Vesti

Ljubljana – kruna sezone, pripreme za Beograd počinju već sledeće nedelje!

Nema komentara

Na kraju godine krunu trkačke sezone za mnoge ljubitelje trčanja predstavlja bar jedan maraton u regionu, a na nedavno održanom 21. Ljubljanskom maratonu učestvovalo je čak 683 takmičara iz Srbije. Srbija je tako treća najbrojija nacija na ovom sjajnom događaju, iza Slovenije i Hrvatske.

Prva pobeda

trkaci-skole-trcanja-1

Jedna od brojnijih grupa u Ljubljani bila je i adidas Škola trčanja koju je činilo 139 trkača.  Ovo je šesta godina kako klub organizuje odlazak u Ljubljanu, i posebno nas raduje da se tamo uvek susrećemo sa starim članoviam i sve brojnijom ekspedicijom trkača iz Srbije.

Za većinu sadašnjih polaznika škole ovo je bilo vatreno krštenje, ali neprocenjivo iskustvo timskog trčanja i fenomenalna energija koju su svi osetili  tokom tih nekoliko sati dok su se borili kako sa sobom tako i sa kilometrima pred njima.

– Ponosni smo na 1.500 trkača kojima smo od 2013. pomogli da istrče prvi polumaraton, a samo u letnjem semestru Školu trčanja je završilo 240 ljudi. Ko su ti ljudi koji su u Ljubljani istrčali prvi put svoju trku i polumaraton? Zamislite majku troje dece na pragu pedesete sa energijom dvadesetogodišnjakinje, profesionalnog vojnika, bračni par brži od svih ostalih, stjuardesu na pragu penzije, lika koji se stalno žali na bolove u kolenima, vegetarijanku koja bi da bude vegan, mladoženju koji hoće da smrša pred svadbu, IT devojku na motoru… Školu trčanja čine ljudi, to je jedno bogatstvo ljudskih priča okupljenih oko radosti trčanja – izjavio je Veroljub Zmijanac.

Zima dolazi?

Nakon završne trke u sezoni mnogi trkači se odluče da zimu „prezime u zatvorenom“, nije baš sjajan izbor.

Zima dolazi i to je savršeno vreme za trčanje. U saradnji sa adidas Srbija ove godine smo obezbedili toplu salu za trening za sve naše trkače u zimskom semestru koji počinje upisom 20. novembra u 11:00 u klubu AZBUKA, u ulici Kralja Milana br. 2.

To znači da će se svi polaznici presvlačiti, zagrevati, raditi vežbe snage i istezanja u toploj sali, dok je trčanje, ono glavno što radimo, napolju.

trkaci-skole-trcanja-2

Iskustvo nam je pokazalo da je trčanje zimi jedan od najlepših darova koji možete pokloniti sebi, dok gazite prvi sneg na keju pored Save ili meditativno protrčavate zimskim jutrima na pustoj Adi Ciganliji – dodaje Zmijanac.

  • Tokom zimskog semestra trkače adidas Škole trčanja očekuje petomesečni trening program u okviru koga će imati 68 treninga.
  • Semestar se završava zajedničkim nastupom na Beogradskom maratonu 2017, a trkači će u zavisnosti od trenutne kondicije biti pripremljeni da istrče polumaraton ili trku na 5km na Beogradskom maratonu.
  • U Školi je obezbeđen i lekarski pregled kod sportskog lekara, poklon adidas majica sa imenom trkača i stručan program predavanja i mentorstva od strane trenera sa Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje.

Osim profesionalno osmišljenih treninga za rekreativce i profesionalce, trkači imaju testiranje fizičke kondicije na početku i na kraju programa, mesečni program rada (Trkački plan), zatvorenu Facebook grupu za komunikaciju sa trenerima i članovima, konsultacije sa trenerima i savetovanje o trkačkoj opremi. Više informacija moguće je pronaći na sajtu www.skolatrcanja.com .

TERMINI ZA TRENIRANJE:

Ponedeljak 18:00 – 19:30, Ušće, Brankov most (SportActive sportski centar)

Sreda 18:00 – 19:30, Ušće, Brankov most (SportActive sportski centar)

Subota 11:00 – 12:30, Ada Ciganlija (Klub Šuma)

DODATNI TERMINI:

Utorak 19:00 – 20:00, Run N More, Uzun Mirkova 2 (trening napolju)

Četvrtak 19:00 – 21:00, Atletska dvorana (fokus na vežbama snage i sprinteve)

SPORTO 2016 – Neviđeno dobar program na konferenciji o sportskom marketingu i sponzorstvu u Portorožu u Sloveniji
UŽIVO sa SPORTO 2016: Marketing i sponzorstva u sportu [DAN#1 – Sesija 1 & 2]

Povezani članci

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Fill out this field
Fill out this field
Molimo vas da unesete valjanu adresu e-pošte.
You need to agree with the terms to proceed