Ovog vikenda (30. i 31. januar) očekuju nas dva super dešavanja za sve ljude, a posebno početnike u trčanju, koji imaju želju da nas posete u Beogradu na aktivnom druženju u vidu orjentiring i trkačkog treninga.

Važna izmena za trening orijentiringa. Trening će se održati na Novom Beogradu u Blok 45. Blaža: Šuma je i dalje pod snegom i ledom pa sam odlučio da ti predložim promenu mesta treninga. U šumi pod snegom neke stvari koje su bitne da početnici uoče, kao i iskusni orijentirci, se ne vide pa je bolje da trening uradimo u Bloku 45.

Subota 30.1.2010.

Blok 45 - Google Earth (klikni za veću)

U subotu u 10h u Bloku 45 Blažo Maksimović, naš elitni takmičar i reprezentativac u orijentiringu organizuje sa svojim prijateljima orijentiring trening za početnike.  Blaža će nam pomoći da shvatimo mapu i osnovna pravila orijentiringa. Svi su dobrodošli, čak i oni koji nemaju iskustva u ovom sportu (kao ja), ali imaju želje da nauče i probaju nešto novo. Više o ovom orijentiringu pročitajte u Noveljinom tekstu.

Instrukcije (Blaža Maksimović):

Šaljem ti kartu mesta sa Google eartha i orijentiring kartu pa možeš okačiti da ljudi vide kako je šta otprilike prikazano na karti. Kratak kurs korišćenja karte će održati pre treninga dok stari orijentirci završe trening a onda ćete uzeti po jednog od njih da sa vama pređe prvu stazu uz objašnjenja. Drugu stazu bi trebalo sami da pređete, naravno uz manje konsultacije vašeg para. Ova orijentiring karta je sa neke od prethodnih trka i na njoj su predstavljene kontrole i staza. Ne bih bio siguran da se neko ne bi povredio po snegu u šumi, i zato je bolje da promenimo teren.

Nedelja 31.1.2010.

Masovni zajednički trening na Adi u 10h. Ovog puta se nalazimo na parkingu kod rampe, odmah kod ulaza. Želja nam je da ovo bude najveći neformalni skup trkača u Beogradu do sada. U organizaciji će nam pomoći naši prijatelji Marko (MioMan) i Arsenije. Trčimo dužinu, sporije, svim dostupno, a po potrebi  na licu mesta dogovaramo i grupe u zavisnosti od željene kilometraža i tempa trčanja. Očekujemo više od 30-tak džogera i trkača.

Mnogi od nas se neće međusobno poznavati, pa nemojte da vam bude glupo da se pojavite misleći da ćete vi jedini biti nepoznat. Posebno bi voleli da vidimo i koju devojku, jer je jedan od ciljeva sajt Trčanje.rs u 2010-oj godini upravo to – više devojaka na treninzima i trkama!

Infromacije

Ukoliko su vam potrebne detaljnije informacije najbolje je da postavite pitanje u komentaru. Verovatno i neko drugi to isto želi da zna :) Ako se izgubite ili ne možete da nas nađete za vikend dostupni smo i na mobilni telefon, pa nas okrenite.

Blok 45 - Novi Beograd 2007