Najave trka

17. Beogradski Ultramaraton

3 komentara

Sedamnaesti po redu Beogradski Ultramaraton Samoprevazilaženja održaće se 05/06. oktobra 2013. Trka na 6 sati počinje u subotu, 5. oktobra u 12:00 Trka na 12 sati počinje u subotu, 5. oktobra u 21:00 Trka na 24 sata počinjeu subotu, 5. oktobra u 12:00.

17. Beogradski Ultramaraton

MESTO ODRŽAVANJA
Park Prijateljstva – Ušće, Novi Beograd

DATUM
Subota – Nedelja, 5/6. oktobar 2013. godine

VREME STARTA
Trka na 6 sati počinje u subotu, 5. oktobra u 12:00 Trka na 12 sati počinje u subotu, 5. oktobra u 21:00 Trka na 24 sata počinjeu subotu, 5. oktobra u 12:00

STAZA
Sertifikovana kružna pešačka i biciklistička staza dužine 2km na ravnoj asfaltnoj podlozi u prijatnom ambijentu pored reke. Staza je javna pa budite spremni na to da će biti otvorena za pešake prolaznike i bicikliste tokom trke.

KATEGORIJE

 • Žene do 50 godina
 • Žene preko 50 godina
 • Muškarci do 50 godina
 • Muškarci preko 50 godina

USLOVI UČEŠĆA NA TRCI
Svi učesnici trče na sopstvenu odgovornost i potrebno je da budu fizički spremni za trku i da imaju prethodno iskustvo u trčanju na duge staze. Svoju spremnost za trku i preuzimanje lične odgovornosti potvrđuju svojeručnim potpisom na prijavi.

Za učesnike mlađe od 18 godina potrebno je pismeno odobrenje roditelja/staratelja i svojeručni potpis roditelja/staratelja na prijavi.

PRIJAVA TRKAČA I STARTNINA
Prijavljivanje možete izvršiti unapred tako što dete uplatiti startninu na račun ŠČMT (broj računa: 285-2321040000011-40), poslati kopiju priznanice i čitko popunjenu i potpisanu prijavu poštom na adresu Šri Činmoj Maraton Tim, Hilandarska 24, 11000 Beograd, ili poslati skeniranu priznanicu i prijavu na e-mail adresu scmt.rs@srichinmoy.org

Prijave za Štafetnu trku na 12 sati se šalju sve zajedno za jedan tim. Nepotpisane prijave neće biti prihvaćene.

Rok za prijavu trkača poštom je 1. oktobar 2013. Krajnji rok za prijavu trkača je kod stola za prijavljivanje, najkasnije pola sata pred početak trke. Preporučljivo je da preuzmete prijavu preko interneta na zvaničnom sajtu organizatora i da je popunite unapred.

[table “141” not found /]

DODELA NAGRADA
Ove godine de dodela nagrada biti organizovana za svaku trku posebno, približno sat vremena nakon završetka trke.

[table “142” not found /]

STARTNI BROJEVI I BROJANJE KRUGOVA
Svaki učesnik je dužan da tokom cele trke vidljivo nosi startni broj na odedi sa prednje strane. Brojače obezbeđuje i organizuje Šri Činmoj Maraton Tim. Grupe brojača se smenjuju na svakih 3 do 6 sati.

Potrebno je da svaki trkač uspostavi kontakt sa svojim brojačem svaki put kada prođe pored stola sa brojačima, da bi bio siguran da je njegov krug ubeležen. Ukoliko trkač pravi pauzu za odmor, masažu i sl. potrebno je da obavesti svog brojača (najbolje unapred) radi preciznijeg evidentiranja njegovog prolaznog vremena.

UNUTRAŠNJI KRUG
Molimo trkače da budu pažljivi prema ostalim učesnicima u trci. Dozvolite najbržim trkačima i hodačima da neometano trče unutrašnjim delom staze.

Ako trčite ili hodate sa još nekim trkačem i ako trčite ili hodate sporije, molimo vas da se pomerite malo udesno da bi brzi trkači i hodači mogli neometano da prolaze.

POKUŠAJI OBARANJA REKORDA
Ako pokušavate da oborite rekord staze, državni ili svetski rekord, molimo vas da nas unapred obavestite da bismo vam pružili odgovarajudu podršku.

PRVA POMOĆ I MASAŽA
Organizator obezbeđuje lekarsku pomoć i masažu tokom cele trke i nakon završetka trke i muški i ženski šator za prvu pomoć.

OKREPNA STANICA I KUHINJA
Okrepna stanica sa hranom i pićem i kuhinja se nalaze pored staze, u neposrednoj blizini Starta/Cilja. Tokom cele trke biće vam na raspolaganju raznovrsna sveža i ukusna topla i hladna vegetarijanska hrana, topli i osvežavajući napici i voda. Sve posebne namirnice koje su im potrebne trkači obezbeđuju sami za sebe.

RUČAK POSLE TRKE
Za sve učesnike na Beogradskom Ultramaratonu Samoprevazilaženja obezbeđen je kompletan vegetarijanski obrok u nedelju, 6. oktobra, nakon završetka Trke na 24 sata.

ŠATORI ZA ODMARANJE I ZA ODLAGANJE LIČNIH STVARI
Organizator obezbeđuje dva veća šatora sa krevetima i ćebadima, jedan muški i jedan ženski, u kojima trkači mogu bezbedno da se smeste i da odlože svoje stvari.

Trkači i pomagači mogu da postave svoje šatore u blizini Starta/Cilja. Molimo vas da u slučaju postavljanja šatora unapred obavestite organizatore.

BEZBEDNOST NA TRCI
Staza celom dužinom, šatori i prostor oko Starta/Cilja je pod neprekidnim nadzorom ovlašćenih članova ŠČMT i službenih lica policije tokom cele trke.

NAGRADE
Pehar dobijaju

 • prva tri mesta u apsolutnoj kategoriji u muškoj i ženskoj konkurenciji
 • prva tri mesta u kategoriji preko 50 godina u muškoj i ženskoj konkurenciji
 • prvo mesto u Štafetnoj trci na 12 sati

Medalju i diplomu dobijaju svi učesnici koji završe trku

 • Napuštanje trke pre isteka vremena smatra se odustajanjem od trke
 • Novčane nagrade se ne dodeljuju na Trkama Samoprevazilaženja

ORGANIZATOR
Šri Činmoj Maraton Tim

TELEFON
Kontakt osoba: Danijela

 • + 381 (0) 63 109 70 10
 • + 381 (0) 11 245 20 25

E-MAIL ADRESA
scmt.rs@srichinmoyraces.org

SAJT
rs.srichinmoyraces.org

Prvi Kruševački polumaraton
Ženska duet trka na Suvoj planini

Povezani članci

3 komentara. Leave new

 • Aleksandar Matić
  jun 18, 2013 18:06

  Da li je neko trčao ovaj ultramaraton ranijih godina, kakva su vam iskustva? 🙂

  Odgovori
 • Stefanovic Nebojsa
  septembar 27, 2013 18:19

  pozivam ultramaratonce da ucestvuju na ultramaratonu 5 i 6 oktobra na uscu u sto vecem broju jer je organizacija izvanredna jedna drugarska klima koja traje tokom celog ultramaratona provereno nebojsa iz leskovca vidimo se pozdrav

  Odgovori

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Fill out this field
Fill out this field
Molimo vas da unesete valjanu adresu e-pošte.
You need to agree with the terms to proceed