Connect with us

Hi, what are you looking for?

Patike za trčanje

Reebok ZPump Fusion 2.0 – Test drive

zpump fusion patike

Reebok ZPump Fusion 2.0 je naslednik ZPumpa koji smo testirali prošle godine – za pun utisak najbolje je da prvo pročitate taj test jer je osnovna ideja patike ostala ista, a unapredili su sve one sitnice koje su svim testerima i zasmetale.

ps. čitajte do kraja, ako želite priliku da brzinom osvojite jedan par za sebe :)

Look and Feel

Na prvi pogled – novi ZPump izgleda lepše, barem kada je izbor boja u pitanju. Sivo roza kombinacija za devojke i sivo žuta za dečake su slična kao u prošlom modelu, ali su boje manje zasićene, print je manje upadljiv. Evo kako izgledaju sve muške kombinacije:

muški modeli zpump

Ženskih modela je malo manje (prva dva u nizu su takođe muški)

zenski modeli zpump

Novi model je i znatno plići od prethodnog, ovo je ustupak najvećem Reebokovom tržištu – crossfit, jer plići modeli omogućavaju bolju kretnju skočnog zgloba levo-desno, što je važno kroz brze izmene pravca.

Materijalgornjište je izmenjeno u potpunosti, već 2015. jedna od mojih zamerki je bila neproputstljivosst i krutost čarape. Sada je ona fleksibilnja i dobijate mnogo više prostora u prednjem delu patike. Imajte ovo u vidu kada budete birali veličinu, poučena prethodnim modelom uzela sam broj veće i ostale su mi čak i prevelike.

Visok svod koji pojedini trkači imaju i ovde može da bude problem, jer Reebok ZPump Fusion nema jezik, već se navlači kao čarapa, a pertle ne mogu mnogo da zategnu – za to služi pumpica. Dakle, budite spremni da koristite kašiku pri navlačenju, ali novo gornjište će vam dati više lufta od prethodnog.

Đon patike je od karbonizovane pene – napravljen iz jednog komada i sa idejom da patikA bude brza i responsivna.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Pumpica je naravno i dalje prominentna na patici, i ta tehnologija je ostala nepromenjena.

Specifikacija:

Težinu patike nigde nisam mogla da pronađem,  a lično ne posedujem toliko osetljivu vagu. Za muški model je jedan tester napisao da teže 340grama, ali nije naveo veličinu.

Osećaj težine je negde u donjoj granici, ne najlakše koje sam nosila, ali svakako ni najteže.

Pad patike je 10mm, dakle daju dovoljno amortizacije u petnom delu.

Tehnologija

 • Karbonizovana pena – srednji deo đona je napravljen od karbonizovane pene, ovo je nova tehnologija i tek ćemo videti kako će se ponašati nakon pretrčanih 100, 200, 300km. Na treninzima dužine veće od 10km, patike jesu ostajale udobne.
 • Powerframe – vazdušna komora obuhvata prednji i zadnji deo stopala, ali ga powerframe fixira umesto pertli, glavna namena ove tehnologije je podrška pri izmenama pravca i udobnost
 • Pump  tehnologija – pritiskom na pump dugme  vazdušna komora je tu da bi se patika prilagodila vama. Za brze treninge, intervale i tempo slobodno stegnite jače dodavanjem vazduha. U Reeboku kažu da je 10-12 pumpanja maksimalni kapacitet za pritisak od 0.6 do 0.8 BAR.

Utisak na stazi

Kada ih obujete osećaj je preudoban, mekane i komotne u isto vreme! Savršeno kod novih modela maltene svih proizvođača je što više nema potrebe da patike razgazujete – seemless cut za vas znači da nema žuljeva koji nastaju od šavova, a udobnost đona znači da ćete u startu moći da trčite više do 7km u njima.

Na intervalima dopumpate vazduh da vam stegne petu i udarite po pravcu! Za tempo trening malo popustite ventil ali uživaćete u njima.

Za duže staze meni je potrebno malo više amortizacije. Ukoliko ste lakša trkačica, ili trkač, biće vam savršeno udobne, ali meni se posle 12, 13km tehnika dosta izmeni, i tada mi dođe da se preobujem najdeblje patike na svetu.

reebok zpump fusion 2.0

Povela sam patike sa sobom i na šljunkovitu i piljevinastu stazu (Ada je savršena za ovu vrstu testa) i držale su se dobro, mada je piljevina nezgodna jer noga dosta šeta levo desno a tu goršnjište mora da pruža više podrške.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Najbolje za:

Reebok ZPump Fusion 2.0  su idealan par patika za rekreativce sa normalnom i blagom pronacijom koji žele udobnu patiku koja će privlačiti poglede, a ne trče više od 25km nedeljno.

Moja preporuka je da model obavezno probate – zbog većeg kalupa, da eksperimentišete sa pumpicom dok ne nađete savršenu količnu vazduha za potrebe vašeg treninga i da se zabavljate dok trenirate, jer mislim da je to i najveća vrednost koju je Pump tehnologija vratila u trčanje: zabavu i lakoću.

Osvoji Reebok ZPump Fusion 2.0

19.03.

Reebok i Đak sport će promovisati najnoviji Pump model u tri navrata, na agiliti poligonu,  najbrži takmičar i takmičarka vratiće se kući sa po jednim parom. Svi učesnici dobijaju poklon :)

Prvu priliku da se oprobate u testu brzine imaćete 26. marta  na platou ispred Delta City-ja 26. marta od 12 do 18 časova.

Proces je jednostavan, prijava je na licu mesta:

 1. Ako želite da pokušate – registrujte se kod promo tima na licu mesta
 2. Dobićete nove Reebok ZPump Fusion 2.0 u kojima izlazite na poligon
 3. Zadak je da agility test stazu pređete u što kraćem vremenskom periodu

Na kraju dana u 18h – znaće se ko su bili najbrži takmičari.

 

 

4 Comments

4 Comments

 1. Nenad Nikolić

  04.04.2016 at 07:36

  Pitanje! Ove patike, ili Salomon SpeedCross3? Staza je šljunak/šljaka/tucanik. Hvala.

  • Tijana

   13.04.2016 at 12:33

   Salomon nisam testirala, ali pretpostavljam da su bolje napravljene za trail terene. Ukoliko je podloga više ravna, onda nema razlike

Uključi se u diskusiju

Povezani članci