Patike za trčanje

MetaRun Asics – testiranje novog flagship modela

2 komentara

Ono što sam obećao a vezano za novi model patike MetaRunAsics ću probati da pretočim u par rečenica. Posle istrčane trke na 21km. Moji utisci su zaista da je ovo vrhunska patika po mnogo čemu ne samo po ceni. Test je bio na zagrevanju 3km i trci 21km.

Izgled i osećaj

Jednom reči nisam osetio patike na sebi, kad to kažem mislim na osećaj da me nešto žulja, steže, imao sam potpunu komociju u njima a opet dobru prisnost uz stopalo i nogu. Kvalitet više su pertle koje dobro stežu i nisu se pomerile kako sam ih zapertlao (uvek ih provučem kroz izvezeni deo)

Đon – odlična amortizacija, uz dobru stabilnost stopala (ima ojačanje na zadnjem delu đona) i prijanjanje za podlogu (bilo je tartana, tucanika i asfalta)

Gornjište odlično uz vizuelni izgled da je nabudženo ali prozirno i uz dobru ventilaciju.

Utisak posle trčanja

zdravko misovic asicsNakon par trka (življe istrčavanje 10km- 40:25 pace 4:02) i polumaratona pokušaću da budem objektivan. Neću reći da je najbolja patika ali prvi utisci su više nego pozitivni.

U svojoj trkačkoj karijeri koja je duga 28 godina a nadam se biće još, bilo je dobrih marki i modela patika. Sad kada sam malo dublje u svemu ovome i na neki način to gledam s više uglova shvatam na čemu Asics pridaje najviše važnosti. Mnogi brendovi možda imaju bolji marketing, veći lanac prodaje i dr. Pre svega daje se značaj na kvalitetu a tek onda na svim ostalim segmentima.

Sama činjenica da je patika pravljena 2 godine i uz neograničen budžet i vremenski period dovoljno govori o kakvom se proizvodu radi.

Tek iz 200- totog puta je zadovoljila sve kriterijume predsednika Asics-a.

Tehnologija

Asics-MetaRun-Heel-Detail-633x356

FlyteFoam – ovaj materijal je inovacija iz asicsa i promena voljenog gel materijala. Ukratko: iz Asicsa tvrde da je duplo lakši od najlakšeg materijala na tržištu do sada i da ima najveći povraćaj energije (verovatno se misli na boost).

Rolling DuoMax je novi tip podrške koji podržava stabilnost pri trčanju.

Dodatni gel je ubačen u područje pete i kod palca za podršku težim trkačima.

Fluid fit – gornjište je napravljeno od novog materijala, koji ne žulja, a noga diše.

Patika je teška 310 gr i težini trkača do 90kg.

Ima pad od 10cm što je poprilična amortizacija.

Prvi utisak je da ima dobro prijanjanje na asfalt, ovo je  masivna patika sa udobnim đonom gde osećate potpunu udobnost, amortizaciju pri dodiru sa tlom, gornjište tako udobno i odaje osećaj mekoće, patika za sve vrste stilova gaženja.

Najbolja za:

Patika idealna za duga trčanja, rekreativce, napredne trkače ali i profesionalce. Ljude sa ravnim stopalima i pronatore.

Napravljena je da nema konkurenciju na tržištu kako po kvalitetu tako i po ceni. Nije jeftina patika ali kao što smo-sam i najavio zato postoje Vip kartice Tref sporta i Asics Running Club Srbija.

Reebok ZPump 2.5 – novi izgled jedinstvene patike
Jasmina Aleksandrov testira za vas: Reebok All Terrain OR, gruba patika koju ćete voleti

Povezani članci

2 komentara. Leave new

  • cena?

    Odgovori
  • Patike su odlicne! Lagane, stabilne, udobne. Nikakv problem, bol, nelagodnost nisam osetila, ni posle sata trcanja a ni posle brzih a kracih deonica. Ja sam probala razne marke i modele, istrcala 6 polumartona, ovo su do sada, najbolje patike.

    Odgovori

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Fill out this field
Fill out this field
Molimo vas da unesete valjanu adresu e-pošte.
You need to agree with the terms to proceed