blank
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Dnevne opservacije

Organizacija (sindikat) profesionalnih triatlonaca bacio je rukavicu u lice IRONMANU. Hoćete da vas kupimo? [DO#037]

Nakon što je WANDA SPORT GROUP-a (WSG – u čijem se vlasništvu nalazi 70% prioritethinih A akcija IRONMANA i još nekoliko franšiza u oblasti mass-participation sporta) izašla na berzu i dostigla vrednost od 190 miliona dolara, i na taj način, imala ispod 50% od očekivane kapitalizacije u iznosu 500 miliona dolara, Organizacija profesionalnih triatlonaca (PTO – Professional Triathlon Organisation) je napisla javni poziv Wandi da želi da kupi IRONMAN.

Evo šta kažu u pismu:

Profesionalni triatlonci, ejdž gruperi i triatlonska zajednica godinama sa negodavanjem gledaju kako naš sport opada zato što posvećeni direktori i pasionirani zaposleni WSG su ometeni od strane velikog duga i presije da postignu nerealistične kratkoročne rezultate za finansijeske inetitore.

PTO pismo Wandi dodaje: “prekomerni dugovi limitiraju potrebne investiicje i zato proističe eskplatorna cena startnina i pad standarda na trkama… Mi verujemo da je tržite prepoznalo ovu realnost i to je pokazala inicijalna ponuda na berzi WSG koja je bila ispod očekivanja.

Wanda Sports Group je izvestila 1.1 milijardu dolara prihoda i neto profit od 54 miliona dolara u 2018. Ova cifra uključuje sve operacije, od IRONMAN grupe, do agencije koja se bavi sport i medija pravom INFRONT, kao i nekolicinu drugih sportskih franšiza i aseta koji uključuju i košarku i rukomet.

Ovde je ceo tekst.

Advertisement. Scroll to continue reading.
Click to comment

Uključi se u diskusiju

Povezani članci