šatora ne zaboravite vreću za spavanje i podlošku). Učesnice koje ne žele da kampuju moćiće da rezervišu smeštaj u zgradi Crvenog krsta ili Dečijeg odmarališta u Divljani. Šatori i ostala oprema se ne nose sa sobom, već ostaju u kampu.

Prevoz do mesta dešavanja će biti organizovan u zavisnosti od broja prijavljenih i po znatno prihvatljivijoj ceni od redovnih autobuskih međugradskih linija. Takođe se po ličnoj želji možete organizovati automobilom i podeliti troškove goriva. U tom slučaju nas možete obavestiti ukoliko imate praznih mesta u autu ili postaviti obaveštenje na facebook grupu trke. Više informacija na sajtu organizatora.

Vidimo se na Suvoj planini?