Connect with us

Hi, what are you looking for?

Najave trka

Nešto sasvim posebno: Vinski maraton na Paliću

 

Prvi put u Srbiji organizuje se Vinski maraton, koji će se održati 23. septembra na Paliću. Ova manifestacija namenjena je svima koji žele da uživaju u trčanju u prirodi, dobrom vinu, gastronomiji i pre svega – dobroj zabavi!

Trčanje nikada nije bilo zabavnije!

Već godinama se u mnogim vinskim regijama u svetu organizuju vinske trke koje su veoma popularne i privlače veliki broj ljudi. Posebna specifičnost vinskih trka su okrepne vinske stanice na kojima, pored klasične okrepe (vode, voća, hrane) učesnici mogu da degustiraju vina iz vinarija kroz čije vinograde trče.

Uz uživanje u trčanju kroz idilične predele, druženje na stazi i pijuckanje vrhunskih vina, jedna od glavnih odlika vinskih trka je i karnevalski duh koji se ogleda u maštovitim kostimima učesnika. Trkači, ukoliko žele, mogu na stazu da izađu maskirani, a one sa najoriginalnijim i najmaštovitijim kostimima očekuju posebne nagrade!

U okviru Vinskog maratona održaće se dve trke – Vinska trka i Trka uživanja.

VINSKA TRKA (21,1km) namenjena je profesionalnim sportistima i rekreativcima. Prolazi pored jezera Palić, kroz vinograde vinarija Petra, Zvonko Bogdan, Maurer, Tonković, pored salaša i okrepnih stanica sa voćem, vinima, vodom, sokovima i ukusnim zalogajima.

Možete birati jedan od dva paketa za Vinsku trku – Osnovni start paket ili Degustacioni start paket.

Osnovni start paket podrazumeva startni broj za Vinsku trku, medalju Vinske trke, čip za merenje vremena, degustaciju vina i hrane na okrepnim stanicama, ručak, voće, kafu i osveženje u zoni za takmičare i poklon bocu vrhunskog vina (za prvih 200 prijavljenih). Cena je 1400 rsd

Degustacioni start paket podrazumeva sve što i Osnovni startni paket, plus pristup Degustacionoj zoni, u kojoj će posetioci imati priliku da se upoznaju sa najboljim palićkim vinima uz savete vinara i somelijera, uživaju u specijalitetima lokalne kuhinje, prisustvuju vinskim radionicama i predavanjima.

Cena je 2000 rsd.

TRKA UŽIVANJA (6km) je besplatna i namenjena je svim uzrastima, rekreativnim trkačima i šetačima, ljubiteljima prirode i vina, bez pobednika i plasmana. Na stazi se nalaze dve okrepne stanice koje pored na kojima pored sportskih osveženja trkače očekuju vina i vojvođanski specijaliteti.

Iznenađenja na stazi

Sve posetioce i učesnike Vinskog maratona očekuju i brojni obilasci lokalnih vinarija sa stručnim vodičima, mnoštvo zanimljivih i edukativnih predavanja i vinskih radionica, degustacije najboljih vina uz lokalne specijalitete, koncerti i zabavni program za sve uzraste, trke u kotrljanju buradi, trke s punim čašama vina, veseli Vinski brod koji će ploviti jezerom uz zvuke tamburice i degustacije vina…

Za sve učesnike Vinskog maratona obezbeđen je popust u hotelima Park i Jezero Cena noćenja sa doručkom (boravišna taksa i osiguranje uključeni) je 2.500,00 din.

Vinski maraton održaće se uz podršku Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija i Turističke organizacije Srbije, uz partnerstvo sa Parkom Palić.

Cene paketa Vinske trke (21,1km)

OSNOVNI START PAKET:

  • Za prijave do 15. jula – 1.400 rsd
  • Za prijave do 15. septembra – 1.900 rsd
  • Za prijave od 16. septembra – 2.700 rsd

Prijave putem interneta zatvaraju se 20.09.2017. Nakon tog datuma trkači se mogu prijaviti isključivo lično po ceni od 3.500 rsd.

DEGUSTACIONI START PAKET:

  • Za prijave do 15. jula – 2.000 rsd
  • Za prijave do 15. septembra – 2.500 rsd
  • Za prijave od 16. septembra – 3.300 rsd

Prijave putem interneta zatvaraju se 20.09.2017. Nakon tog datuma trkači se mogu prijaviti isključivo lično po ceni od 4.100 rsd.

Za grupnu uplatu od 10 i više prijavljenih odobrava se popust od 10% na aktuelne cene. Uplata mora biti izvršena odjednom za sve učesnike (preko jedinstvene uplatnice), a imena učesnika poslata na mail adresu info@vinskimaraton.rs.

POŽURI I PRIJAVI SE!

 

Click to comment

Uključi se u diskusiju

Povezani članci

Trčali smo sa

Iako sam ove godine iz privatnih razloga smanjio broj trka koje posećujem i dalje se trudim da pratim šta se dešava u svetu trčanja....

Najave trka

  U Beogradu, u četvrtak posle posla, 14. juna 2018. godine biće održana treća po redu Beogradska biznis trka (Belgrade Business Run) za zaposlene...