Najave trka

Sarajevski polumaraton 2014 – veći nego ikad

6 komentara

sarajevo polumaraton

 

OPŠTE INFORMACIJE:

1. Naziv trke: Sberbank Sarajevo polumaraton

2. Organizator: Udruženje „Marathon“ Sarajevo

3. Mesto održavanja: Sarajevo

4. Vreme održavanja: Nedjelja, 21. Septembar u 09h.

5. Vrsta trke i pravo učešća: Polumaraton i 4K Fun Run utrka/šetnja. Svi trče na vlastitu odgovornost a pravo učešća na polumaratonu imaju svi od 15 do 65 godina.

6. Kategorije: Muška i Ženska.

7. Satnica trke: 09h, vremensko ograničenje 3 sata.

sarajevo most

STAZA, PRIJAVA:

Staza: Trasa Sarajevskog polumaratona prolazi najlepšim delovima grada Sarajeva. Start je u Titovoj ulici ispred BBI Centra a trkači će potom proći Stadion Koševo, Marijin Dvor, Vilsonovo šetalište, Skenderiju i obalu Miljacke te proći pored poznatih mostova (Drvenija, Principov most Kozja Ćuprija) i vratiti se preko Baš čaršije i starog dela grada na mesto odakle su i startovali. Iako je Sarajevo grad na preko 500m nadmorske visine, staza je uglavnom trasirana tako da bude ravna, najveći uspon je na samom početku, da bi se od stadiona Koševo spuštala do nivoa reke.

staza

PRIJAVA I STARTNINA:

Cena startnine iznosi 15 Eur ili 30 Km. Svi trkači će dobiti finišerski paket (voda, sok, banana, biskvit) i majicu polumaratona a finišeri će biti nagrađeni i specijalno dizajniranom medaljom.

Preregistraciju je potrebno izvršiti na www.sarajevomarathon.ba a broj preuzeti na startnom mjestu u BBI centru koje će biti otvoreno 2 dana pre starta trke u periodu od 12h do 20h. Takođe, broj je moguće preuzeti i registrovati se i na sam dan trke iako je u interesu učesnika da se broj preuzme najmanje jedan dan ranije.

Nagrade: Novčane nagrade za prvih pet: 300, 200, 100,50 i 50 evra u muškoj i u ženskoj konkurenciji. Pobednici će dobiti i prigodne medalje, pehare i bukete cveća.

Prevoz i smeštaj: Nije obezbeđen. Do Sarajeva možete stići autobusom, avionom ili kombi prevoznicima. Smeštaj u gradskim hostelima kreće se oko 10evra po osobi za noć. Svi hosteli su jako blizu startnoj zoni i centru grada. Hostel Massimo i hostel Franz Ferdinand su se do sada pokazali kao posebno pogodni za učesnike polumaratona.

Postoji skroman budžet za učešće u troškovima prevoza ili hostelskog smještaja za elitne trkače ili za grupe od preko 25 osoba.

KONTAKT:

www.sarajevomarathon.ba

Organizatori:

Erol Mujanović, erol.mujanovic@sarajevomarathon.ba , +387 61 356 061

Franjo Šola, franjo.sola@sarajevomarathon.ba , + 387 63 498 141

POSEBNE INFORMACIJE:

Ovo je 8. izdanje polumaratona i ove godine se očekuje preko 600 učesnika na startu polumaratona i oko 500 učesnika na Fun Run trci. Kako Erol Mujanović, objašnjava:

Na polumaratonu očekivani odnos stranih i domaćih učesnika je 60-40 u korist stranih učesnika ali svake godine raste popularnost trčanja i sve veći broj domaćih trkača se prijavljuje. Posebno veliki broj učesnika će ove godine biti upravo iz Srbije a posebno nas raduje aktivna i započeta saradnja između naša 2 kluba odnosno između škole trčanja Klix i Belgrade running club-a. Sudeći po porukama koje dobivamo trkači u Sarajevu posebno cijene šarm i toplinu Sarajeva te tradicionalnu gostoljubivost njegovih stanovnika.

Zona starta i cilja je centralni deo grada koju je lako naći i koja nudi veliki broj parking mjesta u obližnjim kvartovima i ulicama. Nalazi se na 10 minuta hoda od brojnih restorana i drugih mesta na kojima možete uživati u tradicionalnoj bosanskoj slatkoj ili slanoj kuhinji uz šetnju kroz najlepše i najposećenije delove Sarajeva. Za sugestiju hotela, hostela ili restorana slobodno se obratite organizatoru trke koji će vas uputiti na pravo mesto ali uglavnom sav smeštajni kapacitet u Starom gradu ili u centru se nalazi na 10 do 20 min. laganog hoda od zone starta i cilja.

Belgrade Light Run
Trčite za dečiji osmeh – prijavite se za humanitarnu trku!

Povezani članci

6 komentara. Leave new

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Fill out this field
Fill out this field
Molimo vas da unesete valjanu adresu e-pošte.
You need to agree with the terms to proceed