Connect with us

Hi, what are you looking for?

Najave trka

Praznik trčanja u Sarajevu: tri popratne trke sarajevskog polumaratona za sve uzraste

Sa sloganom „Half marathon, Full experience“, i u organizaciji udruženja „Marathon“ Sarajevo 11. izdanje Sarajevo Coca-Cola polumaratona održaće se u nedelju, 17. septembra sa početkom u 10 sati ispred BBI Centra.

Tog dana će hiljade trkača svih godina imati priliku da proslave praznik trčanja i aktivnog životnog stila. Naime, pored polumaratona, biće također organizovane još tri kraće trke za sve one kojima je 21,1 kilometar prevelik izazov.

G-Drive štafetni polumaraton

U ekipama od tri osobe, trkači će imati priliku timski savladati distancu polumaratona podijeljenu na tri dionice. Ekipe sastavljene od prijatelja, radnih kolega, članova iste porodice ili drugih trkača će moći uživati u polumaratonskoj atmosferi i trasi, koja prolazi kroz najljepše dijelove grada, te se na ovaj način pripremiti za svoj prvi samostalni polumaraton. Ekipe će se takmičiti u tri kategorije: muška, ženska i mješovita štafeta.

Start trke je zakazan za 10h.

Registraciju i uplatu je moguće izvršiti do 7. septembra.

Svi učesnici će dobiti majicu i medalju.

Broj timova je ograničen na 150.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Trka/šetnja zadovoljstva Novo Nordisk Fun Run

Ova kratka trka od četiri kilometra, koja prolazi kroz sami centar Sarajeva, će omogućiti još većem broju rekreativaca da uživaju u ovoj najmasovnijoj sportskoj manifestaciji u BiH. Ujedno je i idealna prilika za porodično druženje i poticanje sportskog duha među svim generacijama. Kao i prethodnih godina, Novo Nordisk trka/šetnja zadovoljstva će biti održana pod sloganom „Sportom protiv dijabetesa“, podižući svijest o važnosti fizičke aktivnosti za zdravlje.

Trka će početi u 10h, a prijave i plaćanje startnine će biti moguće izvršiti 15.09. i 16.09. na registracijskom mjestu u BBI Centru.

Svi učesnici će dobiti posebno dizajniranu majicu trke.

Broj učesnika je ograničen na 500.

Zmajzi Kids’ Run

Ubjedljivo najslađa trka ove godine će biti trka za djecu Zmajzi Kids’ Run. 500 djevojčica i dječaka do 14 godina će ovom prilikom osvojiti svoju prvu medalju trčeći 400 metara. Na ovaj način organizatori žele stvarati zdrave navike kod djece od najranije dobi i odgojiti nove generacije polumaratonaca.

Prijave će se moći izvršiti 15.09. i 16.09. na registracijskom mjestu u BBI Centru, a sama trka će se održati 17.09. u 9:30h.

Sva djeca koja budu učestvovala na ovoj trci će dobiti i posebnu Zmajzi finišersku medalju.

Broj učesnika je ograničen na 500.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Pozivamo vas da 17. septembra proslavite sa nama ovaj praznik trčanja i otkrijete glavni grad Bosne i Hercegovine u svom najveselijem izdanju, uz atmosferu kakvu samo trkači znaju napraviti. Svaka od navedenih utrka će po običaju imati i društveno odgovorni aspekt jer će biti prilika za prikupljanje sredstava i pomoć najugroženijim kategorijama društva.

Sve ostale informacije o 11. Sarajevo Coca-Cola polumaratonu i popratnim trkama su dostupne na www.sarajevomarathon.ba

 

 

Click to comment

Uključi se u diskusiju

Advertisement

Advertisement
Advertisement

Trčite li vi po kiši?

Pogledaj rezultate

Loading ... Loading ...

Povezani članci

TV

Tomislav Cvitanušić, je jedan od osnivača Škole trčanja u Sarajevu i organizator Srajevo polumaratona. Maratonac, Ironman i Alpinista jedan od ljudi koji su u...

* Naslovna

Još 61 dan do kraja godine, prebiramo koliko smo ciljeva ostvarili, šta smo propustili i šta možemo da nadoknaditi. Usped mnogobrojnih otkazivanja, čitava godina...

* Naslovna

U glavnom gradu Crne Gore će 21. Novembra biti održana međunarodna trka Podgorica Millennium Run. Kao što smo već pisali, za organizaciju međunarodne trke...

* Naslovna

7. novembra je zakazan 10. Zagrebački noćni cener! Na ovoj kultnoj trci cilj je istrčati 10 km. Ove godine Cener se vraća na ulice...