Connect with us

Hi, what are you looking for?

Najave trka

7. Vršačka trka uz stepenice – Još malo vremena za prijave!

U nedelju, 26. maja, biće održana 7. Vršačka trka uz stepenice. Prema do sada prispelim prijavama očekuje se više od 150 takmičara, najviše do sada.

Posebno raduje veliki broj Vrščana, oko 70, a prijatno iznenađenje je i veliki broj žena – više od 50% više nego prethodne godine.

Glavni favorit na muškoj trci je Kristijan Stošić iz Beograda, pobednik trke 2016. godine, koji je ove godine naš najbrži maratonac sa rezultatom 2:27:20 koje je postigao na maratonu u Beču. Očekuje se dolazak i Miloša Dajevića iz Beograda, koji je u Vršcu bio dva puta drugi i jednom treći. Miloš je na državnom prvenstvu u polumaratonu, održanom u Somboru pre tri dana (19.05.) bio drugi sa rezultatom 1:15:01. Visok plasman se očekuje i od Zorana Markovića iz Bačkog Jarka, iskusnog ultramaratonca.

Kod žena glavni favorit za prvu poziciju je Nevena Jovanović iz Beograda, prošlogodišnja pobednica i rekorderka staze sa vremenom 5 minuta, 11 sekundi i 48 stotinki. Visok plasman rezervisan je i za Katarinu Pohlod iz Novog Sada, važeću šampionku Srbije u polumaratonu. Katarina je prva prošla kroz cilj pre dva dana u Somboru sa vremenom 01:25:29 i ova godina za nju je veoma uspešna. Za najvišu poziciju će se boriti i Ivana Živković, koja brani vicešampionsku titulu od prošle godine u Vršcu.

Obzirom da se istog dana u Sremskoj Mitrovici održava Prvenstvo Srbije na 10 000 m na stazi, normalno je da neko od sigurnih pretendenata za visok plasman ove godine neće doći u Vršac. Ipak, to je i šansa za nekog od mnogobrojnih takmičara iz Vršca da se popne na postolje.

Zanimljivo nadmetanje očekuje se i u čak 7 starosnih kategorija, a glavni favoriti su i rekorderi staze u Vršcu za veterane, Miloš Savić u muškoj (najbolje vreme: 5 minuta, 15 sekundi i 9 stotinki) i Vesna Gajić (najbolje vreme: 6 minuta, 50 sekundi i 21 stotinka), oboje iz Beograda.

Vršački atletski klub još jednom poziva sve zainteresovane da se na portalu trka.rs prijave za trku obzirom da su prijave i dalje otvorene. Stoga je realno očekivati da se neko od favorita u međuvremenu prijavi i dođe u Vršac.

Za Vršački atletski klub 1926:

Advertisement. Scroll to continue reading.

Nenad Habibović, predsednik

Click to comment

Uključi se u diskusiju

Advertisement

Advertisement
Advertisement

Trčite li vi po kiši?

Pogledaj rezultate

Loading ... Loading ...

Povezani članci

Najave trka

Trkači kažu da su Vršačke planine u isto vreme prelepe i zahtevne za trčanje, konkretno staze koje obuhvata treking liga :) U nastavku su...

Trkači reporteri

Trči, uživaj, pomozi nekome – to je bio moto poslednjeg Beogradskog maratona. Pa da vidimo: Trčalo je više ljudi (a i ljubimaca) nego ikada...

Trčali smo sa

Jedna od najlepših stvari koju mi je trčanje donelo jeste mogućnost da upoznam zanimljive ljude. Nekad čak upoznam i trkačke zvezde, a da toga...

Trke

Slogan ovogodišnjeg Beogradskog maratona je Trči, uživaj, pomozi nekome. Stoga se pozivaju svi pripadnici trkačke zajednice da ovaj Beogradski maraton (14. aprila) istrče za neki...