Connect with us

Hi, what are you looking for?

Najave trka

Ženska duet trka na Suvoj planini

zenska trka suva planina

zenska trka suva planinaŽenska duet trka na Suvoj planini događaj je koji organizuje sportski klub “Alti” iz Beograda, u subotu 31. avgusta 2013. godine. Trka startuje u 7:00h u subotu, a završava se u 20:00h uveče. Imate dovoljno vremena da se pripremite i organizujete ukoliko želite da učestvujete na  jednom neuobičajenom događaju i po mestu održavanja i po uslovima.

Zašto ženska trka?

Danas gotovo da nema sportske aktivnosti, a da tu nema žena. Žena je postala nezaobilazan faktor o kom god sportu je reč. Organizatori su odlučili da naprave takmičenje koje je manje zahtevno, a koje će ohrabriti takmičarke da testiraju svoju kondiciju.

 Iako je trka, sigurno nećete sve vreme trčati. Na avanturističkim trkama se veliki deo rute prelazi hodanjem.

Kotizacija po učesnici je 800 din, do 31. Jula i 1500 din. za prijave od 01. Avgusta. Uplaćuje se prilikom prijave za trku lično ili na žiro račun.

Učesnice su podeljene u dve kategorije: težu (Aktiv) i lakšu (Hobi). Trči se u paru. Dakle – dve takmičarke su tim. Timu ime dajete na dan takmičenja.

 

zenska trka suva planina

Opis takmičenja:

Teža grupa:

 • Start trke je u subotu 31. Avgusta u 7h, nedaleko od Divljane. Takmičenje će obuhvatiti brdsko planinski teren u dužini od 20-28 kilometara. Akcenat neće biti na orjentaciji i snalaženju u prirodi uz pomoć mape i kompasa, već će putanja unapred biti označena vidljivim oznakama postavljenim na svakih 50-100 metara.
 • Tokom trke prolazi se nekoliko kontrolnih tačaka na kojima se nalaze prepreke koje se moraju savladati. Zadaci na preprekama će se sastojati u kratkom usponu i spustu (abzail) na užetu, gde će biti dežurno stručno osoblje koje će pomoći savladavanju ovih prepreka. Opremu za prepreke (uže, pojas, šlem, sprave za penjanje i spuštanje) obezbeđuje organizator.
 • Svi detalji i zadaci trke će biti dodeljeni na startu takmičenja.
 • U slučaju odustajanja jedne takmičarke dozvoliće se drugoj da nastavi trku dalje sama, ali time ostaje bez pozicija na rang listi. Organizator zadržava diskreciono pravo da nagradi ili pohvali posebnu požrtvovanost ili bilo koji drugi vid sportske veštine i gesta.
 • Cilj trke je kod kampa u Divljani.

Lakša grupa:

 • Startno mesto i vreme je isto kao i aktiv grupa. Hobi grupa će imati manju kilometražu, manje kontrolnih tačaka i bez prepreka penjanja i spuštanja na užetu. Cilj će takođe biti u kampu u Divljani.

U prijavnom formularu navedite kategoriju u kojoj ćete učestvovati na osnovu čega ćemo vam saopštiti detalje i dati pismene propozicije.

U večernjim časovima će biti proglašenje pobednica. Prvo, drugo i treće mesto, kako za TEŽU tako i za LAKŠU grupu. A potom ćemo proslaviti ovaj događaj ili napraviti i žurku.

Ženska trka : dodatne informacije:

Noćenje će biti u Divljani u sopstvenim šatorima. Kamp je besplatan (pored šatora ne zaboravite vreću za spavanje i podlošku). Učesnice koje ne žele da kampuju moćiće da rezervišu smeštaj u zgradi Crvenog krsta ili Dečijeg odmarališta u Divljani. Šatori i ostala oprema se ne nose sa sobom, već ostaju u kampu.

Prevoz do mesta dešavanja će biti organizovan u zavisnosti od broja prijavljenih i po znatno prihvatljivijoj ceni od redovnih autobuskih međugradskih linija. Takođe se po ličnoj želji možete organizovati automobilom i podeliti troškove goriva. U tom slučaju nas možete obavestiti ukoliko imate praznih mesta u autu ili postaviti obaveštenje na facebook grupu trke. Više informacija na sajtu organizatora.

Vidimo se na Suvoj planini?

 

 

8 Comments

8 Comments

 1. пк железничар ниш миљан

  02.07.2013 at 21:20

  Питање за организатора: Зашто не организујете и трку у категорији мушкараца?

  • Ivana

   02.07.2013 at 23:29

   I ja sam za! Dobro bi bilo da se prave i mesovite ekipe

   • Dragana

    02.07.2013 at 23:49

    U Srbiji ima puno trka organizovanih gde se mogu prijaviti mesovite ekipe. Na sajtu upravo i pise zasto bas trka za zene. http://www.alticlub.org.rs/zat/zastotrkazazene.php

    Ali organizovacemo i za mesovite ekipe ili samo za muskarce posle ove zenske, ako bude zainteresovanih.

    • Ivana

     02.07.2013 at 23:53

     Ma jasno je sto je samo za zene i to u potpunosti podrzavam. Samo ne znam kako svog momka da prerusim u zenu pa da zajedno uzivamo u trci :). A je l biste mogli da mi kazete koje su to mesovite trke slicnog tipa u Srbiji? Stvarno bih volela da ucestvujem na nekoj takvoj

     • Dragana

      03.07.2013 at 10:46

      Muškarci će biti na kontrolnim tačkama i raspoređeni duž staze, da pristignu u pomoć, ako zatreba (daju vodu, instrukcije, neku reč ohrabrenja :)…Tako može i tvoj momak da bude na stazi i bodri te!
      Upravo ovaj sajt ima popis svih trka koje će biti, a mi ćemo verovatno posle ove ženske organizovati trku gde će moći da se prijave isključivo u kombinaciji muško i žensko za tim.

  • Dragana

   03.07.2013 at 10:51

   Miljane,

   pridruži nam se 31. Avgusta sa društvom, svi su dobrodošli. U odgovorima Ivani si možda našao odgovor i na tvoje pitanje. Potraži na ovom sajtu, naćićeš puno trka gde su uglavnom muškarci :)

  • пк железничар ниш миљан

   04.07.2013 at 20:46

   Све што сте рекли у вези организације је на месту. Поздрав

Uključi se u diskusiju

Povezani članci