Patike za trčanje

Jasmina Aleksandrov testira za vas: Reebok All Terrain OR, gruba patika koju ćete voleti

Nema komentara

 

Pored čelične volje koja je svakom od nas potrebna kako bi krenuli da treniramo, potrebna nam je i adekvatna sportska oprema, a na prvom mestu to su patike.

Ovom prilikom tu sam da vam predstavim Reebok All Terrain OR.

Reebok Terrain model je definitivno moja omiljena patika već par godina unazad. Neverovatno su dobre i napravljene su bukvalno za moj „sport“ – terensko trčanje kroz surove predele sa preprekama.

20161018_123316Reebok All Terrain već 3 godine dobija „fejslift“ od strane kreativnog tima i inputa nas trkača kako bi usavršili tehnologiju i performanse ove već fenomenalne „gilje“. Posle modela All Terrain 2.0 došao je na red All Terrain OR (Obstacle Racing shoe), mada može da se predstavi i kao zvanična offroad patika.

reebok all terain or

Izgled i osećaj na nozi

  • Kako sam pre par godina otvorila svoju prvu kutiju sa All Terrain patikama obradovala sam se kao malo dete. Mnogo su kul! Sam osnovni izgled patike se nije menjao, ali je Reebok tokom godina unapredio dosta stvari. Grub opis: gumirane fluorescentne patike sa kramponima, tankim pertlama i đonom sa kanalima koji propuštaju vodu…skroz drugačiji izgled od standardnih patika koje obično kupujem. Definitivno, nisu da se nose u nekoj casual varijanti, ali su za terensko trčanje sa preprekama neprikosnovene!
  • Imam usko stopalo, ali i ove patike imaju usku osnovu koja savršeno „upakuje“ moju nogu i tako dobijem dodatnu stabilnost pri trčanju.
  • Muški model patike je težak 221 g, a ženski 181g, što je svrstava u rang srednje lakih patika
  • Pad patike je 5mm, što daje prirodni osećaj pri trčanju

Tehnologija i performanse

All-terrain-super-OR-2

  • All Terrain OR patike su napravljene od gumene mreže koja ne zadržava vodu. Imaju novu Cordura skin tehnologiju koja je neverovatno otporna na sve spoljašnje elemente sa kojima se susreću trkači terenskih trka.
  • Nova stavka koja je pun pogodak je speed lacing, tj. brzo pertlanje koje su preuzeli od planinske obuće. Ova mala promena mi je skratila vreme vezivanja pertli i dodala opciju „zaključavanja“. Neretko mi se tokom trke pod uticajem terena (blata, vode, peska) dešava da sam steg pertli popusti što uzrokuje šetanje noge u samoj patici ili odvezivanje pertli.

Iako ovo ne deluje kao big deal svima, upertlavanje patike tokom trke od 50km na minusu dok ti telo polako otkazuje, dok si mokar i blatnjav nije baš zabavno, a ni lako izvodljivo 😉

Detalj sa trke
Detalj sa trke
  • Jezik patike je, takođe, jos jedna novina kod All Terrain OR. Novi jezik ima 4 elastična steznika koji su prišiveni za patiku i fiksiraju jezik na samoj sredini, tako da nema šetanja.
  • Sam đon svih dosadašnjih All Terrain modela su gumeni kockasti kramponi i odlično odrađen sistem za propuštanje vode. Kramponi pružaju dodatnu stabilnost pri trčanju jer se bukvalno „zariju“ u stazu i pomažu pri razvijanju brzine, kako na neravnom terenu tako i na tvrđoj podlozi. Oni, takođe, imaju presudni značaj u preskakanju zidova i pretrčavanju balvana, penjanju uz kanap i u vuči džaka. Ovakav đon onemogućava proklizavanje zbog blata i vode, jer se ove čestice ne skupljaju u, tj. na patici. Sistem za propuštanje vode je jedna velika prednost ovog modela patika još od 2013. godine.

sparta1

Zaključak

Odlična patika za sve offroad trkače i one koji žele da to postanu. Izdržava lako i ultramaratonske dužine.

ALL TERRAIN SUPER OR model je dostupan u Reebok brend radnji u tržnom centru Ušće po ceni od:12.990 rsd.

 

 

 

 

 

MetaRun Asics – testiranje novog flagship modela
HOKA ONE ONE CLIFTON – čUDNE ALI UDOBNE

Povezani članci

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Fill out this field
Fill out this field
Molimo vas da unesete valjanu adresu e-pošte.
You need to agree with the terms to proceed